Publicerad 2012-10-07 19:54:37 i Allmänt

F15

Malmhaug  – Åby IBK .

11-0

Förlust!

Åby F15 spelade sin seriepremiär nere i Malmö i helgen och förlorade då med 11-0.

De saknade väldigt många spelare då halva laget var kvar i Klippan för att spela match med F16.

Men som tur var ställde Aurora Tahiri och Feryal Elbayrouti från F13 upp, stort tack!

Första perioden:

Med en lång och bra uppvärmning var Åbys tjejer taggade och redo för seriepremiär. Men det räckte inte. Malmhaug var väldigt duktiga och fick många snabba mål men trots det slutade ingen i laget satt kämpa, vilket är stark. Det var svårt att hitta varandra på plan, det var helt nya kedjor och spelare som gör sin första match. Det blev en RÖRIG period.

I periodspausen tas det upp att alla måste ta vars en spelare, så det inte blir en stor klump i mitten, samt att målvakten och en av backarna ska skrika och hjälpa alla på plats. Det är såklart tufft att spela så här när allt är så gott som nytt.

Andra perioden:

Malmhaug gjorde mål efter mål, de flesta var väldigt svåra att ta. Åbys tjejer börjar tycka det var meningslöst men spelet fortsatte ändå. Efter halva perioden började vi äntligen hitta varandra och spelade bollen lite mer. Fortfarande var det rörigt men Malmhaug pressade mycket.

Vi fick många skott och chanser på mål, bland annat var Maja Olsson och Ellen Öberg Svensson framme och nästan satte bollen i målet.

I slutet av perioden får Malmhaugs center utvisning och vi får dessutom en straff. Maja Olsson går  med snabba steg och rörelser fram, men träffar tyvärr mitt på målvakten. Spelet fortsätter med powerplay för Åby. Det var ett väldigt bra spel, mycket tack vare Aurora Tahiri. Men även då fick Malmhaug chanser framför mål.

I periodpausen blev det samma snack som sist eftersom det var det vi behövde förbättra. För att spela bra som ett lag måste man samarbeta och PRATA med varandra. Det krävs koncentration och lugn på planen.

Tredje perioden:

Inför trejdje perionden är vårt mål att i alla fall göra ett mål. Både vi och Malmhaug har bra spel och många chanser på mål. Men matchen fortsätts med att Malmhaug gör mål.

I mitten av perioden får vår center, Maja Olsson utvisning för upprepande slag. Det blir boxplay och det höll bra enda till sista sekunden då Malmhaug gör ännu ett mål.

En tuff match kan man lugnt säga. Resultatet speglar inte matchen. Malmhaugs målvakt, säker i sig, höll nollan.

Lagen tackar varandra och domarna för matchen, sen skyndar Åby sig hem för att några ska spela  hemma matchen med F16 mot Bjärreds.

Trots förlusten var det bra kämpat. Nästa möte tar vi dom!

Nu  är bara att tagga till nästa match som spelas på tisdag mot Willands på hemmaplan.