Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Helgens spelade matcher i norra serien!

Publicerad 2011-10-31 11:52:42 i Allmänt

Under helgen har vi varit matchlediga, men som vanligt har de spelats ett par andra matcher i damernas norra serie.


Fredag 28/10
FC Helsingborg - Åstorp/Kvidinge IBS Resultat: 8-3
(För Åstorps referat av matchen, klicka på länken; http://damer-akibs.blogspot.com/)

Lördag 29/10
Inga matcher spelade i norra serien

Söndag 30/10
Förslövs IF - Göinge IBK Resultat: 5-2

Kommande matcher i Skånemästerskapens 16- delsfinal

Måndag 31/10
IK Standstad - Lugi IBK

Tisdag 1/11
Willands IBK - Malmö FBC

Söndag 6/11
FBC Engelholm - Palmstaden IK


Träning imorgon! Samling 18.15!

Två tips på matcher att se i helgen!

Publicerad 2011-10-28 15:22:02 i Allmänt

För er som inte har fullt upp i helgen så tipsar vi om två matcher som är värda att se!

Ikväll:
Damernas division 3 norra.
FCH - Åstorp. Matchstart 20.00 i Norrehedshallen


Lördag 28/10
Herrarnas division 3 norra.
Åby IBK - Hofterups IBF. Matchstart 16.00 i Ljungbyheds sporthall
(Mer info om hur Åbyherrarna förbereder sig inför denna match kommer upp på www.abyherrarna.blogg.se under eftermiddagen)

Pettersson om första träningen efter operationen!

Publicerad 2011-10-28 11:52:05 i Allmänt

Vi tar oss en lite pratstund och ställer tre snabba frågor till Jessica Pettersson för att höra om hennes första träning efter operationen.

Hur kändes träningen igår? Upplevde du att du tappat mycket?
- Den kändes mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Inte så mycket som jag trodde, det märktes mest på konditionen.

Hur ser du på fortsättningen?
- Försöker jag bara att ta det lugnt & följer mina träningsövningar & går av när jag får ont så kommer jag vara tillbaka ganska snart igen. Jag känner inte av något i handleden idag & då körde jag på rätt bra på träningen igår ändå.

Tror du att du kommer vara spelklar till mötet mot FCH?
- Som det kändes på träningen igår kändes det riktigt bra. Men jag får se hur det känns på tisdag, om jag kan gå för fullt då hoppas jag givetvis att Stefan tar ut mig till matchen.

Stort Tack till alla!

Publicerad 2011-10-27 10:40:58 i Allmänt

Under gårdagen slog vi rekord på bloggen med över 600 visningar och 100 unika besökare! 
Tack för ert stöd!! 
                                      
 

Varma hälsningar / Åbydamerna

Uppdate:

Publicerad 2011-10-27 10:20:28 i Allmänt

Jessica pettersson är nu träningsklar och kommer att medverka på kvällens träning, dock under lugnare omständigtheter. Hon kommer dock inte att vara spelklar till helgens match mot FBC Råbocka. Mer info om hur det kändes för henne på träningen, kommer imorgon.

Åbydamerna tackar!

Publicerad 2011-10-26 13:16:16 i Allmänt

Åbydamerna vill tacka alla anhängare på blogg och publiken som är på alla våra matcher! Igår var vi ca 150 åskådare på SkM-matchen och detta en helt vanlig tisdagkväll. Tack för allt stöd!

    

Åbydamerna bjuder på en dramatisk 16-delsfinal!

Publicerad 2011-10-26 11:29:10 i Allmänt

Under kvällen igår spelades 16-delsfinal i Skånemästerskapen. Åbydamerna mötte Göinge IBK på hemmaplan och bjöd på en match som man sent kommer att glömma! Från att ligga under med 1-4 inför sista perioden till att vända och avsluta med 6-4 skakar inte bara om publiken utan jag tror bestämt, att även våran egen Stefan Magnusson blev lite tårrögd! Åbydamerna är alltså nu vidare i SkM och kommer att möta Röke IBK (div2) i nästa match.


Period 1 (1-1)
Period nummer ett inleds med ett relativt lugnt och tålmodigt spel. Damerna mötte Göinge i lördags och vann med 4-0 vilket syntes då nerverna inte var lika synliga i spelet den här matchen. Efter elva minuter utvisas Göinge för slag och vi får spela i numerärt överläge. Vi spelar på bra och har en del skott på mål, men som tyvärr inte resultaterar i ändring på tavlan. Det numrera äverläget rullar förbi och vi spelar in i slutminuterna på matchen. i 15:e minuten kommer första målet i kvällens match och det är Åbys Arta Tahiri som lägger in ett mål på en assist av Kleist. Dock reducerar Göinge kort några minuter därefter till 1-1 i en kontring. Spelet är till största delen på Göinges sida och vi har en del anfall som imponerar. Bollen spelas runt, både mellan backar och upp mot forward som ligger högt upp och pressar då vi under kvällens match startade med 3 kedjor. Detta högt pressande spel resulterar i många skott, men då vi i några av fallen missar att ha en markerande anfallare framför målvakt så får vi inte riktigt in skotten vi skjuter. Det tåls att tillägga att Göinge faktiskt har en enormt duktig målvakt som tog en hel del bra skott ifrån åbydamerna.

Period 2 (0-3)
I denna perioden spelar vi väldigt frustrerat och vi får inte riktigt till våra anfall så som i första. Vi spelar fortfarande på tre kedjor så det är inte tröttheten som visar sig, utan antagligen så sitter frustrationen över att vi inte riktigt fick in de skott vi sköt i första, kvar. Till skillnad från matchen i lördags mot Göinge så hade vi en hel del avslut. Vi vågade anfalla med hög press uppåt och hade även tålamodet till att hålla i bollen några sekunder mer innan vi sköt. Skottstatistiken (se nedan) var betydligt högre denna match! Vill även berömma oss i vårt försvar och våra backar som kanske inte fick de mest optimala förutsättningarna då de fick köra runt på två backpar på tre kedjor. Detta klarade dom utmärkt och ansvaret låg på oss anfallare när de 3 bakåtmålen kom. Dessa gjordes på kontringar och tyvärr också när vi höll i bollen för länge i mitten. Vill även understryka att vi spelade i numerärt underläge tre gånger under denna period (se utvisningsstatistiken).

Period 3 (5-0)
Det är med frustrerade ansikten Åbydamerna träder in på planen och vi är medvetna om att vi måste vara på tå från början för att kunna ta igen det här. Vi det här laget står det 1-4 på tavlan och det är en relativt lång väg till 4-4. Tre mål ska göras och det gäller att vi börjar sätta våra chanser för att klara ut detta. Detta gör vi också och redan efter 1.23 minuter in i matchen så följer en av våra backar, Vivivana Lundberg, med upp i ett anfall och gör ett snyggt mål i höger hörn på en assist av Kleist. Roligt att se att våra backar producerar i princip lika mycket som våra anfallare. Det visar på att vi vågar lita på varandra och att vi spelar som ett lag. I 8:e minuten tar Fredrica Bengtsson över och gör så att siffrorna på tavlan jämnas ut ännu mer. Detta gör hon med briljans och på egen hand. Nu står det alltså 3-4 på tavlan och det är inget långt ifrån att jämna ut matchen till 4-4. Efter halva perioden har vi gjort två mål, och man hör Arta Tahiris kloka ord; "kom igen nu tjejer, har vi gjort två mål efter halva tiden, så kan vi köra två till!" Detta sporrar damerna ännu mer och i 12:e minuten gör Sofi Bond de tredje målet i perioden på en assist av Kleist. Nu är det skakig stämning i hallen. Det gäller att behålla tålamodet och får ett litet, mål till... ett enda mål så leder vi den här matchen istället för att ligga under med 1-4. Då får båda lagen helt plötsligt en utvisning i 17:e minuten. Sofi Bond gästar båset tillsammans med en spelare ifrån Göinge i två minuter. Det är alltså 4 spelare mot 4 spelare på plan och spänningen stiger. Åbydamerna kan dock hålla nerverna i styr lite mer och gör ett mål 18.15 via Cajsa Nilsson assisterad av Elisabeth (Lisa) Jönsson. Det står nu 5-4 på tavlan till Åby och Göinge beslutar sig för att ta ut målvakten för att få numerärt överläge med utespelare på planen. Detta utnyttjar Fredrica Bengtsson och lägger upp en långboll som går in, vilket ändrar siffrorna till 6-4 och de är 15 sekunder kvar. Åby lyckas hålla detta och vinner matchen! Ett stort plus till våra målvakter Jenny Rolfsson och Hanna Andreasson. Ni är fantastiskt duktiga!    

Skottstatistik
Period 1        Period 2         Period 3
Åby: 25        Åby: 25         Åby: 33
Göinge: 7     Göinge: 10      Göinge: 3

Utvisningar
Sofi Bond: 2x2 minuter otillåten trängning, 2 minuter hårt spel
Fredrica Bengtsson: 2 minuter hands

Poängstatistik
Arta Tahiri: Ett mål
Viviana Lundberg: Ett mål
Fredrica Bengtsson: Två mål
Sofi Bond: Ett mål
Cajsa Nilsson: Ett mål
Lisa Jönsson: En assist
Catrin Kleist: Tre assist  

Stefan Magnusson om matchen: 
Tanken var att vi skulle prova tre hela kedjor på kvällens match,men Charlotta är fortfarande borta och Erica Råå var sjuk. Så vi började med 3 lines framåt och gick runt på 2 back par. Fungerade si så där i första 20 minuterna. Sedan hände något som gjorde att vi stod och tittade på vad Göinge skulle göra med bollen. Vi var inte heller så hungriga på vår planhalva. Detta resulterade i att dom fick några skott som tyvärr gick in och furstrationen började komma. Inför 3:e låg vi under med 1-4 och vi slog Göinge några dagar innan med 4-0. Klart man frågar sig hur kan detta hända. Vi går ner på två kedjor och bestämmer oss för göra ett snabbt mål så vi får kontakt. Vilket vi fick. Vi spelade runt bollen och fick fart på matchen ditt vi ville. Målen började trilla in och tjejerna började förstå att detta kan vi ta och mycket riktigt så kommer vi ifatt till 4-4 och gör sedan ännu ett viktigt mål. Samtidigt som spelet kommer så börjar motståndarna bli trötta och deras frustration kommer krypande. Vi lägger in 6:ans växel som finns nu förtiden. Frida hänger det sista målet i öppen bur. Vändningen var fullbordad och segern var klar. Roligt att Frida och Lisa är tillbaka!

 

Pettersson påväg tillbaka!

Publicerad 2011-10-25 13:42:46 i Allmänt

Då önskemål har kommit upp om en intervju med Pettersson gällande hennes fortsatta spel och handledsoperationen så har vi nu ringt upp henne för att ställa lite frågor.

Se intervjun nedan:


Hur ser läget ut för dig gällande hanleden? I vilket skede är du?
-Läget är som så att det hela har läkt fint & läkarna är mycket nöjda över resultatet. Jag vet mer imorgon då det är bestämt att kirurgen ska dra ut de 2 stiften som fortfarande sitter kvar i handen.

När räknar du med att kunna börja träna igen?
-Går allt som det ska imorgon så är väl tanken att jag ska vara med lite på träningen på torsdag för att springa lite & dribbla mellan koner för att få upp rörligheten. Annars är det på tisdag jag kommer att köra på för att se om det håller. Får se var min sjukgymnast säger om det hela också.

De har spekulerats en del om vem du kommer spela med och frågan till Stefan om du och Kleist kommer att få tillbaka ert fenomenala spel igen, har uppkommit. Vad tror du om saken?
- Jag hoppas givetvis att vi får förtroendet att fortsätta att spela tillsammans med tanke på hur bra det gick i början av säsongen, det kändes redan då som att vi hade mer att ge. Men konkurrensen i laget är stenhård & man får verkligen slåss för sin plats.

Vad anser du själv om spelet mellan dig och Kleist och er femma? Är det så bra som folk säger, eller är det mest tur då ni bara hann spela tre matcher ihop?
- Med tanke på att detta är första säsongen ihop så måste jag nog säga att det flyter på riktigt bra mellan oss, det har liksom klickat direkt i spelet. Vi vet var vi har varandra & vi har samma tänk i vad det gäller hur innebandy ska spelas. Om sen folk anser att det är ett "fenomenalt spel" kan jag inte svara på. Det viktigaste är att laget tjänar på vårt spel. Sen är det ju alltid kul att höra att publiken tycker det ser bra ut.

Tror du att du kommer hinna vara med på prestigemötet mellan FCH-ÅBY?
-Det hela beror på hur allt går imorgon när stiften tas ut, går det bra där så återstår det att se hur det funkar på träningen på tisdag. Sen är det ju upp till Stefan om han tycker att jag är redo för match. Det kommer bli en kamp mot klockan, men det ska mycket till för att jag ska missa den matchen.

Hur känns handleden i svarande stund?
- I nuvarande stund är den ganska så öm, då stiften är kvar i handen har jag begränsad rörlighet. Men det hela känns över lag mycket bra. Jag är betydligt starkare i handen efter denna operationen än den förra.


   

 Vi tackar Jessica för pratstunden och hoppas att dessa svar var tillräckliga för de som hade frågor.
 

Skånemästerskapenmatch!

Publicerad 2011-10-24 22:29:03 i Allmänt

Nu är det dags för skånemästerskapen igen! Som bekant så har vi tagit oss vidare efter mötet mot KFUM Malmhaug i föregående match! Nu möter vi Göinge IBK på hemmaplan kl 19.30! ...Ja, det stämmer! Det är samma lag som vi mötte i lördags. Kom och stötta oss till vinst!


 

Bilder ifrån Åby IBK - Göinge IBK

Publicerad 2011-10-24 18:33:24 i Allmänt

Åbydamerna har turen att ha en väldigt duktig fotograf. Här kommer några bilder ifrån matchen mot Göinge IBK, där vi vann med 4-0. 

    













 
Foton: Micke Råå

För fler bilder av Åbydamerna och från matchen, gå in på hemsidan: www.diezel.se

Psst..

Publicerad 2011-10-24 11:44:53 i Allmänt

Kikade in på Göinges sida, och hittade ett matchreferat ifrån matchen i lördags. Ibland kan de vara spännande att se om motståndarlaget har samma, eller om vi ser på matchen ur helt olika perspektiv.  Håll till godo! 


Matchreferat Åby/Klippan 22/10

Det är ett taggat gäng som är påväg mot klippan denna lördag (22/10). 11 utespelare och Sara är skadad och kan bara göra ett fåtal byten, men tjejerna är riktigt taggade fast vi vet att detta kommer att bli en tuff match. Då vi fattas lite folk så har vi fått flytta runt lite bland spelarna så vi har fått flytta ner Challe och Sandra till backpositioner. Vi har även med två nya som gör sin första match idag och det är Johanna och Annica. Annica har oturen med sig och lyckas sträcka sig på uppvärmningen.

Första perioden började riktigt bra och vi har bra press på klippan och har några målchanser. Dock så har vi fortfarande lika svårt att göra mål och ibland så hade vi behövt ett mål som var två meter högt. Vi kämpar på och spelar lite tufft vilket leder till att klippan får ett frislag nära mål. Under tiden som vi ställer upp, slår klippan en snabb passning till deras vänster forward som kommer på ett direktskott som går in i mål via Idas arm. Första perioden rullar på och vi kämpar för att få in bollen i kassen utan resultat. Vi förlorar första perioden med 1-0.

Efter lite pepptalk inne i omklädningsrummet så går ett taggat Göinge ut för att vinna andra perioden. Vi kämpar på och har en riktigt vassa chans när Johanna sätter den ribban och vi har några skott på målvakten. Tyvärr så lyckas vi inte heller i denna period göra några mål utan istället så sätter klippan två bollar med bara fyra minuters mellanrum. Andra perioden sluta 3-0

I tredje perioden går vi ut med inställningen att vi fortfarande har en chans att vinna. Göinge är trötta vilket gör att vi inte alltid orkar följa med när vi har anfall. Fem minuter in i tredje perioden så kommer en Klippanspelar själv med bollen på egen planhalva och Göinge sätter ingen press. I och med detta så kan Klippanspelaren lätt lyfta bollen till en annan Klippanspelar som står framför Ida. Dock så går inte bollen till Klippanspelaren som står framför Ida utan direkt in i mål. Trots detta så kämpar Göinge på och vi sätter nu lite högre press. Vi gör allt för att få in bollen i mål men detta utan resultat och vi åker från klippan med en 4-0 förlust.

Sammanfattat så gör Göinge en helt okej match med hänsyn till att vi saknar en del folk, skador och att vi har fått flytta runt på spelarna. Denna förlust bara har gjort oss mer taggade till på tisdag då vi har Dm-match borta mot Klippan. Nu vet vi ju vad vi har att jobba med och hur motståndarna spelar. En positiv sak är att detta är nog den första matchen vi spelar utan att få några utvisningsminuter alls. Om detta va rättvist, ja det kan man själv få avgöra. Damerna har en tuff vecka framför med tre matcher så det blir att hålla sig frisk och tagga till ordentligt för nu får vi se till att plocka hem våra tre första poäng.

// Göinge IBK

Magnusson svarar.

Publicerad 2011-10-24 11:39:14 i Allmänt

I inlägget om seriematchen mot Göinge fick vi ett par frågor av en anonym insändare. Självklart så vill vi försöka svara på alla frågor som kommer och ringer därför upp Stefan Magnusson som svarar. Även ett tack för att du läser bloggen och för gratulationerna! 

Kommentarer
Postat av: Lite frågor.

Grattis till eran vinst idag tjejer, bra jobbat!

Måste fråga när Jessica och Fredrica är spelklara igen? Det märks att de inte varit med på ett tag nu. Att ha två poängmaskiner vid sidan av är ju givetvis ett avbräck, så den stora fråga är egentligen, kommer de båda att vara spelklara mot FCH?
Hur har det påverkat Kleist att inte få spela med Jessica, kommer de att hitta tillbaka till det fenomenala spelet de hade i början av säsongen?
Var kommer Fredrica gå in och spela nångonstans?

Stefan Magnusson:
Fredrica är spelklar på tisdag och kommer därför att vara med på matchen mot Göinge i skånemästerskapen. Jessica kan jag inte svara på då vi inte riktigt har fått klartecken på när hon kommer kunna börja träna igen. Förhoppningsvis kommer hon att kunna vara med på matchen mot FCH, men det är osäkert då hon antagligen inte kommer hinna träna.
Om det har påverkat Kleist kan jag inte direkt svara på då hon gör poäng även nu när hon inte spelar med Jessica. Dom spelar bra ihop, men om de får tillbaka sitt fenomenala spel vet jag inte, då jag inte vet om de kommer spela ihop i framtiden. Det beror på hur det går på träningarna.
Vart Fredrica kommer gå in och spela kan jag tyvärr inte heller svara på. Det beror även det, på hur det går på träningarna. Vi får helt enkelt se.

Åbydamerna vinner med 4-0 i match nr 2!

Publicerad 2011-10-23 12:45:38 i Allmänt

Seriematch nummer 2 gick bra. Åbydamerna mötte som bekant Göinge på hemmaplan och efter en segstartad match så står det till sist 4-0 på resultattavlan. Det var en relativt lugn match utan utvisningar, och damerna visade emellanåt upp en mycket bra innebandy. Tålamodet fanns där och även om vi inte alltid fick till våra avslut så gick fyra av skotten in. Nästa match är mot Göinge igen, och denna gång i skånemästerskapen som vi lyckats ta oss vidare i. Det är en helt ny match och vi börjar med 0-0 på tavlan igen. Det gäller att ha huvudet med oss, då det är ett revanschsuget Göinge som kommer!


Period 1 (1-0)
9.36 1-0 Erica Råå assisterad av Sofi Bond

Period 2 (2-0)
12.03 2-0 Arta Tahiri assisterad av Catrin Klest
16.32 3-0 Caroline Skogg utan assist

Period 3 (1-0)
5.34 4-0 Erica Råå assisterad av Sofi Bond

  

Seriematch nummer två på ingång!

Publicerad 2011-10-21 09:44:41 i Allmänt

Efter en ranglig seriepremiär mot Röke så går vi nu mot seriematch nummer två. Denna spelas på hemmaplan mot Göinge IBK klockan 13.00 på lördag! Göinge är ett relativt nytt lag (bildades 2010) och har gjort bra ifrån sig under försäsongen, där dom spelar både 3-3 mot Örkelljunga som spelar i damernas division 2, och även tagit sig vidare i skånemästerskapen, (där vi ska möta dem på tisdag, även då på hemmaplan). Nu gäller det att gå in med en ödmjuk attityd och full fokus från början. Då vår första seriemtach mot Röke inte alls gick som vi förväntat oss, så får vi den här gången gå in med en annorlunda inställning om vi vill vinna!
Göinge har hunnit spela en match i seriespel och där mötte dom Båstad GIF där dom förlorade med 3-2. Detta är alltså ett taggat lag som precis som oss förlorat sin första match med uddamålet, och jag kan garantera att de kommer bli en tuff och spännande kamp på lördag i Klippans sporthall! 

    


Vi passar även på att önska åbyherrarna lycka till i deras möte mota Örkelljunga, samma tid och datum på bortaplan!

U19-damtruppen till EFT i Finland uttagen!

Publicerad 2011-10-20 10:11:35 i Allmänt

Landslagsledningen för Sveriges U19-damlandslag har tagit ut truppen till EFT i Finland som spelas i november. Laget består av många debutanter och enligt förbundskaptenen Marcus Holm kan vem som helst av spelarna kliva fram under EFT.

Under onsdagen meddelade landslagsledningen vilka 22 spelare som ska representera Sveriges U19-damlandslag under EFT i Finland 4-6 november. Förbundskapten Marcus Holm beskriver truppen som stark och teknisk.

– Det är den fysiskt starkaste gruppen som U19 haft på damsidan någonsin. Spelarna har väldigt bra konditionsvärden, vilket är en grund för att ha mycket energi på banan. Det gör att vi kan ha hög press på motståndarna och vara bäst när det gäller – under de sista matcherna av turneringar.

Förutom spelarnas fysik har landslagsledningen även tittat på spelarnas teknik och flexibilitet.

– Vi vill ta fram morgondagens A-lagsspelare, så vi har även tittat mycket på spelarnas teknik och energi i spelet. Vi vill ha spelare som kan behärska flera positioner på planen, säger Marcus Holm.

Av truppens 22 spelare är 16 stycken debutanter till EFT och det är hård konkurrens om platserna.

– Vi hoppas att fler än de med tidigare landskampsmeriter kommer att ta för sig och prestera. Under breddlägret i maj deltog 34 spelare och det var väldigt jämnt. Det visar att det finns alla chanser att komma med i U19-VM i maj 2012. Men det gäller att ta chansen i EFT och i sin hemmaklubb, menar Marcus Holm.

Under EFT hoppas landslagsledningen kunna urskilja vilka spelare som håller måtten.

– Under EFT vill vi givetvis vinna matcherna, men huvudtemat är att sätta grunderna i vårt spel och att se vilka spelare vi vill jobba vidare med. Flera spelare kommer att få testa att spela på olika positioner, avslutar Marcus Holm.

 
Förbundskapten Marcus Holm coachar sina spelare. Foto: Bildbyrån.


Truppen

Målvakter
Lovisa Frisk, Södertälje IBK
Beverly Smedenäs, Malmö FBC     

Utespelare
Therese Andersson, Djurgårdens IF IBF
Emma Asplund, Täby IS IBF
Adina Augustsson, Hagfors IF
Stephanie Boberg, FBC Engelholm     
Amanda Delgado-Johansson, FBC Uppsala
Jessika Eriksson, KAIS Mora IF
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala
Amanda Gidlund, IKSU Ungdom
Caroline Hadelund, Jönköpings IK
Natalie Jakobsson, RIG Umeå IBF
Therese Linde, Malmö FBC     
Amanda Mellberg, Täby IS IBK
Dragana Mrksic, KAIS Mora IF
Karin Nygren, RIG Umeå IBF
Frida Rydfjäll, IKSU
Matilda Sjödin, RIG Umeå IBF
Evelina Sparf, FBC Uppsala
Caroline Sundbye, KAIS Mora IF
Felicia Tiri, Olofströms IBK     
Amanda Öhman, IBK Dalen

                 
Beverly Smedenäs       Stephanie Boberg    Therese Linde    Felicia Tiri

Som ni ser ovan så har södra delen av Sverige bidragit med fyra talangfulla tjejer till truppen. Mycket roligt!

Vi gratulerar tjejerna och önskar dem stort lycka till!

Helgens spelade matcher i norra serien!

Publicerad 2011-10-17 13:31:22 i Allmänt

Ännu en matchfri helg för Åbydamerna och några av oss har ägnat tiden åt varandra och vår gemenskap istället.
Under tiden har tre matcher blivit spelade i norra serien.
Se nedan:

Fredagen 14/10
FC Helsingborg - Båstad GIF Resultat: 5-0
IBK Engelholm - Willands IBK Resultat: 6-7

Lördagen 15/10
Inga matcher i norra serien.

Söndagen 16/10
FBC Råbocka - Åstorp/Kvidinge IBS Resultat: 1-3

Alena Mustafic svarar!

Publicerad 2011-10-14 09:40:25 i Allmänt

Som bekant så har en del av juniorerna tagit steget upp till damlaget och nu är det dags att prata lite med en av dessa duktiga tjejer, för att höra hennes perspektiv på det hela. Hon har redan fått speltid och gjort en hel del poäng. Hon är en mycket duktig anfallare som kämpar in i det sista och ger alltid 100% på träningarna! I förra veckan kommenterade Stefan Magnusson i ett inlägg om juniorerna, att hon var en av dom som han framförallt lagt märke till p ga att hon börjat ta för sig mycket mer på sistone. Hennes utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt. Vi tar oss en liten pratstund med Alena Mustafic.  


Hur känns det att ha tagit steget upp till damlaget?
- Det var rätt jobbigt i början, men sedan efter ett tag släpptes nervositeten och det känns riktigt bra nu.

På vilket sätt kändes det jobbigt?
-Att man inte skulle passa in eller få någon speltid , och att man inte skulle göra tillräckligt bra ifrån sig!

Vilka skillnader känner du i damlaget i jämförelse med F16?
- Bättre träning så att man verkligen utvecklas, och större press i spelet. Man ger verkligen allt under damträningarna!

Är det svårt att få speltid på matcherna? Vad har du för tips till dem som itne hunnit visa sig och fått speltid ännu?
- I början var det rätt segt, men kommer man på träningarna och gör det man ska så ska det inte vara några problem! Att göra sitt bästa hela tiden, inte gå och sura för att man inte kan vissa saker, bara kör på. Det lär gå!

Hur har de ordinariespelarna i damlaget mottagit dig?
- Riktigt bra! Är ju ett härligt gäng så har inte varit några problem.

Vad är det viktigaste du lärt dig fram tills nu i damlaget?
- Föreläsningen som Catrin höll i. Att man alltid ska vara positiv hur det än går och inte dra ner dom andra! Lyssna på varandra och kämpa med flaggan på topp!

Du spelade back i F16, hur känns det att bli omskolad till anfallare?
-Jo det känns rätt skönt! Blev trött på backpositionen ett tag. Känns bra med en omväxling. Har en bra kedja och vi blir bara bättre och bättre!

Tre ord inför säsongen 2011/2012?
- Vi ska vinna!!!

 

Vi tackar Alena Mustafic för pratstunden och önskar henne lycka till i damlaget och under säsongen!

Glöm inte..

Publicerad 2011-10-13 09:11:15 i Allmänt

Glöm inte att det idag är en föreläsning om mental inställning och målsättningar innan kvällens träning i vårt konferensrum. Samling 18.15! 

Väl mött!

Uppdate:

Publicerad 2011-10-12 12:20:40 i Allmänt

Matchen igår mellan Röke IBF - Förslövs IF slutade 4-3!  

Historisk herrfinal !

Publicerad 2011-10-12 11:19:29 i Allmänt

Som svensk domare får man sällan döma de internationella herrfinalerna. Bara en tidigare herrfinal i VM eller europacuperna har varit utan svenskt lag. Storvretas finalmiss på fredagen öppnade dock för domarna Råsbrink/Grahn Gustavsson som nu får döma lördagens final i Champions Cup.

På damsidan har det hänt ett par gånger att Sverige har missat VM-finalen eller att Sverige saknat deltagande lag i Europacupen.

På herrsidan har däremot detta inte varit lika vanligt. Av 26 finaler i VM eller europacuperna har det endast blivit en final utan svenskt deltagande. Det var 2009 i Fredrikshamn – då inget svenskt herrlag deltog.

Den gången blev det i stället en helfinsk final mellan Tapanilan Erä och SSV. Den dömdes av Håkan Grahn-Gustavsson och Johan Råsbrink. Samma domarpar får nu döma lördagens herrfinal i Champions Cup mellan SSV och tjeckiska Tatran Stresovice.

 
Håkan Grahn-Gustavsson och Johan Råsbrink har blivit utsedda till Årets domare de tre senaste säsongerna. På lördagens dömer de herrarnas final i Champions Cup. Foto: Stefan Svensson.

 





 
 

Champions Cup 2011 är alltså första gången som Sverige deltar på herrsidan utan att nå fram till finalen.

Historiens snabbaste hattrick!

Publicerad 2011-10-11 09:52:09 i Allmänt

Malin Dalbjer slog till med totalt sex mål i söndagens match mot Örebro. Däribland tre mål i rad inom loppet av 1.15 vilket är historiens snabbaste hattrick i Elitserien. Dalbjer inledde sitt målskytte i andra perioden med 5-1 efter 3.30. 19 sekunder senare gjorde hon 6-1 och knappt en minut därefter gjorde hon 7-1. Totalt behövdes det 1.15 minuter för att fullborda detta hattrick. Det tidigare rekordet innehades av Endres Anna Jakobsson som gjorde tre mål inom 1.31.

Falun vann matchen med 14-3 och Malin Dalbjer var inblandad i hälften av Faluns mål.


  

Dalbjer hade ett ganska hyfsat personligt rekord för just hattrick tidigare. I november 2005 gjorde hon tre mål i rad mot Örnsköldsvik inom loppet av 2.09. Tidigare har Malin Dalbjer noteras för sju poäng vid ett tillfälle, nämligen mot Engelholm för tre säsonger sedan. Då gjorde hon 2+5. Sex mål i en och samma match har hon dock aldrig tidigare gjort i Elitserien.

Helgens spelade matcher i norra serien!

Publicerad 2011-10-10 10:59:16 i Allmänt

Under helgen har bloggen fått vila, och nu är det dags för nya vecka med nya utmaningar.
I helgen har de spelats en rad matcher i damernas norra serie.
Se nedan:

Fredagen 7/10
Åstorp/kvidinge - IBK Engelholm Resultat: 6-5

Lördagen 8/10
Herr div 3 Slottshöjden - Åby IBK Resultat: 7-7
(Inga matcher spelade i vår serie, men våra herrar mötte Slottshöjden på bortaplan.)

Söndagen 9/10
Båstad GIF - Göinge IBK Resultat: 3-2

Förslöv IF - FBC Råbocka Resultat: 2-2

Willands IBK - FC Helsingborg Resultat: 1-4

Kommande matcher under veckan:

Tisdagen 11/10
Röke - Förslövs IF 20.00 i T4 sporthall

Framgången ligger gömd hos dom yngre.

Publicerad 2011-10-07 09:42:35 i Allmänt

Denna morgon tänkte vi ägna åt de juniorer som kommit upp och visat framfötterna i damlaget i år.
De tjejer som tagit steget upp är:

                                                                      
                         
Arta Tahiri     Rebecca Pettersson    Alena Mustafic      Isabella Andersen     Viviana Lundberg
Center           Forward                     Back/Forward        Forward                   Back


Detta är ett gäng mycket duktiga tjejer med stor potential för framtiden. Deras utveckling har gått i spikrak riktning och jag måste berömma deras lyhördhet och mottaglighet för förändringar. Dessa unga tjejer tar för sig och lyssnar på Stefans förbättringsförslag redan från början. Jag och många andra är mycket stolt över dem.

Jag har fått den äran att spela med både Arta och Alena, och dessa två har lyssnat och tagit åt sig väldigt mycket under de matcher vi spelat tillsammans. Man ser en klar förbättring och de här små tipsen som man kommit med, har tagit sig form i de unga spelarna. Mycket roligt att se! Även mycker roligt att detta gäng har fått så pass mycket speltid som de flesta av dom nu fått och att de, pga deras ambition under försäsongen, redan nu har i princip samma förutsättningar som de ordinarie spelarna i damlaget. Stefan Magnusson kommenterar med att platserna nu är färre och att konkurrensen växt sedan föregående säsong. Han ser en stor utvecklingspotential i alla spelarna och har framförallt lagt märke till Alena och Viviana som har börjat ta för sig rejält de senaste veckorna. 

Vill även passa på att gratulera Viviana och Arta som tagit sig vidare till nästa uttagning för skånelaget, den 16 oktober. Bra jobbat och stort lycka till!

Förlust med uddamålet i premiären.

Publicerad 2011-10-05 11:28:41 i Allmänt

Åby IBK - Röke IBK Resultat: 3-4

Det är med tyngd över mitt hjärta som jag måste meddela att vi förlorade gårdagens match med 2-3. Som bekant som mötte vi Röke på hemmaplan och jag tänker ta av mig hatten och berömma dem för en bra insats. Även om vi inte gjorde vår bästa match, så var dom ett starkare lag än förra gången - och spelade betydligt bättre än vad vi trott dom skulle göra. Jag har framförallt lärt mig av denna svidande förlust att inte döma ett lag i förväg. Vi gick in med en inställning som var fel då vi fortfarande hade vinsten mot dem ifrån två veckor tidigare, färskt i minnet. Det vi istället ska göra i fortsättningen är att gå in i varje match och möta våra motståndare som om vi mötte våra toppkonkurrenter. Ingen underskattning, och inga förhastade slutsatser ska dras. Vi får ta med oss detta vi lärt oss och köra vidare med ännu en erfarenhet i ryggsäcken - även om den väger ovanligt mycket den här gången.

Då jag egentligen inte riktigt kan säga vad som hände, så vill jag heller inte skriva ett fullt referat. Vi avvaktar och tar sedan matchen tillsammans med Stefan Magnusson på torsdag.


Matchhändelser

Perod 1 (1-2)

04.54 Mål 0-1 Röke
09.18 Mål 0-2 Röke
14.55 Mål 1-2 Åby via Petra Magnusson assisterad av Erica Råå
18.59 U2 Otillåten trängning för Röke

Period 2 (1-1)

06.41 Mål 1-3 Röke
09.47 Mål 2-3 Åby via Caroline Skoog assisterad av Petra Magnusson
14.33 U2 Otillåten trängning Åby för Cajsa Nilsson

Period 3 (1-1)

07.02 Mål 2-3 Röke
07.02 Time out för Åby
15.01 Mål 3-4 Åby via Petra Magnusson assisterad av Arta Tahiri
18.24 U2 Felaktigt avstånd för Catrin Kleist

Detta var bara en enda match tjejer. Hur ont det än gör och hur besvikna vi än är, så är det bara första matchen. Jag vet att de flesta går och grubblar på vad som egentligen hände, det har jag i alla fall jag gjort halva natten. Kapten Ida Persson ringde igårkväll och frågade hur jag kände med allt, och jag visste egentligen inte vad jag skulle svara, så tillsammans bestämde vi oss för att släppa denna match och blicka framåt istället. Vi vet att vi är bättre än såhär. Vi kommer fixa detta! Nu gäller det att vara starka tillsammans, svälja detta och gå vidare.

NU kör vi tjejer!

Ny chat på åbydamernas blogg!

Publicerad 2011-10-03 19:24:08 i Allmänt

Nu kommer ni ha tillgång till att ställa frågor till administratören som skriver alla inlägg här på bloggen. 
Håll till godo!

Då var de dags för seriepremiär!

Publicerad 2011-10-03 19:00:17 i Allmänt

Då var det dags för seriepremiär, och Röke står för vårt motstånd för andra gången. När jag säger andra gången så menar jag givetvis matchen i Skånemästerskapen för ett par veckor sedan. Vi gjorde långt ifrån vår bästa match och vi vann knappt med uddamålet på hemmaplan (referat . Detta är egentligen ingenting vi ska ta med oss, då vi som sagt, inte gjorde något större insats. Dock tror jag att vi alla har lärt oss av detta, och kommer steppa upp under morgondagen och faktiskt visa dem att vi inte ligger på samma nivå som den "kanoninnebandy" Rökedamerna spelade. Höjdbollar som slogs nerifrån och upp mot vårt mål, gjorde att vi blev lite förvirrade och det försämrade också vårt försvar avsevärt. Detta är ingen riktig innebandy och om jag ska lägga handen på hjärtat så är det ett väldigt fegt spel att spela och vi är definitivt bättre än så. Denna gång ska vi absolut inte vara så ojämna utan köra på med vårt spel ifrån början och behålla vårt lugn genom hela matchen.  Matchen mot KFUM visade att vi är ett rutinerat gäng som klarar av att spela ren innebandy, om vi bara vill. Vi ska också visa att vi inte lägger oss på samma nivå som de lag vi möter utan behåller vår standard och kvalite oavsett bra eller dåligt motstånd! Nu inleder vi serien med briljans tjejer!

*Fredrica Bengtsson är som bekant avstängd och kommer inte att spela imorgon.
*Jessica Pettersson är fortfarande borta pga operation.

Trots att två av våra tongivande spelare är borta ska vi inte tappa modet tjejer!
Nu tar vi med oss insatserna mot Puma, Örkelljunga och Malmhaug och kommer ihåg hur jäkla bra spel vi hade och hur vi kunde leka av dem i vissa situationer. Vi är riktigt bra, allt hänger bara på vår inställning! Som vår käre kapten brukar säga; VI VILL, VI KAN, VI SKA!

                    

                      

Helgens premiärmatcher i norra serien!

Publicerad 2011-10-03 11:32:12 i Allmänt

Helgen har spenderats i "sportens tecken" som vår egen Andreas Ottosson brukar säga! Våra herrar har haft seriepremiär och plockat hem säsongens första tre pinnar mot GIF Nike. Det har även spelats ett par seriepremiärer runt om i skånes hallar. Tre av dessa är matcher i damernas div 3, med, inte helt oväntade, slutresultat.  

