Publicerad 2012-11-20 21:22:00 i Allmänt

VINST!
Tisdagen den 13/11 slog F16 laget Hjärnarp/Munka med 2-5 borta!
En spännande match som avgjordes i slutminuterna!

Första Perioden:
Innan domaren har hunnit fatta pipan så har Hjärnarp/Munka redan satt första målet. 0.36 går en av deras forwards upp på mål och kan med lite tur och skicklighet lägga in den bakom vårt förvirrade försvar. Laget va taggade till 110%, men denna käftsmäll efter dryga halvminuten in i matchen gör att vi mållösa står kvar och undrar vad som händer! Varken första eller andra femman får några bra avslut på mål och frustrationen växer. Efter slit och kämpande sätter vi första målet, 7.41 sätter en av våra tekniskt duktiga forwards in bollen bakom H/Ms målvakt! #88, Arta Tahiri,  gör 1-1 assisterad av #16 Alicia Christiansen. Men 12.54 får vi ytterligare ett bakslag. Efter massa trafik framför mål och dålig sikt för Tessan så släpepr vi tungt in 2-1. Perioden består  till stor del av farliga uppspel och massa onödiga slag som både gör att laget och tränare inte är speciellt nöjda med 1:a perioden.

I periodpaus - Tjejer! Vi är bättre än de, gå nu ut och visa det!

Andra Perioden:
I andra perioden spelar Åby upp sig ordentligt. Vi har mycket av spelet och släpper inte in några mål. Men trotts att vi är det bollförande laget så är fortfarande de få chanserna som H/M får väldigt farliga och vi ska tacka Målvakt, Terese Bond, för att resultat från första perioden förblir det samma! Andra perioden innehåller också väldigt mycket fysiskt spel. Lite tacklingar över sarg och lite annan smått och gått gör att laget inför periodpaus inte har humöret på topp.

I periodpaus- Samma som förut.. Vi är det bättre laget! Men vi måste hitta pionten och börja slå passningar längs sargen och VÅGA ta de extra löpningarna för varandra!

Tredje Perioden:
Perioden börjar lugnt men efter bara några minuter så är det tuffa spelet tillbaka igen. 8.11 sätter samma målskytt kvitterings målet 2-2, #88, Arta Tahiri. Denna gången assisterad av #9, Linda Nilsson. Men 10.01 går en av våra spelare in med något annat än axeln först och åker därför ut til utvisningsbåset. #17 My Danielsson får 2 minuters utvisning för Otillåten trängning. Hoppsan hoppsan, men vi står upp bra och  då kliver toppen på diamantformationen in och sätter 2-3. # 88 Arta Tahiri går in och sätter bollen på kontring när  H/M försvaret står och sover. Tiden på utvisningen rullar ut och Åbys box ska ge sig själva en ordentlig klapp på axeln för att hålla tätt bakåt! Men H/M tar en Time Out 13.23 . Vi kan bara anta att det bestäms att de ska plocka ut målvakten..och jisses vilken tabbe! 13.36 läggs lång bollen av # 17, My Danielsson mot mål och hon kan med stolthet säga att hon gjort mål från halvplan! En liten assist av #5, Emilia Cleasby. Dryga halv minuten senare plockar Hjärnarp/Munka ännu en gång ut målvakt, och vad som händer här näst är inte så svårt att räkna ut! 14.12 går hon in och gör sitt  "Attrick". #88 Arta Tahiri går in och sätter sitt 4e mål, Denna gången assisterad av #9. Linda Nilsson.

Coachernas ord:
"Samtliga ska ta åt sig av segern idag, ni är så förbannat bra!! Vilken moral ni har tjejer, ni ska vara stolta och gå med huvudet högt. Ni är värda denna segern! Vilken vilja ni visar! Härlig jobbat tjejer! "

Matchens Lirare:
Förra matchens utsedda ger motiveringen till denna matchens lirare blev vald till detta!