Publicerad 2012-10-22 21:52:27 i Allmänt

Åbys F15 tar segrade ännu en gång på hemmaplan.

Med taggad publik och två bra lag var det en spännande match.

Första perioden :

(4-0)

Matchen drog igång vid två tiden och redan efter 26 sekunder kom vår skickliga och säkra back, #2 Linda Nilsson och satte bollen rätt i krysset. Ett rikitgt snyggt mål. Spelat forstatte och stressigt var det. 6.24 gjordes 2-0 målet av #22 Terese Bond (våran målvakt som nu spelar ute). Ett snyggt mål efter att först ha ramlat, snabbt upp på fötterna och sedan sett sin chans. Där inpå kom #3 Maja Olsson och gjorde ett mål 7.07 och yttligare ett 10.11 som fick hela läktaren att jubla.

I pausen tas det upp samma som förra matchen att spelat är alldeles för stessigt och rörigt. Vi måste lugna ner det!

Andra perioden :

(1-3)

Även denna period börjades stressigt efter drygt fem minuter spräckte Stanstad bubblan på Åby och gjorde tre mål på tiderna 4.46 , 6.44 och 7.46 vilket fick Åby att vakna upp och inse att det var dags att börja ta tag i matchen. En match är inte vunnen även om man leder med 4-0.. Minuten efter Stanstads senaste mål gör #31 Kajsa Laitila ett mål på ett frislag och fick hela laget att få tillbaka kämparglöden.

Tredje perioden :

(2-1)

#3 Maja Olssson var igång från första bytet och 3.20 gjorde hon periodens först mål. 5.08 drog  #2 Linda Nilsson på sig en utvisning vilket fick laget att kämpa extra hårt i två minuter som funkade utan några som helst problem och inga mål släpptes in. Stanstad gjorde efter Åbys utvisning sitt fjärde mål på elfte minuten. Med hjälp av #3 Maja Olsson gör #13 Sofie Johansson 7-4 på tiden 12.25 och sekunder efter tekningen får #12 Moa Robersson utvisning och återigen är Åby en spelare kort och inte där heller fick Stanstad in ett mål under Åbys boxplay.

Vi tackar de unga dommarna Gustav Nilsson och Felix Jönsson och de gästande laget Stanstad IBK.

Nästa F15 match spelas på lördag den 27 Oktber i Kvidinge.