Fredag 30/9
Röke IBF - Båstad GIF Resultat: 3-0

Lördag 1/10
Göinge IBK - Åstorp/Kvidinge IBS Resultat: 1-3

Nedan förljer Åstorps referat till matchen:

"Vi vinner matchen, nästan behagligt med 1-3. Vi tilllåter inte Göinge att skapa några chanser i matchen över huvudtaget, skulle jag nog vilja säga. Deras mål tillkommer på ett frislag, som går igenom mycket folk och Katta ser nog aldrig bollen. Vi gör en gedigen insats bakåt och våra backar, ja våra forwards också för den delen, gör det bra i defensiven. Vi skulle utnyttjat alla de lägen vi hade i andra perioden bättre, så hade det aldrigt behövt varit någon tvekan om vart segern skulle gå.
Första målet gör vi i boxplay. Katta räddar och hittar Besse med ett utkast, hon gör inget misstag på friläget utan sätter ett bra skott i mål. Tyvärr kvitterar de, som sagt, på ett frislag. Vi kan öka på ledningen då Julia stänker in ett frislag. Nja, det var nog inte hela sanningen, målvakten tappar in bollen. Vi har ett antal lägen att göra 1-3 i andra perioden, men är det inte ribban som är i vägen, så är det faktist vi som kunde avslutat lite bättre. I tredje perioden kan vi öka på till 1-3 i powerplay, då Emilia trampar in från sidan och stänker upp bollen i krysset. Härligt och segern är ett faktum. Plussen går till alla backarna, det är dom som är bäst i laget, svårt att avgöra vem av dem som var bäst, så alla får med beröm godkänt där. Våra forwards är helt okej de med, men med de chanser vi skapar skulle de gjort några mål till för att få med beröm godkänt. Katta har inte så mycket att göra i matchen, men de bollar hon får på sig (bortsett från målet då), klarar hon galant."

Söndag 2/10
FC Helsingborg - Förslöv IF Resultat: 5-0

Imorgon vankas det premiär för oss mot Röke på hemmaplan kl 19.30!
Mer info kommer under dagen!

Premiär för Åbyherrarna!

Publicerad 2011-10-01 16:28:02 i Allmänt

På lördagen åker vi till Klippans sporthall där våra herrar har seriepremiär, för att stötta dem till deras tre första poäng. Vi refererade live från matchen.

Åby IBK - IFK Nike Resultat: 7-3  (Herr div 3)

 Skottstatistik
 1. Åby: 13 Nike: 7
 2. Åby: 8  Nike: 8 
 3. Åby: 7  Nike: 7

Period 1: (2-2)
Nike inleder med 1-0, nere i höger hörn på kontring. Kort därefter reducerar Åby till 1-1 via Andreas Ottosson assisterad av Kristofer Senniksen, även dom på en kontring. Matchen inleds med brist på rutinerad innebandy och spelet blir lite i "fram och tillbaka form". Mycket möjligt att anledningen till det stormiga spelet är pga att Nike är så pass snabba i sitt spelande i defensinven. I mellanåt ser man dock ett par väl uttänkta uppspel ifrån Åbys herrar. I mellanåt är det även väldigt slarvigt spel ifrån båda lagen, och brist på fokus i närkamper resulterar i ett flertal regelfel och sin tur frislag. Matchen i sig började på en väldigt "hög nivå", vilket inte i detta fall innebär kvalité på spel, utan att de spelar ett spel som det inte riktigt behärskar i vissa situationer, därav onödiga regelfel. Nike gör återigen ett mål, och på tavlan står det nu 2-1. Inte förrän i 16:e minuten, efter flertalet ribb- och stolpskott, så lyckas Åby få in den via Filiph Jönsson, assisterad av Robert Pitula. Måste påstå att både Filiph och Andreas har varit väldigt tongivande i Åbys uppspel under periodens gång. Åby har nu lyckats ta tillbaka större delen av spelet, och man ser ett lugn som kommit nu först i slutminuterna i perioden. 
 
Period 2: (1-1)
En minut in i period nummer 2 utvisas Nike 2 minuter för obstruktion. Det är fysisk innebandy som spelas i klippans sporthall denna soliga lördag, och ett par av herrarna ifrån vardera lag ligger på golvet ett par gånger efter närkamperna. Slagen kommer efter varandra och det känns som att en tvåa för upprepade förseelser inte kan ligga långt ifrån nu. Frågan är bara vilket lag som drabbas först. 10 minuter in i period nr 2 så gör Nike ännu ett mål, och nu står det alltså 3-2 på resultattavlan. Som efter vana reducerar dock Åby bara kort därefter till 3-3 via Alex Nilsson assisterad av David Nelanderssen. 13:e minuten utvisas kaptenen i Nike för hårt spel och Åby har nu chansen att inta ledning i numerärt överläge. Ingenting händer, och Nike blir åter fulltaliga. 17.15 visas både en spelare i från Nike och en från Åby för hårt spel, grundade i samma situation. Spelet är väldigt krystat just nu. 
 
Period 3: (3-0)
4 minuter in i sista perioden intar istället Åby ledningen genom Alex Nilsson assisterad av Jimmy Nilsson.
Spelet blir mer och mer upphetsad och man märker att det är seriepremiär och tre poäng som står på spel för lagen. I 8:e minuten kommer den förutsedda tvåan från föregående period och det är alltså Åby som visas ut för upprepade förseelser. Drygt två minuter därefter steppar Åby upp sig och producerar fram ett mål via Kristofer Senniksen assisterad av Dennis Nelanderson, som jag måste berömma för en riktigt snygg passning. Det står nu 6-3 till Åby! Spelet börjar blir hetsigt och i slutminuterna drar Nike på sig en 2 minuters utvisning för protest mot domslut. I 18:e minuten gör Åby ännu ett mål via Kristofer Senniksen assisterad av Filiph Jönsson och avslutar seriepremiären med 7-3.

Bra jobbat!
 

Fredagkväll.

Publicerad 2011-10-01 16:15:04 i Allmänt

Fredagkvällen spenderades i Helsingborg för att titta på SSL-match.

FC Helsingborg - Falun Resultat: 4-4 (inget resultat i förlängning)

  

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela