Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Vår säsong & vår egen prestation

Publicerad 2012-03-22 22:04:48 i Allmänt

Cha cha bloggen!

Vid tangenterna för dagens inlägg sitter Jessi & Sillen (Ida). Vi har tagit tag i saken & försökt att sammanställa säsongen så gott det går. Minnet sviker i vissa matcher men vi hoppas att det vi skriver stämmer.

Vi kan börja med att sammanställa vår säsong & vår egen prestation.

Laget: På papper under sommarträningarna var vi närmare 30 st & då var det lätt att sätta upp höga mål. Vårt var då att hamna i topp 3. Tyvärr tappar vi en hel del folk av olika anledningar och då lyckades vi tyvärr inte heller nå vårt mål. . Vad va det då som gick fel?

Kollar man på spelarna som vi hade på pappret så skulle vi ligga lite högre än vad vi gjorde, MEN halva laget som spelar idag kommer utifrån & spelade inte tillsammans med de gamla åby gänget förra året. Alla vet att det tar tid att bygga upp ett bra spelande lag. Det var nytt spelsystem för de flesta av oss, sjukdomar & skador var en bidragande orsak till att femmorna hela tiden formades om. Många spelare fick prova på nya positioner. Men det viktiga är att VI i laget inte ser oss som några förlorare utan att vi gjorde så gott vi kunde med det materialet vi hade tillgång till. VI som lag har plockat ut de bra sektionerna från denna säsongen för att  ta med det till nästa säsong!

Vi vill även ge en stor eloge till Stefan & Filip som verkligen försökt att hitta nya lösningar hela tiden, trots att de har haft lite material att tillgå med nu på slutet. Vi vill även passa på att tacka & lyfta fram vårt duktiga F14 lag som ställt upp i vått & torrt för oss. En hel del har fått debutera i seniorsammanhang denna säsongen & de har gjort det på bästa tänkbara sätt. Kommer att bli kul att följa er framöver!

 

 

Åstorp- Har utan tvekan haft seriens bästa målvakt, Katarina Norlöv.  Ett lag som verkligen har imponerat med tanke på deras unga trupp. Matchen hemma mot dem var en jämn historia där Åstorp gick segrande ur striden. Sämre gick det på bortaplan där vi tyvärr bara var med i en period.

Vi önskar Åstorp lycka till i kvalet!

Willands- Enligt oss båda två så är vi ganska rörande överens om att Willands utan tvekan varit det mest sportsliga laget i serien denna säsong. Vi har haft jämna & tuffa matcher mot dem där vi har förlorat båda drabbningarna med uddamålet, skitsurt givetvis men det har varit 2 bra & jämna matcher. Lisandra Liljenberg vann poängligan i serien & gör detta på ett föredömligt sätt , en riktigt bra spelare.

Röke- Ett lag som vi borde tagit fler poäng av än vad vi gjorde. Vi gick ut & var lite kaxiga efter att ha vunnit över dem i DM veckan innan. Premiärmatchen slutade med en snöplig förlust med udda målet. På bortaplan är det rent ut katastrof att vi inte går där ifrån med 3 p, vi skulle spikat igen redan efter första perioden, men som tidigare sagt kan man inte bara spela innebandy i en period, vi får dela på poängen. Röke har helt klart övertygat i år med sin kämparglöd, kommer att bli farliga nästa säsong.

Förslöv- Kommer inte ihåg så mycket från hemmamatchen mot dem mer än att vi vann & Ida gjorde sitt enda mål för säsong. Bortamatchen var det inget snack om vilket lag som var det bästa på planen, vi går vinnande ur den striden med 10-4 i bagaget. Förslöv har även de ett ungt lag som kommer att gå mycket framåt under de kommande säsongerna & framför allt så slutade de aldrig att kämpa, ett par riktigt löpstarka tjejer som gjorde det svårt för våra backar stundtals.

 

Engelholm- På bortaplan hade vi det extremt svårt att få hål på dem, men efter ett tag så lyckades vi & då flöt det på. Hemma vann vi ganska enkelt med 12-2. Engelholm, spelar för att det är kul & har inga större krav på sig själva i denna serien. Har definiteft ett par mycket skickliga spelare bla Diana Antic.

Råbocka- Ett lag som vi absolut trodde skulle levererat bättre. Men det är ett nystartat lag & man kan inte ha allt för höga krav på dem. Slutade aldrig spela innebandy & det var roliga matcher att spela. Hanna Lindell & Soley Magnusdottir är två tekniskt duktiga spelare som höll laget uppe.

Göinge- "Detta blir en lätt match", joooodå, det fick vi käka upp när vi åkte hem ifrån de mörkaste skogarna en fredagkväll i januari. Vi gör säsongens sämsta match & ställer bara ut skorna på planen & knappt det. Våra F14 spelare räddar oss från total kollaps, men matchen avbryts med minuten kvar i väntan på ambulans. Utan tvekan säsongens största dipp! Göinge är ett kontringssnabbt lag som kan spela innebandy om de bara vi. Charlotte Olofsson, klart Göinges bästa spelare.

Båstad- På bortaplan åker vi dit med akut inringda 14åringar, vi är knappt något folk & en av våra målvakter får agera utespelare. Linda & Emilia debuterar från start & gör det på ett brilljant sätt. Hemma är det Båstad som kommer med tunn trupp i form av 7 utespelare, vi vinner enkelt med 13-0 & vi fick prova på att måla från eget målområde. Ska absolut ha cred för att de inte ger upp utan kämpar vidare i en sån match.

Fch- Går obesegrade igenom serien & det är de värda en applåd för. Vi ger dem utan tvekan en match på hemmaplan men lyckas inte få med oss något poäng. Har två färgstarka spelare i form av Stephanie Petersson & Angelica Forsborn.

 

 

Vi vill tacka samtliga som varit med oss på vår resa och stöttat oss i både med och motgång.

                                                                   TACK!

 

Väl mött

Jessica #4

Ida #17

Säsongen är till ända...

Publicerad 2012-03-19 22:33:20 i Allmänt

Nu är säsongen till ända vilket både känns skönt men även mycket trist!!!!! Jag har nu gjort min sista match inom aktiv innebandy, därför känns det trist, men men........ Lägga ner innebandyn helt kan jag ju som sagt inte, så jag kommer fortsätta träna med oldgirls där vi har mixat med killar. Sen har jag fått andra förfrågningar ang tränarskap. Vi får se vart det lutar.


Vår målsättning inför den gångna säsongen var topp 3, MEN den målsättningen satte vi när det fanns 3 st div 3 serier, södra, mellersta och norra. + att vi inför säsongen var en trupp på 27 spelare.
Men strax innan säsongen drog igång blev det omlottat igen och då fick vi FCH och Åstorp i vår serie. Efter det har vi inte uttalat oss om var vi skulle hamna i tabellen. Men visst vill man sikta så högt som möjligt.
Vi förstod ju tidigt att det kom till att bli tuffare matcher med tuffare motstånd.
Vi har även haft bortfall från laget, vilket inte är kul. men ibland styr skolor och jobb mer än vad fritidsintresset gör.
Vi avslutade säsongen med max 16 spelare, det är en tunn trupp och alla kan inte alltid och vi har haft otur med både skador och sjukdomar. Så vi har fått låna upp våra duktiga 14 åringar som verkligen har gjort mycket bra ifrån sig.
vi har haft 3 kedjor med oss till en del matcher, men det är inte alltid vi har haft folk och då har vi istället haft 2 backpar och 3 lines fram.
Att det sen oxå klagas över att Åby har så många i topp 10 poängligan, tycker jag bara är löjligt!!!!!!!!!!!!!! Men vi är det lag som gjort näst mest mål i serien, DET kanske säger något + en tunn trupp. För mig är det väldigt lätträknat!!!!
spela dina egna kort!!!!!!Bete dig som en vuxen någon gång!!!!! Sluta klanka ner på andra och uttala dig bara om sånt du verkligen har fakta om.
F-n vad jag blir förbannad på sånt!!!!!!!!!!!! Sköt dig själv och skit i andra!

Siffror från säsongen 2011/2012

Åby IBK

18 matcher 9 vinster 1 oavgjord 8 förluster poäng 28

Mål 103-55

33 powerplay varav 11 gjorda mål, 2 insläppta

23 boxplay varav 1 gjort mål, 3 insläppta

4 matcher håller vi nollan

I poänglistan har vi 4 st spelare med i topp 10

2a  Frida på 33 p

Delad 6a  Petra på 27 p

8a Arta på 26 p

Delad 9e Jessi på 25 p

Buseligan

1.    Erica 10 min

2.   Ida     8 min

3.   Cajsa  6 min

Petra  6 min

Vi har gjort en bra säsong!!!!!
Det har varit kul att spela med er tjejer!!! Tack för en rolig och bra säsong!!!!

Vi ville
Vi kunde
OCH Vi gjorde en bra säsong!!

Tack för mig #19 Petra



Åbydamerna mötte Willands

Publicerad 2012-03-13 21:11:30 i Match

I helgen mötte vi Willands i en rafflande match. Det var vår chans till att kunna knipa fjärde platsen men vi föll på mållinjen och lyckades inte hela vägen fram även om det var riktigt nära! 

Matchhändelser

      
Period 1
08.19 Mål 1-0 Willands IBK
16.00 Mål 1-1 Åby IBK Klippan
Period 2
09.24 Mål 2-1 Willands IBK
09.57 Mål 2-2 Åby IBK Klippan
13.47 Time out  
Willands IBK
14.23 Mål 3-2 Willands IBK
19.46 Mål 4-2 Willands IBK
Period 3
04.40 Mål 4-3 Åby IBK Klippan
17.29 Time out  
Åby IBK Klippan
17.59 Utvisning U2
(Hands)
Åby IBK Klippan

Sista träningen för säsongen

Publicerad 2012-03-08 19:59:55 i Allmänt

Imorgon spelar vi sista matchen för säsongen. Vinner vi den har vi chans att knipa fjärde platsen. Nu är det full patte till segern imorgon!

Åby IBK vs IBK Engelholm

Publicerad 2012-03-07 20:44:05 i Match

Åby IBK Klippan

-

IBK Engelholm

12-2
(2-0, 5-1, 5-1)


Då var det dags för Engelholm att komma på besök. En match som vi måste vinna för att kunna klättra lite i tabellen. Även denna match så har vi F14 spelare med eftersom vi har många sjuka och någon jobbar. Vi har tre kedjor, men startar på två för att få lite mindre press på våra unga spelare.

Första perioden
Kan inte säga så mycket om de första 10 minuterna men vi spelade inte innebandy. Ni som var och tittade kan nog bara instämma. 11:58 drar Engelholm på sig en utvisning,  vi kunde ta tag i detta förvirrade spel från vår sida.
Det går 21 sek av powerplayet när Jessi #4 smäller dit den och pass kom från Petra #19.
Powerplay mål är alltid kul se från tränarens sida. Efter detta mål börjar vi så smått spela runt bollen och låta bollen göra jobbet. 17:59 är det dags för Arta #21 att stänka in den i borte efter  pass från Vivi #20. Efter 20 min står det 2-0 vilket man får vara nöjd, med tanke på hur vi försökte spela innebandy.
I pausen fick tjejerna höra några väl valda ord från mig. Alla som har spelat innebandy vet om att man måste ta ansvar och jobba stenhårt annars kommer man inte långt. Så inför andra perioden vet alla vad som skall göras och vad som krävs.

Andra perioden
Mer fart på bollen och vi börjar spela runt bollen precis som man skall, tycker jag. Och efter 4 min är det dags för Arta #21 att komma från sin kant och snyggt lägga den i bortre igen. Pass kom från Jessi #4. Vi börjar gå runt på tre kedjor, för att försöka sätta mer press på Engelholm vilket ger utdelning. Vi har frislag nere i hörnet. Ida #17 passar Petra #19 och hon trampar in och lägger bollen enkelt brevid målvakten och klockan står på 7:07.
Engelholm får ett enkelt mål efter hopslag framför vårt mål 11.29.
Låter första femman komma in igen och ta tag i det. Cajsa vinner tekningen bollen går ner till Ida som spelar upp till Petra.  Cajsa har tagit sig upp i slottet och det är 5-1 genom Cajsa #12 pass från Petra #19  tid 11:36. Vvi kör byte på den, alltid bra med korta byten. Andra femman kommer in och det tar inte lång tid innan F14 tjejen Linda #14 gör mål och pass från Frida #88 tid 12:24. Vi tar ett byte på den tjejer. Vi har kontroll över matchen tycker jag och vi fortsätter att spela boll. Vi skapar ett bra tryck på dem och bollen borde gått in tycker jag. Men 18:39 är det dags för powerplay igen. Powerplay femman tar tag i det direkt och bollen går fram till Frida #88 som hänger den från slottet pass från Petra #19 tiden 18:55. Det står nu 7-1 och vi har haft två powerplay och full utdelning. Nu när vi går inför paus kan jag tycka att dom där orden jag sa förra pausen gav utdelning. Tjejerna gjorde precis som vi sa att vi skulle göra. Alltså helt okej andra period från oss. Och nu är det  bara till att fortsätta jobba.

Tredje perioden
Det tar inte många sek innan vi får ytterligare ett powerplay klockan står på 00:09. Skulle vi kunna göra ytterligare ett powerplay mål tro. Tjejerna rullar bollen bra och tiden går men chanserna är där  men bollen vill inte in. Men när det är 7 sek kvar av powerplay så är det dags för Jessi #4 att göra ett mål pass från Petra #19 tid 2:02. Tre mål på tre powerplay, härligt att det funkar nu. Vi fortsätter att spela boll och vi har många chanser Petra har 3 skott i virket.  Det dröjer inte många minuter innan Frida #88 hänger in den, denna gång utan ass tiden är 5:26 och det står nu 9-1 på tavlan. Och vi kör byte på den. Första femman kommer in är inne nästan 1:20 vilket är lite långt byte. Och vi trycker på med andra femman och höjer tempot lite till. 7:29 Är det Arta #21 som gör mål pass från Frida #88.  Det står 10-1 och tjejerna är inte nöjda utan fortsätter att jobba vidare och utdelningen är nära. Engelholm kommer upp och får några skott som Jenny ”Roffe” Rolfsson plockar. Vi vänder och går på kontring, vilket inte ger utdelning utan att Engelholm slår ifrån sig bollen och deras spelare har inte hunnit hem. Och den spelaren får bollen och kommer fri med Roffe som är chanslös denna gång alltså 10-2 och tiden är 10:35. Men vi bestämmer oss för att gå in för fler mål. 14:35  är det dags för Arta #21 att göra sitt tredje mål för kvällen pass från Linda #14. 20 sekunder senare dra en Engelholmstjej på sig en ny utvisning. Och powerplay femman får gå in. Detta powerplay är det inte samma fart på bollen som dom andra powerplay vi har haft innan i matchen. Vi skapar några lägen men bollen går inte in tyvärr. Och vi gör inget mål i detta powerplay. Matchen går mot sitt slut och Engelholm har några chanser som Roffe räddar. Pratar med andra femman som skall gå in för sitt sista byte för kvällen. Vi skall verkligen gå in för att göra ytterligare ett mål så vi får 10+ i målskillnad denna match. 19:12 så får Jessi #4 boll och letar och letar men hittar inte den där luckan som hon vill ha utan går några steg upp i banan från sin point position och skjuter från halvplan och bollen letar sig in i mål. Även Jessi gör sitt tredje för kvällen.  Och nu är det 12-2 på tavlan och med detta mål har vi gjort 100 mål denna säsong. Matchen slutar 12-2 vilket vi är mycket nöjda med. Det är inte bara det att vi göra många mål utan att vi kan spela bra innebandy.

Det är svårt att plocka ut någon som är bättre än någon annan. Vill säga att detta är en lag vinst som alla var delaktiga i. Också extra roligt att vi gör tre powerplay mål denna kväll. Vi har många unga tjejer som vill vara med och slåss om platserna. Vi har nu på två matcher gjort 23 mål och släppt in 2. Vi har haft vissa matcher där vi har gjort mindre bra perioder och det började inte så bra denna kväll. Men vi tar tag i det och visar att vi vill och att vi kan spela bra innebandy.

 

Kortsammanfattning för kvällen.

Arta  #21           4 Mål
Jessi #4             3 Mål                  1 Ass
Frida #88           2 Mål                  2 Ass                  
Petra #19          1 Mål                  4 Ass
Linda #14          1 Mål                  1 Ass
Cajsa #12          1 Mål
Vivi #20                                      1Ass
Ida #17                                      1 Ass

 

 

Liten inflikning..

Publicerad 2012-03-06 22:19:25 i Match

Extra kul att kolla poängligan ikväll efter vår match. 2 matcher på kort tid och en målskillnad på 25-2, inte illa alls!!!!!

En bild på topp 10 i poängligan, varav 4 av spelarna är från vårt Åby. Gött!!!!!!!

Spelarstatistik
 SpelareLagMatcherMålAssistPoängUM
1 Bengtsson, Fredrika Åby IBK Klippan 14 21 8 29 4
  Liljenberg, Lisandra Willands IBK 13 18 11 29 2
3 Magnusson, Petra Åby IBK Klippan 16 13 14 27 6
4 Petersson, Stephanie FC Helsingborg 15 13 13 26 10
5 Tahiri, Arta Åby IBK Klippan 16 18 6 24 5
  Dahl, Amanda Willands IBK 14 15 9 24 4
7 Tuvesson, Patricia Willands IBK 14 17 6 23 4
  Pettersson, Jessica Åby IBK Klippan 13 12 11 23 4
  Darcy, Denice FC Helsingborg 15 11 12 23 2
10 Andersson, Emilia Åstorp/Kvidinge IBS 17 13 9 22 2



kommer matchref senare....

Matchreferat- Åby IBK Klippan - Båstads GIF

Publicerad 2012-03-06 13:26:52 i Allmänt

Eftersom vi var många borta från träningen och saknade en del spelare till matchen, så tog jag ett beslut att några F14 tjejer skulle få lov att komma och träna med oss. Vilket i sin tur gjorde att några av tjejerna också skulle få lov att vara med på lördagens match mot Båstad.

Vi startade på två femmor så att tjejerna skulle få komma in i matchen. Och vi bestämde oss för att trycka direkt och inte släppa många cm på plan. Vi fick några bra chanser direkt men det tog några byten innan domaren blåsste straff till oss. Frida fick ta den, eftersom det var hon som gjorde att att vi fick straffen. Dock så missade Frida den, men det är ingen fara för där kommer fler chanser. Eftersom det inte blir mål så får vi istället powerplay. 50 sek in i powerplay så hänger Frida den utan tvekan, ass av Jessi.

1-0 och tiden var 05:32 i första. Sen fortsätter vi att sätta press på dem. Det tog inte lång tid förrän Frida kom in i slottet och spelade hem bollen till Jessi. Jessi har öppen gata och får ganska ostört till ett hyfsat skott från halvplan och det är ett faktum 2-0 efter 9 min. Vi går nu upp på 3 femmor för att få mer tempo och låta F14 tjejerna vara med och känna på hetluften. Efter 20 min står det 5-0. 

I period pausen bestämmer vi oss för att gå ut fortsätta att pressa dem högt och inte tänka på resultatet. Lätt att man vill göra det själv när man leder med 5-0 och Båstad har inte var över på vår sida på 20 min. Dom andra 40 min var det 95% bollinnehav till ÅBY.

Matchhändelser

           

Period 1

04.42

Straff

Miss

Fredrika Bengtsson

Åby IBK Klippan

   

04.42

Utvisning

U2

Tova Skantz

(Straff pga betr av målvaktsområde)

Båstads GIF

   

05.32

Mål

1-0

Fredrika Bengtsson

(Jessica Pettersson)

Åby IBK Klippan

   

09.09

Mål

2-0

Jessica Pettersson

(Fredrika Bengtsson)

Åby IBK Klippan

   

11.28

Mål

3-0

Cajsa Nilsson

(Petra Magnusson)

Åby IBK Klippan

   

13.03

Mål

4-0

Arta Tahiri

(Jessica Pettersson)

Åby IBK Klippan

   

15.43

Mål

5-0

Rebecca Pettersson

(Elin Bergman Lindberg)

Åby IBK Klippan

   

Period 2

02.50

Utvisning

U2

Antonia Elisabet Lundgren

(Otillåten trängning)

Båstads GIF

   

08.51

Mål

6-0

Jessica Pettersson

(Viviana Lundberg)

Åby IBK Klippan

   

10.44

Mål

7-0

Petra Magnusson

(Cajsa Nilsson)

Åby IBK Klippan

   

11.56

Mål

8-0

Fredrika Bengtsson

(Caroline Skog)

Åby IBK Klippan

   

15.36

Mål

9-0

Caroline Skog

(Fredrika Bengtsson)

Åby IBK Klippan

   

16.19

Utvisning

U2

Caroline Skog

(Felaktigt avstånd)

Åby IBK Klippan

   

Period 3

05.36

Mål

10-0

Arta Tahiri

(Fredrika Bengtsson)

Åby IBK Klippan

   

09.17

Mål

11-0

Jessica Pettersson

(Linda Nilsson)

Åby IBK Klippan

   

12.43

Mål

12-0

Cajsa Nilsson

(Alena Mustafic)

Åby IBK Klippan

   

15.01

Time out

   

Båstads GIF

   

18.03

Mål

13-0

Jessica Pettersson

Åby IBK Klippan

   

 

Det var x-tra kul och se att F14 tjejerna gjorde bra ifrån sig  och tog för sig mycket bra i denna match. En annan sak som var lite roligt, var att vi satt på ett byte och säger till Jessi att prova.  Jessi går in på plan och står några meter in på vår planhalva. Petra ställer sig framför Båstads målvakt. Jessi drar en lång boll mot mål och Petra flyttar sig typ 10 cm och bollen seglar in i mål. 8 minuter senare så ställer Petra sig framför Båstads målvakt och Jessi står nere vid vår egen målvakt igen och lägger en LLLLåååånnnggg boll mot mål och Petra bara tittar på bollen. Och precis när den dalar mot Petra så flyttar hon sig och det är mål på samma sätt igen. Jessi gör 4 mål i denna match och alla målen kom från egen planhalva!

 Författat av Stefan Magnusson, coach.

Vinst!

Publicerad 2012-03-03 16:07:34 i Allmänt

13-0 mot Båstad. Tre poäng rätt hem. På tisdag fortsätter vi mot Ängelholm. Nu kör vi full gas in i det sista!

Vår i luften & spring i benen

Publicerad 2012-03-02 14:38:40 i Allmänt

Igår var det som vanligt träning (näst sista innan serien tar slut! Galet). Trots sjukdomar så gick träningen bra & humöret var på topp! Nu är vi laddade till tusen inför lördagens sammandrabbning med Båstad. Det är riktig superlördag i Klippan IH med både herr & dammatch. Så boka in lördagseftermiddag i Klippans IH från klockan 13.30. Då drar damerna igång tätt följt av herrarna.

Vår i luften & spring i benen

Publicerad 2012-03-02 14:35:57 i Allmänt

Igår var det som vanligt träning (näst sista innan serien tar slut! Galet). Trots sjukdomar så gick träningen bra & humöret var på topp! Nu är vi laddade till tusen inför lördagens sammandrabbning med Båstad. Det är riktig superlördag i Klippan IH med både herr & dammatch. Så boka in lördagseftermiddag i Klippans IH från klockan 13.30. Då drar damerna igång tätt följt av herrarna.

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela