Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

En vinst för laget!

Publicerad 2012-02-12 19:56:26 i Match

Dagens match mot FCH slutade 2-4. En förlust poängmässigt men definitivt inte en förlust för laget! Vi visste att FCH skulle gå in hårt för att försvara sin plats som obesegrade genom serien. Åbydamerna gick därför inte med inställningen att de hade allt att förlora, & vi allt att vinna! Och sannerligen fick de smaka på motstånd. Efter första perioden stod det 1-1. Kort sagt så vann vi första perioden spelmässigt...

Med knappa minuten kvar i andra perioden stod det 2-2, men hoppet om att gå in i tredje perioden med lika många mål försvann när FCH lyckades rulla in bollen.

Men som alla vet är 2-3 inga siffror i innebandy och vi gick in i tredje perioden med huvudet högt. Dock hade FCH turen med sig och lyckades peta in 2-4 vilket också blev slutresultatet. Det blev en poängmässig förlust men vi Åbydamer är stolta över vår prestation! Vi bjöd på ett rejält motstånd som FCH inte var beredda på. I Åbydamernas borg får motståndarna kämpa  oavsett var de ligger i tabellen...

Matchen slutade alltså 2-4 så den här gången kan FCH iallafall fira en RIKTIG vinst!

Även en matchrapport från tränaren:

Dagens match var mot seriefavoriterna FCH. Alla ville visa att vi kan bättre än vad vi visade förra matchen. Det är alltid roligt att spela mot bra lag som FCH. Truppen har under veckan varit mycket förkyld och frågan var hur laget skulle se ut idag.

Period 1

Matchen startar med lite avvaktande från vår sida och låter FCH styra från sina backar. De första 7 min kom vi inte in i matchen så som vi ville, tror inte FCH ville ha det spelet som spelades. Alltså inget skönlir från något av lagen. Skulle vilja säga att det var en maktkamp där ingen ville vika sig. Det tog 13 min innan FCH fick sitt första mål. Och nu fick vi jobba för att få skott på mål, vilket inte var det lättaste, för FCH var mycket snabbt hemma på sin planhalva. Men skotten kom och efter 17 min var det dags för Jessi att dra ett skott i bortre krysset som var helt öppet och nu var vi fatt. Båda lagen jobbade hårt och med ett högt tempo. Tyvärr fick Petra en smäll vid sarg och tvingades till att villa ett tag.

1:a perioden slutade 1-1

Period 2

Vi gick in inför andra perioden med att vi är minst lika bra som FCH och att vi hade haft lika många chanser som dom.

Nu satte vi lite press på FCH och tempot fortsatte att vara högt. Vi höll tätt och FCH hade inte många chanser. Vi visste om att de ville komma ner i hörnen och få fart på sin rörelse vilket de var duktiga på, men vi var bättre tills vi tittar boll och tappar en spelare som mycket riktigt gör mål vid stolpen. Vi visste att det bara var till att fortsätta jobba så kommer chanserna. Mycket riktig två minuter efter deras 1-2 mål var det dags för Jessi igen och även denna gång var deras målvakt chanslös. 2-2 efter 14:55 alltså och vi kände att vi var med i matchen.
Men tyvärr,  19:24 tappade vi räkningen av spelarna och hon fick stå helt ostört mitt i slottet och skjuta in 2-3 målet. Och inte nog med att FCH tar ledningen, det kom rätt olägligt eftersom vi var endast 36 sek till paus. Men efter 40 min stod det 2-3 på tavlan.

Period 3

Nu var vi tvungna att satsa allt vi hade framåt och släppa handbromsen. Vi provade de första bytena på 3 kedjor. Men tyvärr åker vi på en utvisning och jag brukar inte vara orolig, för vi har ett bra boxplay och brukar göra mål i dessa. Tyvärr var FCH bättre än oss i detta idag. Och utnyttjade deras powerplay på ett bra sätt och 2-4 var ett faktum.  Efter 12 minuter tar vi time out och berättar för tjejerna att vi måste högre upp i plan och sätta press. Vi spelar 8 minuter man man och jagar ett mål. Tiden rinner iväg och vi förlorar matchen med 2-4.

Även om man är tränare så tycker man inte att resultaten är rättvisa när man förlorar. Men idag var tjejerna värda 1p. Ni jobbade i 60 minuter och ni jobbade som ett lag. Vi tar med oss att vi spelade jämt mot ett lag som inte har tappat några poäng på hela säsongen och frågan är om dom tappar några alls.