Publicerad 2012-10-07 17:49:00 i Allmänt

Åbys F16 vann med 10 - 0 över Bjärred i helgen.
En svår match som satte mycket av Åbys spelidéer på sin spets!

Period Siffror
(5-0,2-0,3-0)

Första Perioden:
0.42, #88 Arta Tahiri, väljer att inleda matchen med ett mål! Helt okej tycker vi andra! Ett snyggt snabbt mål som gör både laget och tränare taggade för att plocka hem tre poäng och där med gå upp i serieledning! Men Bjärred är med på noterna och spelar ett snabbt och enkelt spel. Sen kommer åter igen en av våra skickliga forwards och gör mål. 08.04, #88 Arta Tahiri, går återigen in och gör ett av hennes kända dragskottsmål. Denna gången assisterad av vår lagkapten #2, Alena Mustafic. Men vad sägs om att göra ett hattrick Arta, nu när du ändå är igång? 10.04, Så sant som sagt går hon ytterligare en gång in på egen hand och gör 3-0. Men med 10 minuter spelade och 3 måls ledning kan det vara dags att slappna av? Nejdå! 11.49, Får Åby ett frislag ute vid sargen och 11.53 sitter bollen i nätmaskorna!  Det är en av våra yngre backar, #12, Moa Robertsson, som visar sin skottstyrka och utökar där med vår ledning till 4-0! Men som ovanstående periodsiffror visar slutade perioden 5-0. Ytterligare en tekniskt duktig forward går in och gör Matchens UA mål*. Hon påbörjar sin löpning vid egen backzon, driver sig längs med sargen igenom både mittplans och backförsvaret, för att sedan lägga in bollen bakom Bjärreds målvakt. Det är Åbys #17 My Danielsson, som går in och avslutar perioden på topp med 5-0 inför periodpaus!
( * UA = Utan Assist!)

I period paus inleder Coach Jessi med orden: Tjejer.. vi leder..men ni spelar inte bra!. Något som fick stora delar av laget att tänka om. Vi har spelat oss igenom den första perioden med hawaii-bandy, onödiga slag och massa misslyckade uppspel. Nu går vi istället in och lugnar ner spelet, håller i bollen, tittar upp och vågar ta löpningar för varandra!

Andra Perioden:
Citat från bjärreds publiken: Undrar vad tjejerna har fått i periodpaus, jädrar i det vad dem springer! Och visst sprang dem! Bjärred har under de första fem minuterna fler och fler chanser på mål och spelar bra under hela perioden. Därför ska vår Målvakt #82 Terese Bond har enormt mycket cred för hennes insatser i målburen denna matchen. En av Åbys lovande målvakter som är väldigt säker i sitt spel samt sin kommunikation! Vad vore vi utan vår T.B?  Men trotts att Bjärred ligger med hög press och därmed stör våra uppspelsmöjligheter så lyckas vi ändå få in två mål denna periden! 6.11 kliver hon in och påbörjar perioden på samma sätt som hon avslutade den förra! #17,My Danielsson utökar Åbys ledning till 6-0! Men trotts att målen trillar in som på löpande band har vi fortfarande problem med våra uppspel och även vissa brister i försvaret! 13.52 Går vår egen #15,Olivia "Bolt" Ågren in och gör 7-0, assisterad av #88 Arta Tahiri.

I period paus får laget en ordentlig tillsägning. En för alla, alla för en! Det måste börja tas löpningar för varandra, tappar vi bollen kan vi inte bara stå still och titta utan måste vinna tillbaka den lika snabbt igen och inte hoppas på att andra ska städa upp vår röra!

Tredje perioden:
I tredje perioden är vinsten väldigt säkrad, MEN trotts detta går Åby in för full kraft! Vi ger oss f*n på att få igång uppspelen och inte bara behöva förlita oss på långbollar. En femma som lyckas väldigt bra med detta är den sk- 1:a femman. 3.15 går hon in och gör sitt fjärde och sista mål i matchen. #88Arta Tahiri utökar Åbys ledning till 8-0, assisterad av #5 Emilia Cleasby! Under denna perioden får Bjärred igång sin uppspel och får även de in några bollar mot mål! Bjärre tjejerna står upp bra trotts sin tunna trupp på 10 spelare, och sätter många av åbys spelare på sin spets!  9.15 väljer en av Åby tjejerna att med lite skicklighet smyga in bollen vid första stolpen. #18, Rebecca "LillPitt" Pettersson gör 9-0 assisterad av #My Danielsson.
Cirka tre minuter senare går två av de yngre tjejerna in och visar upp bra samarbete och visar hur ett ordentligt uppspel och samarbete ska gå till! #27, Linda Nilsson och #5 Emilia Cleasby, visar att om man läser spelet och lägger den på bladet så sitter till sist bollen i maskorna! Linda och Emilia är två tjejer som spelat ihop sig väldigt bra under de träningar vi har haft! De läser spelet, har grym teknik och kan därför göra 10-0! Mål 11.58 av #27 Linda Nilsson assisterad av #5 Emilia Cleasby! Matchens Mål, Mycket bra jobbat tjejer!
Klockan tickar i mål och Åby går stolta hem med en 10 seger och 3poäng i fickan!

Coachernas Ord:
Skönt att ni håller nollan tjejer och inte släpper in några skitmål som lätt hända i en sådan här match!

Matchens spelare:

Matchens spelare är en tjej som visar att trotts att man inte är med i mål-/assistlistan så kan man ändå briljera!
Hon är en viktig center som hjälper till både i anfallen och är mycket stark i försvaret. Hennes teknik i anfallen är viktig för både forwards men även backarna, pga av hennes förmåga att ta emot passningar och våga hålla i bollen den lilla extra sekunden gör att hon med all säkerhet snart sticker ut i matchprotokollet
Matchens spelare är nummer 7, Felicia Nash.
Bra Jobbat!

Åby vill även passa på att tacka de domare som under kort varsel ställde upp och dömde matchen!
Tack till Mikael Bohman & Jörgen Reimertz! Och självklart även tack till vår publik som kommer och stöttar oss!