Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Ny skrivare till Åbydamernas blogg efterfrågas!

Publicerad 2011-12-21 08:49:48 i Allmänt

Nu har jag haft den äran att vara bloggskrivare i snart en halv säsong. Jag startade upp denna bloggen på nytt för att våra supporters och andra skulle kunna följa oss och vår utveckling säsongen 2011/2012.
Vi har gått från noll läsare till att bloggen till och med fått en plats på svenska innebandyförbundets sida, vilket gör mig stolt och glad i hjärtat.

Då jag har många andra utmaningar i mitt liv som händer just nu, så har jag tagit beslutet att lämna över bloggen i någon annans ansvar. Är det någon som känner sig nyfiken och intresserad så är de bara att höra av sig till mig. Tveka inte, du kommer få fullt stöd och jag lär dig designupplägget och annat som du behöver för att kunna vara så kreativ som möjligt.


Tack för att ni varit så trogna och följt bloggen, varje dag. Jag tvivlar inte på att min nästa gör det lika bra, så stanna kvar.  Det kan även vara trevligt med ett nytt perspektiv. Åbydamerna har mycket kvar att bjuda på!  


  Varma Hälsningar // Catrin K

Råbocka - Åby

Publicerad 2011-12-18 21:23:56 i Allmänt

I lördags var det dags att ta sig till Hjärnarp för en match i Rantzowshallen mot Råbocka.
Det var lite svajjig stämning inom laget innan uppvärmningen, men när matchen kom igång så var alla på g och såå taggade. Vi ville verkligen avsluta nu inför julen med en god seger ; )

Vi rullade boll, hjälpte varandra både framåt och bakåt. Jobbade som ett lag ska göra. Men ändå ville sig siffrorna inte mer än till 0-1 efter första perioden.
Andra perioden dominerade vi. Vi spelade en rolig innebandy, hittade varandra mycket bra och gjorde det där lilla extra emellanåt. Även vårt power- och boxplay gick bra.
Andra perioden slutade 0-3.
Gick in i tredje perioden med 0-0 i huvudet, med en kämpaglöd om att vi skulle fortsätta kämpa. Råbocka pressade högre upp och vi hade långt mellan försvar och anfall. Men när perioden var slut var det 0-1 till oss.

Så matchen slutade alltså med 0-5, alla kämpade och gjorde en mycket bra match. Vi hade nya femmor som vi testade idag och det fungerade mycket bra i båda femmorna. Alla som var med fick speltid denna match.
En mycket bra laginsats.

Matchhändelser

      
Period 1
13.57 Mål 0-1 Åby IBK Klippan
14.42 Utvisning U2
(Fasthållning)
FBC Råbocka
Period 2
02.37 Mål 0-2 Åby IBK Klippan
06.23 Mål 0-3 Åby IBK Klippan
07.27 Utvisning U2
(Slag)
Åby IBK Klippan
19.17 Mål 0-4 Åby IBK Klippan
Period 3
10.44 Mål 0-5 Åby IBK Klippan
13.15 Utvisning U2
(Slag)
Åby IBK Klippan
14.11 Utvisning U2
(Obstruktion)
FBC Råbocka

utdrag från innebandy.se
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu har vi träning på tisdag den 20 dec, sen håller vi ledigt veckan efter jul.
Tränar igen den 3 januari. Sen önskar vi alla tjejer från laget som ska spela i Gothia Lycka till den 5-8 jan.
Träning som vanligt sen, tisdagar och torsdagar.
Första matchen nästa år är 15 januari kl 16.00 mot Röke.

vid knapparna/
Coach Stefan

Match mot Råbocka imorgon!

Publicerad 2011-12-16 11:03:38 i Allmänt

Imorgon är det match mot Råbocka på bortablan kl 14.00. Det är sista matchen före de lite längre juluppehållet, där både tomten ska komma och Gothia ska spelas, för somliga av tjejerna.
Det gäller att vara på tå från början då dessa poäng är mycket viktiga för hur placeringen ska se ut i tabellen nu när serien vänder. Råbocka är ett lag med en hel del rutinerade och duktiga spelare, och vi måste vara taggade från start om vi ska ta hem våra tre pinnar. Nu ger vi gärnet! 

 

                                                       Råbocka vs Åbydamerna 


                                      

Uppdate:

Publicerad 2011-12-15 09:48:00 i Allmänt

Efter två veckor med lite mindre bloggande så kör vi nu en liten uppdate på vad som har varit.
Det som hänt under de senaste två veckorna är:

Åbydamerna förlorade tyvärr med uddamålet mot Willands som är ett av topplagen i tabellen. 
 
  

Sveriges damlandslag körde över Danmark i VM. 

Förslövs IF tog sig ann tabelltvåan Åstorp/Kvidinge IBS, men förlorade dessvärre med 2-4.

          

Sveriges damlandslag vann VM, obesegrade genom tävlingen! 
  
 

FC Helsingborg vann mot Göinge IBK med 12-0


IBK Engelholm slog FBC Råbocka (som vi ska möta på lördag 17/12) med 4-2.
 

På lördag möter vi alltså FBC Råbocka på bortaplan. Mer info om detta kommer under morgondagen!  

 

 

Matchledig helg..

Publicerad 2011-12-12 10:59:45 i Allmänt

Men istället fokuserar vi på träningen imorgon! Samling 18.00! 


   

Träning ikväll!

Publicerad 2011-12-08 10:24:37 i Allmänt

Samling 19.15 för träning med klubba och boll fram till 21.00!

        
    

Sverige körde över Danmark!

Publicerad 2011-12-08 10:21:23 i Allmänt

Sverige vann på ett övertygande sätt den tredje gruppspelsmatchen mot Danmark med 15-1. På torsdag väntar Norge i kvartsfinal.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Danmark inledde Sverige mer defensivt än i de tidigare matcherna. Sverige tog tidigt kommandot i matchen och i den fjärde minuten gjorde Cassandra Edberg 1-0, fint framspelad av Victoria Wikström. Två minuter senare ökade samma Edberg på ledningen till 2-0 efter ett mönsteranfall av den svenska förstafemman.

– Vi kör på som planerat från start och spelar lugnt och metodiskt. Vi gör mål på många av våra målchanser, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

I mitten av första perioden lyckades Danmark spräcka Sveriges hittills 133 minuter långa nolla i detta VM. Slumpmässigt letade sig ett distansskott från Lisbeth Nøhr in bakom Hanna Pettersson, som tappade in bollen. Sverige replikerade genom Linn Lundström som fixade 4-1 före pausvilan. Lundström, som noterades för fyra assist under tisdagens match mot USA, gjorde därmed karriärens första landslagsmål.

– Linn gör det bra idag trots den ovana positionen som högerforward. Hon är vältränad, springer över stora ytor och skaffar sig möjligheter därför, säger Vaara.


      
Linn Lundströms målskytte i landslaget lossnade rejält i matchen mot Danmark. Tre mål noterades hon för totalt. Foto: Klas Pettersson.


I den andra perioden kom Sverige ut med än mer kraft och fortsatte att pressa Danmark djupt i egen zon. Målskyttet kom igång på riktigt och de blågula vann mittperioden med 7-0. Svenskornas teknik och kanske framförallt fysik var överlägsen och hindrade danskorna från att skapa något eget spel.

– Danskorna orkar inte riktigt slutföra matchen på hög nivå. Våra tjejer känns väldigt fräscha. Trots att vi kört några matcher i rad så pumpar de ändå på, säger Vaara.

Det danska målvaktsbytet inför den tredje perioden hjälpte föga mot Sverige idag. Danmark hade inget att sätta emot Sverige som med rörelse och energi jobbade ner motståndet. I slutperioden kom danskorna knappt över den egna planhalvan. Segersiffrorna skrevs till 15-1.

För Sverige, som blev gruppsegrare med en målskillnad på hela 68-1, väntar Norge i kvartsfinal. Matchen startar 16.30 idag.

Träning ikväll!

Publicerad 2011-12-06 08:19:48 i Allmänt

18.00 fysträning i källaren!
18.30-20.00 klubba och boll uppe i hallen! 


   

Uddamålsförlust i toppmatch igen..

Publicerad 2011-12-05 14:01:38 i Allmänt

Trots en stark insats mot Willands IBK, så räckte tyvärr inte det hela vägen, den här gången heller. Vi har många individuellt duktiga och rutinerade spelare, och kan inte riktigt komma fram till felet vi gör i dessa matcher.

Vi kommer att prata med om det på träningen imorgon, så därför avvaktar vi med info och ser framåt istället. En match kvar innan juluppehåll och denna spelas mot Råbocka. Viktigt med vinst i denna, så därför måste vi fokusera till 100% på träningarna fram tills dess och koncentrera oss på att spela ihop oss ännu mer!

En positiv sak vi ska ta med oss är att vi faktiskt kan leverera så bra som vi gör trots att det är första säsongen tillsammans. Många av de lag som vi spelat jämnt mot har ett par säsonger bakom sig och är mycket ihopspelade redan. Vi lyckas, trots våra tre förluster, stå upp bra mot topplagen.

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela