Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Let's talk USM!

Publicerad 2012-08-24 17:07:00 i Allmänt

USM 2012 - FLICKOR 16

För första gången anmäler Åby IBK ett lag till USM, satsningen har gjorts på F16 laget.

F16 kommer att spela gruppspelet i Kungsgårdshallen i Ängelholm den 15 september!
I vår grupp hittar vi även de tidagare mästarna Malmö FBC, FBC Engelholm och LUGI. Endast 4 lag från Skåne har anmält sig till USM F16. Men trotts detta är Åby tjejerna förväntasfulla och laddade inför SM.
 
Vad vet vi om de andra lagen? 
Klart vi håller koll på motståndarna, men det var ett tag sen vi mötte dem.
Både LUGI och FBC har vi i serien och det är tuffa lag som gärna spelar hårt i närkamperna. 
FBC Engelholm är ett lag som inte bara är kända för sina knallorangea Kalle Anka, strumpor men också för sina tekniskt duktiga spelare. Det är ett lag som är väldigt duktiga på fasta situationer och dessa kommer vi med full kraft att ta hand om, vad mer? .. jadu, upp till bevis!
LUGI  är ett lag som påminner om FBC Engelholm, men den största skillnaden är deras löpstarka spelare. Lunds tjejerna kan både springa SNABBT och LÄNGE. Deras tekniska spelar är något som vi får se upp med, men efter tuff försäsongsträning så ger sig Åby in på detta!
Malmö FBC - Ett väldigt duktigt lag spelmässigt, men även när det gäller att kommentera domarnas uppgifter. Laget har stor potential inför framtiden, med sina rosa dräkter och många Allstar  spelare!

Spelchemat:

12.30 - FCB Engelholm

15.00 - Malmö FBC
 
17.30 - LUGI

Råbocka Outdoor Cup!

Publicerad 2012-08-15 23:46:00 i Allmänt

Åby tjejerna har under en längre tid snackat ihop sig om vem som ska spela med vem, och hur och var. I förra veckan gick denna stora cup av stapeln.


Lag Hakuna Matata:
Lag Hakuna Matata bestod av 9 tjejer från blandade åldrar:

Alena Mustafic - Back.
Arta Tahiri - Center
Emilia Cleasby - Back
Kajsa Laitila - Målvakt
Mia Klint- Forward
My Danielsson - Center
Olivia Ågren - Målvakt/forward
Rebecca Pettersson - Back
Viviana Lundberg - Back

HM tog sig obesegrade igenom cupen, vann gruppen och tog sig hela vägen finalen. Men vägen till finalen var både tuff och smärtsam. Efter en udda incident i sista gruppspels matchen förlorade Hakuna Matata två spelare. Den första med dubbelbokade aktiviteter och den andra i en tuff närkamp som slutade med en U5a (utvisning i 5 minuter) och ett besök på akuten i Ängelholm. Med redan två tidigare skador på Centern Arta Tahiri & nu Viviana Lundberg med en svår hjärnskakning står laget inför tuffa beslut och jobbig väg till en efterlängtad final, en final som avgjordes på straffar. SKNv stod för motståndet och efter full tid och straffar stod motståndar laget även som segrare.







Jessica Pettersson, ledare och coach, om finalen
"Vi är fortfarande obesegrade,det var ingen strafftävling vi anmälde oss i.Så vi har vunnit ändå!"

Men efter allt kämpande och slit laget har gjort, så är vi trotts allt inte missnöjda med vårt silver.






 

Träningsläger!

Publicerad 2012-08-15 22:48:00 i Allmänt

 
 
Då har Åby-tjejerna varit på träningsläger!
Mellan den 5-7 augusti befann sig ledare,tränare och spelare ute i Ljungbyhed Park och tränade för fullt. Lägret började med att en cykel tur från Klippan till Ljungbyhed tog ca 20tal tjejer till ett läger som skulle innehålla: spelupplägg, fyspass men även en himla massa gemenskap!
Efter den 1.5 mils långa uppvärminingen stod lägrets jobbigaste fystest på schemat. Men med peppande ord från coacherna och laget så tog sig tjejerna igenom den övningen.
Efter fyspasset så var det grillning och bränboll på schemat!

 
 
 
 
 






Med gångavstånd till Ljungbyhedshallen så var detta tjejernas träningslokal. Tre träningspass genomfördes här (två på tisdagen och ett på onsdagen). De femmorna som tränades in är de femmorna som laget kommer att ställa upp med under Sm den 15 september.

 
 
Väckning på G! Sista dagen på lägret ska självklart våra mogna ledare ta tillfälle i akt att väcka sengångarna.



Efter ett härligt läger tackar laget våra ledare och tränare: Jessica, Ida & Kennie. & även Mamma bond för stort engagemang och tre härliga dagar ute i Ljungbyhed Park! :D

 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela