Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Uppdatering

Publicerad 2012-02-28 21:12:58 i Match

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Mycket sjukdomar i laget och vetskapen om att säsongen går mot sitt slut gör att inspirationen sinar. Dagens träning genomfördes dock trots att många spelare var borta. Dock gick träningen över all förväntan med tanke på förutsättningarna. Håller vi samma kvalitet på spelet som vi gjorde idag lär de sista matcherna gå väldigt bra! Men, dagsformen gör allt för utgången i en match. Detta visade sig inte minst i lördags då vi fick gå tomhänta från matchen mot Åstorp som slutade 7-3. Se matchhändelser nedan! Trots att koncentrationen var på topp så fick vi inte till spelet även om vi vissa stunder lirade bra.

Period 1

00.54 Mål 1-0 Eleonore Glebe (Anna Johansson) Åstorp/Kvidinge IBS
01.52 Mål 1-1 Åby IBK Klippan
05.46 Mål 2-1 Jenny Olander (Nejia Cherif-Ståhl) Åstorp/Kvidinge IBS
13.36 Mål 2-2 Åby IBK Klippan
17.44 Mål 3-2 Nejia Cherif-Ståhl (Ida Matilda Karlsson) Åstorp/Kvidinge IBS

Period 2

02.44 Mål 4-2 Nejia Cherif-Ståhl (Ida Matilda Karlsson) Åstorp/Kvidinge IBS
08.23 Utvisning U2 (Slag) Åby IBK Klippan
11.46 Mål 5-2 Alexandra Nilsson (Malin Elmkvist) Åstorp/Kvidinge IBS
17.49 Utvisning U2 Anna Johansson (Otillåten trängning) Åstorp/Kvidinge IBS
18.18 Mål 6-2 Eleonore Glebe (Ida Matilda Karlsson) Åstorp/Kvidinge IBS

Period 3

13.29 Mål 6-3 Åby IBK Klippan
14.41 Mål 7-3 Jenny Olander (Ida Matilda Karlsson) Åstorp/Kvidinge IBS
14.58 Utvisning U2 Emma Gustafsson (Liggande spel) Åstorp/Kvidinge IBS
18.15 Time out Åby IBK Klippan





Förlust mot Åstorp

Publicerad 2012-02-26 11:17:39 i Allmänt

Gårdagens match mot Åstorp slutade med förlust. Mer information kommer under veckan! Håll utkik.

Fokus

Publicerad 2012-02-25 15:48:35 i Allmänt

Uppvärmningen avklarad... Ett ord; Koncentration

Frida Bengtsson om helgens match

Publicerad 2012-02-21 12:51:27 i Allmänt

Förra veckan var Frida Bengtsson vilande på grund av en taskig förkylning. Lyckligtvis frisknade hon till i tid och kunde vara i matchen mot Förslöv.

' jo man märker att man har varit sjuk, har ej orken riktigt.. men otroligt härlig känsla efter denna vinst!'

FCH- Storvreta

Publicerad 2012-02-20 20:13:10 i Allmänt

6-1 till FCH efter knappt 27 minuter! De verkar har hittat rätt mot svenska mästarna. Idag trivs vi bra i soffan. Men träningen imorgon kommer inte sitta fel.

Trevlig kväll!

Roffe tillbaka i mål!

Publicerad 2012-02-19 18:37:18 i Allmänt

Jenny 'Roffe' Rolfsson kommenterar själv dagens prestation efter ett par veckors bortavaro;

Att få vara tillbaka i målet på matchen igen känns underbart! På dagens match fanns det så mycket energi inom mig som legat & lagrats under de senaste veckorna & äntligen fick det komma ut. Det är fantastiskt att kunna spela match igen och som jag har längtat! Trots att jag inte varit med på tre matcher och på grund av att jag varit sjuk senaste veckan kändes det jättebra under matchen och kände att jag kunde prestera på topp! Det är jätteroligt att vara tillbaka och speciellt när jag har härliga tjejer framför mig som briljerar på plan! Underbart att vara tillbaka med en rejäl vinst i bagaget också :)

Kapten Fallsson om dagens insats!

Publicerad 2012-02-19 18:12:31 i Allmänt

Tycker vi visar en jäkla kämparglöd genom hela matchen och det var fruktansvärt kul att se!:) att vi går in som lag och gör tio mål är också en underbar känsla, vi slappnar liksom inte av efter 5 mål utan vi körde bara på för full patte! och med vilja, samarbete och positiv inställning lyckades vi få in fem mål till :) tre pinnar, nu kör vi vidare brudar!

VI VILL VI KAN VI SKA

Vinst mot Förslöv

Publicerad 2012-02-19 18:02:35 i Allmänt

Fredagsträningen måste ha gett laget en extra skjuts för idag skrällde vi till med 4-10 mot Förslöv borta! Tre härliga poäng i potten :D

Flyttade träningar

Publicerad 2012-02-16 07:28:26 i Allmänt

I tisdags spelade herrarna match under vår tisdagsträning vilket gjorde att träningen blev flyttad. Istället var vi ett gäng Åbydamer som hejade fram Åbyherrarna under matchen mot Bromölla. En spännande match som slutade 5-5.

Igår (onsdag) fick vi därför den stora äran att göra en träning tillsammans med vårt duktiga F14- lag. Det blev en rolig träning som avslutades med spel, damerna mot F-14. En under omständigheterna jämn "match"!

Idag (torsdag) börjar dessutom Lady Open vilket betyder att vår träningstid återigen försvinner... Därför tränar vi istället imorgon kväll! Då blir det finslipning inför matchen mot Förslöv!


Några av de duktiga F-14 spelarna!

Svartögonen ger svar på tal

Publicerad 2012-02-12 20:28:35 i Allmänt

"Åby måste vara väldigt besvikna med säsongen så här långt efter att ha målat upp sig själva till ett av favoritlagen innan serien startade. Troligen kommer dom att vara rejält laddade i morgon. Normalt så skulle man vara orolig för en reaktion efter vår fenomenala tredje period senast men inte i morgon. Som tränare är det en dröm att möta ett lag som bjuder oss på så mycket tändvätska genom sitt snack. Jag räknar med att dom svarta ögonen är på plats redan från start i morgon. "


Så löd ett stycke i ett inlägg författat av FCHs tränare Måns Gilén på FCHs blogg inför helgens match. Till att börja med kan sägas att vi Åbydamer inte är det minsta besvikna vad gäller vår prestation under den gågna säsongen. Vi gick in i serien med gott mod, ett bra lag och en som alltid positiv inställning! Att sedan omgivningen uppfattat vårt hopp om framgång som övermod är bara sorgligt för dem själva... 

  Hur en säsong kommer gå vet ingen då det är många faktorer som avgör hur serien slutar. Vi hade och har fortfarande ett bra lag och än är säsongen inte slut! Så besvikna är det minsta vi är. Vi är tvärtemot stolta över vad vi åstadkommit med tanke på att vi inför sommarträningen var ett helt nytt lag. I våra ögon är vi fortfarande ett favoritlag. För vi har en jävla kvalitet på sammanhållningen i vårt lag, och det mina vänner, är något att se upp till! 

Och under dagens match var det FCH som stod för tändvätskan. Gilén själv fick faktiskt domaren att tända till rejält när han påväg till en skadad spelare mumlade otrevligheter. Ett blås i pipan, en tyst idrottshall och en högljud tillsägelse av domaren att hjälpa sin spelare istället för att tillrättavisa domaren blev resultatet! *pinsamt*


En vinst för laget!

Publicerad 2012-02-12 19:56:26 i Match

Dagens match mot FCH slutade 2-4. En förlust poängmässigt men definitivt inte en förlust för laget! Vi visste att FCH skulle gå in hårt för att försvara sin plats som obesegrade genom serien. Åbydamerna gick därför inte med inställningen att de hade allt att förlora, & vi allt att vinna! Och sannerligen fick de smaka på motstånd. Efter första perioden stod det 1-1. Kort sagt så vann vi första perioden spelmässigt...

Med knappa minuten kvar i andra perioden stod det 2-2, men hoppet om att gå in i tredje perioden med lika många mål försvann när FCH lyckades rulla in bollen.

Men som alla vet är 2-3 inga siffror i innebandy och vi gick in i tredje perioden med huvudet högt. Dock hade FCH turen med sig och lyckades peta in 2-4 vilket också blev slutresultatet. Det blev en poängmässig förlust men vi Åbydamer är stolta över vår prestation! Vi bjöd på ett rejält motstånd som FCH inte var beredda på. I Åbydamernas borg får motståndarna kämpa  oavsett var de ligger i tabellen...

Matchen slutade alltså 2-4 så den här gången kan FCH iallafall fira en RIKTIG vinst!  



       Matchhändelser

      
Period 1
13.26 Mål 0-1 FC Helsingborg
17.28 Mål 1-1 Åby IBK Klippan
Period 2
12.02 Mål 1-2 FC Helsingborg
14.56 Mål 2-2 Åby IBK Klippan
16.06 Utvisning U2
(Fasthållning)
FC Helsingborg
19.24 Mål 2-3 FC Helsingborg
Period 3
05.12 Utvisning U2
(Otillåten trängning)
Åby IBK Klippan
06.53 Mål 2-4 FC Helsingborg
11.40 Time out  
Åby IBK Klippan


Även en matchrapport från tränaren:

Dagens match var mot seriefavoriterna FCH. Alla ville visa att vi kan bättre än vad vi visade förra matchen. Det är alltid roligt att spela mot bra lag som FCH. Truppen har under veckan varit mycket förkyld och frågan var hur laget skulle se ut idag.

Period 1

Matchen startar med lite avvaktande från vår sida och låter FCH styra från sina backar. De första 7 min kom vi inte in i matchen så som vi ville, tror inte FCH ville ha det spelet som spelades. Alltså inget skönlir från något av lagen. Skulle vilja säga att det var en maktkamp där ingen ville vika sig. Det tog 13 min innan FCH fick sitt första mål. Och nu fick vi jobba för att få skott på mål, vilket inte var det lättaste, för FCH var mycket snabbt hemma på sin planhalva. Men skotten kom och efter 17 min var det dags för Jessi att dra ett skott i bortre krysset som var helt öppet och nu var vi fatt. Båda lagen jobbade hårt och med ett högt tempo. Tyvärr fick Petra en smäll vid sarg och tvingades till att villa ett tag.

 1:a perioden slutade 1-1

Period 2

Vi gick in inför andra perioden med att vi är minst lika bra som FCH och att vi hade haft lika många chanser som dom.

 Nu satte vi lite press på FCH och tempot fortsatte att vara högt. Vi höll tätt och FCH hade inte många chanser. Vi visste om att de ville komma ner i hörnen och få fart på sin rörelse vilket de var duktiga på, men vi var bättre tills vi tittar boll och tappar en spelare som mycket riktigt gör mål vid stolpen. Vi visste att det bara var till att fortsätta jobba så kommer chanserna. Mycket riktig två minuter efter deras 1-2 mål var det dags för Jessi igen och även denna gång var deras målvakt chanslös. 2-2 efter 14:55 alltså och vi kände att vi var med i matchen.  
Men tyvärr,  19:24 tappade vi räkningen av spelarna och hon fick stå helt ostört mitt i slottet och skjuta in 2-3 målet. Och inte nog med att FCH tar ledningen, det kom rätt olägligt eftersom vi var endast 36 sek till paus. Men efter 40 min stod det 2-3 på tavlan.

 

Period 3

Nu var vi tvungna att satsa allt vi hade framåt och släppa handbromsen. Vi provade de första bytena på 3 kedjor. Men tyvärr åker vi på en utvisning och jag brukar inte vara orolig, för vi har ett bra boxplay och brukar göra mål i dessa. Tyvärr var FCH bättre än oss i detta idag. Och utnyttjade deras powerplay på ett bra sätt och 2-4 var ett faktum.  Efter 12 minuter tar vi time out och berättar för tjejerna att vi måste högre upp i plan och sätta press. Vi spelar 8 minuter man man och jagar ett mål. Tiden rinner iväg och vi förlorar matchen med 2-4.

Även om man är tränare så tycker man inte att resultaten är rättvisa när man förlorar. Men idag var tjejerna värda 1p. Ni jobbade i 60 minuter och ni jobbade som ett lag. Vi tar med oss att vi spelade jämt mot ett lag som inte har tappat några poäng på hela säsongen och frågan är om dom tappar några alls.

/Coach Magnusson

GAMEDAY!

Publicerad 2012-02-12 10:23:18 i Match




DETTA VILL NI INTE MISSA!!

Det får plats ett helt lag i min tvåa!

Publicerad 2012-02-11 20:30:48 i Aktiviteter

Efter en trevlig middag på Rackis har vi nu tryckt ihop oss i min lilla tvåa för att titta på den obligatoriska melodifestivalen. Gurka & morötter med dipp står på schemat. Här tar vi matchtagget på allvar!







Update!

Publicerad 2012-02-11 17:04:35 i Aktiviteter

Ikväll bär det av till Rackis för mat & taktiksnack!


MATCH IMORGON, MISSA INTE!!!!!

ÅBYDAMERNA - FCH

14.30 I KLIPPANS IDROTTSHALL.

Hälsan först

Publicerad 2012-02-09 18:59:42 i Träning

Om fyrtio minuter börjar kvällens träning och jag är extremt arg eftersom jag  inte kan vara med... Någon bacill i kroppen, ett jävligt knä och blablabla. Alltid ska det vara något! Men som den Åbydam jag är så vänder jag negativt till positivt och tänker att jag istället kan ta roliga bilder att bjuda er på senare ikväll! Träning javisst, men hälsan måste få gå först. Det är vi väldigt noga med i laget. Ingen tränar sjuk! Men eftersom vi har en så härlig sammanhållning i laget så brukar vi alltid komma ner för att hälsa och snacka lite skit. Även om man inte kan vara med på plan kan man alltid vara med bredvid. Puscha & peppa & dela den härliga gemenskapen! Att visa att man bryr sig om laget och till varje pris vill delta i den mån man kan är viktigt för lagkänslan.

Engagemang är receptet på framgång i ett lag!



Mot framgången! Vi Åbydamer hjälper varandra att utvecklas. Vi puschar alla för att nå vår maximala prestationsförmåga.

Jenny Rolfsson borta på grund av sjukdom

Publicerad 2012-02-09 10:00:00 i Allmänt

Jenny "Roffe" Rolfsson, en av våra målisar fick i veckan ett tråkigt besked och kommer vara borta iallafall den närmsta veckan. Jag kontaktade henne för en kommentar!


"
För tillfället är jag vilande eftersom jag i veckan fick en diagnos om en rejäl släng med halsfluss och en början på öroninflammation... Jag har fått utskrivet penicillin vilket jag ska gå på i tio dagar. Det första jag frågade doktorn var hur det kom att bli med min träning och när jag kan få ställa mig i mål igen. Hennes svar var att jag tidigast om en vecka kan prova men om jag kände det minsta lilla förändring eller att det blev jobbigare skulle jag gå av. Jag är glad att jag förhoppningsvis är tillbaka om en vecka om allt går som det ska!

Helgens match var den match jag verkligen såg fram emot under denna halvan av säsongen och det var verkligen inte kul att få det beskedet av läkaren... Hade hoppats på att få spela redan i helgen. Jag tvingas alltså stå över helgens match men självklart kommer jag att vara med på bänken och stötta och heja fram tjejerna! Att få dela glädjen vi har i lagen är nog det viktigaste för mig just nu och framförallt att ändå kunna vara med tjejerna trots att jag inte kan spela.

Redan idag mår jag bättre vad gäller både öron och hals. Penicillinet gör sitt jobb och orkar jag ska jag försöka ta mig ner på träningen en runda för att träffa alla underbara tjejer!

Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och stå över ännu en match. Går allt som jag vill kan jag (trots penicillin) börja träna redan på tisdag nästa vecka och förhoppningsvis delta på kommande match"

                                                                                                 / Jenny "Roffe" Rolfsson"





Roffe kämpar på!

Träning - tisdag 8/2

Publicerad 2012-02-08 19:18:15 i Allmänt

Gårdagens träning var som vanligt ett rent nöje att delta i! Det märktes att helgens vinst satt i och stämningen var koncentrerad och fokuserad.

Vi började med löpträning i källaren och gick sedan upp och värmde målvakter. Därefter blev det i vanlig ordning passnings- och skjutövningar och kvällen avslutades med spel! Imorgon är det återigen dags för en tur till idrottshallen och finslipa det sista inför helgens sammandrabbning....

Svar på kommentar angående Brobyreferatet!

Publicerad 2012-02-08 19:09:31 i Allmänt

Fick en förfrågan angående det uteblivna men utlovade referatet från Brobymatchen... Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta. Det blev lite turbulent iom Petterssons ambulansfärd så vi kom nog alla av oss lite vad gäller att referera matchen. Men kika in på fredagmorgon (så jag hinner få tag på matchprotokollet) så lovar jag dig Anonym ett kortare referat! Tack för att du läser & för din kommentar:)

Strax dax för träning!

Publicerad 2012-02-07 17:00:00 i Allmänt

Ny vecka, nya tag! Idag är det tisdag vilket betyder veckans första träning. Efter helgens brakvinst med 10-0 mot Råbocka har vi fått vatten på kvarnen och det är nog inte bara jag som är sugen på att fortsätta i samma spår. I helgen möter vi serieledaren FCH som vi förlorade mot på bortaplan i höstas. Nu är vi mer än revanchsugna och med helgens vinst i ryggen har vi blodad tand inför söndagens sammandrabbing.

Idag och på torsdag kommer vi därför köra hårt och ha full fokus på positivitet och finslipning på spelet. På lördagkväll är det tänkt att laget ska träffas över en bit mat och riktigt ladda upp inför söndagen med härlig gemenskap och peppning! 

 



Med helgens siffror i färskt minne går vi in i en ny träningsvecka med full fokus på helgens match!

Finnkampen

Publicerad 2012-02-07 08:00:00 i Allmänt

2012-02-04 20:31

Sverige föll med minsta marginal

Sveriges herrar förlorade sista matchen i Finnkampen med 5-4. I slutet  av matchen saknades inte kvitteringsmöjligheter. Matchresultatet och den svenska straffsegern gav totalställningen 6-6 i Finnkampen. Finland tog dock hem pokalen efter målskillnad.

Det var första gången i Finnkampens trettonåriga historia som målskillnad behövde tillgripas för att få fram vinnaren. Det var också första gången sedan premiäråret 1999 som Finland vann igen.





Finske lagkaptenen Mika Kohonen får ta emot Finnkampens vandringspris. Foto: Per Wiklund.
Författare: Klas Pettersson

Källa:http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-Landslag/Finnkampen-2010-herr-nyheter/Sverige-foll-med-minsta-marginal/

Fler bilder från helgens match!

Publicerad 2012-02-06 17:18:25 i Match

Bjuder på bilder på matchens tre kompletta femmor samt våra tre målisar!



Fv. uppe: Sofi Bond, Cajsa Nilsson, Erica Råå.
nere: Alena Mustafic, Petra Magnusson


Fv. Uppe. Astrid Nilsson, Charlotta Lundgren
Nere: Elin Lindberg, Emilia Cleasby, Linda Nilsson


fv. uppe: Caroline Skoog, Fredrica Bengtsson, Arta Tahiri.
nere: Viviana Lundberg, Ida Persson.


fv. Hanna Andreasson, Jenny Rolfsson, Terese Bond

Klicka in på länken och njut av fler bilder! Vi tackar Micke Råå för fantastiska bilder. Det är lyxigt att ha lite av en privatfotograf på matcherna :)

http://diezel.se/DIEZEL/Mina_album/Sidor/2012_02_04_2.html#215

 

Åbydamerna vs Råbocka!

Publicerad 2012-02-05 21:35:37 i Match



 Det behövs inget referat.. siffrorna får tala för sig själva!









foto: Micke Råå

Viiiinst!

Publicerad 2012-02-04 15:45:09 i Allmänt

10-0!!! Tre pinnar. Så grymt bra idag tjejer, skönt att se resultat efter all träning!!

Stor publikökning i Elitserien

Publicerad 2012-02-02 14:00:00 i Allmänt

2012-02-01 12:50

Stor publikökning i Elitserien

Publiksnittet i damernas elitserie är på väg mot nya rekordnivåer. Efter matcherna i januari ligger snittet på 318 åskådare per match, vilket är en ökning med nästan tolv procent jämfört med förra säsongen.

Med 48 matcher kvar att spela pekar allt på att Elitseriens publiksnitt för första gången kommer att passera 300. 
 
Förra säsongen hamnade det slutliga publiksnittet på 285 åskådare per match. Gotlandslaget Endre var då publikbäst med 411 åskådare per hemmamatch. Den noteringen överträffas den här säsongen, förutom av Endre själva, även av Pixbo Wallenstam, Dalen, Sala Silverstaden och Kais Mora.

På onsdagskvällen spelas matchen Falun-Rönnby. Därefter tar serien ett litet uppehåll för Finnkampen som spelas på lördag.

Aktuell publikliga 2011/12

Tabellen nedan visar utvecklingen av publiksnittet i damernas högsta serie under 2000-talet.

                                 
  2000/01 186  
  2001/02 190  
  2002/03 221  
  2003/04 237  
  2004/05 253  
  2005/06 274  
  2006/07 254  
  2007/08 267  
  2008/09 236  
  2009/10 268  
  2010/11 285  
  2011/12 *

318

 
 
* = T o m 31/1 2012 
   

Update!

Publicerad 2012-02-01 20:38:32 i Allmänt

Jag vet, jag vet! Det har varit dåligt med uppdatering på bloggen. Men som det är nu är jag glad att jag hinner sova om nätterna. Sammanfattningsvis... det är stressigt just nu! Så idag får ni nöja er med en liten sammanfattning.

Igår, tisdag, var det som vanligt träning. Vi hade återigen äran att ha yngre tjejer med oss på träningen! Fem tjejer från F14 gjorde ett inhopp och det med bravur. Härligt att se Ellen, Moa, Maja, Linda och Isa! På torsdag kommer en ny grupp upp och tränar med oss. Jag har inte hunnit prata med tjejerna om hur det känner om att gå upp och träna med damlaget men jag kan bara tänka mig känslan att som F14- tjej få möjligheten att träna med seniorerna ;)

Tisdagens träning började med löpövningar, det är viktigt att hålla flåset upp! Därefter körde vi skott och avslutade med uppspelsövningar innan spel. Överlag en bra & härlig träning! Självklart med mycket skratt :D

Imorgon, torsdag väntar sista träningen innan lördagens hemma match!

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela