Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

FBC Engelholm Ungdom - Åby IBK. Matchreferat

Publicerad 2012-10-01 19:28:00 i Allmänt

VINST!
Åby tjejerna spelade i helgen 1-3, borta mot FBC Engelholm. En välförtjänt vinst tack vare ett jädra samarbete!


Första perioden:
Taggade till toppen inför den första seriematchen så kliver Åbys lag in på plan. Perioden består mycket utav snabbt spel och många långbollar. Mycket av tiden går åt till att testa motståndarnas löpstyrka,testa banan och hitta varandra på plan. En VÄLDIGT lugn period då mål och utvisningar höll sig borta från spelet.

I periodpaus tas diskussionen upp angående att spela fler bollar längs sargen och våga släppa bollen till varandra. Åby har under försäsongen tränat både uppspel och försvar, fortfarande faller vissa bitar inte in, men tack vare den fysiska styrka laget har så lyckas vi ta de löpningar som får motståndarna ur balans och tappa många bollar.

Andra perioden:
2.12
in i andra perioden ändras äntligen siffrorna på resultattavlan. #5, Emilia Cleasby, sätter lätt bollen i nätmaskorna efter en brytning på mittplan. Assisterad av #15, Linda Nilsson. Åby taggar nu till och fortsätter sitt spel, allt rullar på bra fram tills domaren höjer handen till en tveksam utvisning. 7.15 utvisas Åbys #15, Linda Nilsson, för otillåten trängning.Hur vart det nu med "starkast står kvar"? Men Åby har kraft att stå emot FBC's powerplay och kan lätt hålla undan och även få till ett flertal frilägen, framtill vi blir fulltaliga. Resten av perioden hämtar FBC upp sitt spel och får fler och fler möjligheter. Något som vi tjejer får bli bättre att se upp för. Perioden slutar (0-1).

I periodpaus talar coacherna tydligt om för laget att det är vinst som gäller och inget annat! Eftersom Åby spelat bra de två tidigare perioderna så väljer laget att stanna kvar på tre femmor och göra sitt yttersta för att behålla ledningen!

Tredje perioden:
Inför tredje perioden är det vinna eller försvinna. Både Åby och Engelholm satsar stenhårt på vinst och gör detta med många löpningar, snabba vändningar och mycket skott, något som vår målvakt #82. Terese "Tessan" Bond, lätt tar hand om. Men trotts detta får Engelholm mer och mer uppspelsmöjligheter och nu börjar både tränare och spelare fundera på vad som går sett. 11.55 utvisas Åbys #19, Astrid Nilsson, för hands. Här spelar vi lika starkt mot Engelholm. Några som ska ha väldigt mycket beröm denna matchen är speciellt vårt Boxplay! Men 12.59 kvitterar Engelholm till 1-1. Snyggt mål, utan tvekan. +1 till FBC.
Någon minut senare begär Engelholm en timeout, detta drar även Åby nytta av och det bestäms att vi ska gå ner på folk. Nu nere på två femmor sker förändringen. Ännu en gång är det en av våra yngre spelare som tar steget fram och ser till att siffrorna på tavlan ändras. #5, Emilia Cleasby, drar iväg två skott inom loppet av 1.5 minut. Båda två utan assist och är två mål som fick både spelare,publik och speciellt tränare att slappna av! 14.45, med femton sekunder kvar, har Åby en säker ledning på 1-3.

Åby tar med sig tre välförtjänta pinnar och två stolta coacher hem till Klippan! en jäkla bra början på serien, nästa helg väntar Bjärred på hemmaplan. Information kommer under veckan!

Coachernas ord:
En för alla, alla för en!
Super bra jobb tjejer, en riktigt lagvinst!
Stor applåd till er själva!






Kommentarer

Postat av: Tommy

Publicerad 2012-10-03 09:53:48

Bra jobbat tjejer!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela