Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Matchreferat- Åby IBK Klippan - Båstads GIF

Publicerad 2012-03-06 13:26:52 i Allmänt

Eftersom vi var många borta från träningen och saknade en del spelare till matchen, så tog jag ett beslut att några F14 tjejer skulle få lov att komma och träna med oss. Vilket i sin tur gjorde att några av tjejerna också skulle få lov att vara med på lördagens match mot Båstad.

Vi startade på två femmor så att tjejerna skulle få komma in i matchen. Och vi bestämde oss för att trycka direkt och inte släppa många cm på plan. Vi fick några bra chanser direkt men det tog några byten innan domaren blåsste straff till oss. Frida fick ta den, eftersom det var hon som gjorde att att vi fick straffen. Dock så missade Frida den, men det är ingen fara för där kommer fler chanser. Eftersom det inte blir mål så får vi istället powerplay. 50 sek in i powerplay så hänger Frida den utan tvekan, ass av Jessi.

1-0 och tiden var 05:32 i första. Sen fortsätter vi att sätta press på dem. Det tog inte lång tid förrän Frida kom in i slottet och spelade hem bollen till Jessi. Jessi har öppen gata och får ganska ostört till ett hyfsat skott från halvplan och det är ett faktum 2-0 efter 9 min. Vi går nu upp på 3 femmor för att få mer tempo och låta F14 tjejerna vara med och känna på hetluften. Efter 20 min står det 5-0.

I period pausen bestämmer vi oss för att gå ut fortsätta att pressa dem högt och inte tänka på resultatet. Lätt att man vill göra det själv när man leder med 5-0 och Båstad har inte var över på vår sida på 20 min. Dom andra 40 min var det 95% bollinnehav till ÅBY.

13-0

Det var x-tra kul och se att F14 tjejerna gjorde bra ifrån sig  och tog för sig mycket bra i denna match. En annan sak som var lite roligt, var att vi satt på ett byte och säger till Jessi att prova.  Jessi går in på plan och står några meter in på vår planhalva. Petra ställer sig framför Båstads målvakt. Jessi drar en lång boll mot mål och Petra flyttar sig typ 10 cm och bollen seglar in i mål. 8 minuter senare så ställer Petra sig framför Båstads målvakt och Jessi står nere vid vår egen målvakt igen och lägger en LLLLåååånnnggg boll mot mål och Petra bara tittar på bollen. Och precis när den dalar mot Petra så flyttar hon sig och det är mål på samma sätt igen. Jessi gör 4 mål i denna match och alla målen kom från egen planhalva!