Publicerad 2011-10-03 11:32:12 i Allmänt

Helgen har spenderats i "sportens tecken" som vår egen Andreas Ottosson brukar säga! Våra herrar har haft seriepremiär och plockat hem säsongens första tre pinnar mot GIF Nike. Det har även spelats ett par seriepremiärer runt om i skånes hallar. Tre av dessa är matcher i damernas div 3, med, inte helt oväntade, slutresultat.

Röke IBF - Båstad GIF Resultat: 3-0

Lördag 1/10
Göinge IBK - Åstorp/Kvidinge IBS Resultat: 1-3

Nedan förljer Åstorps referat till matchen:

"Vi vinner matchen, nästan behagligt med 1-3. Vi tilllåter inte Göinge att skapa några chanser i matchen över huvudtaget, skulle jag nog vilja säga. Deras mål tillkommer på ett frislag, som går igenom mycket folk och Katta ser nog aldrig bollen. Vi gör en gedigen insats bakåt och våra backar, ja våra forwards också för den delen, gör det bra i defensiven. Vi skulle utnyttjat alla de lägen vi hade i andra perioden bättre, så hade det aldrigt behövt varit någon tvekan om vart segern skulle gå.
Första målet gör vi i boxplay. Katta räddar och hittar Besse med ett utkast, hon gör inget misstag på friläget utan sätter ett bra skott i mål. Tyvärr kvitterar de, som sagt, på ett frislag. Vi kan öka på ledningen då Julia stänker in ett frislag. Nja, det var nog inte hela sanningen, målvakten tappar in bollen. Vi har ett antal lägen att göra 1-3 i andra perioden, men är det inte ribban som är i vägen, så är det faktist vi som kunde avslutat lite bättre. I tredje perioden kan vi öka på till 1-3 i powerplay, då Emilia trampar in från sidan och stänker upp bollen i krysset. Härligt och segern är ett faktum. Plussen går till alla backarna, det är dom som är bäst i laget, svårt att avgöra vem av dem som var bäst, så alla får med beröm godkänt där. Våra forwards är helt okej de med, men med de chanser vi skapar skulle de gjort några mål till för att få med beröm godkänt. Katta har inte så mycket att göra i matchen, men de bollar hon får på sig (bortsett från målet då), klarar hon galant."