Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Serierna i damernas division 3 lottas om.

Publicerad 2011-08-31 10:54:35 i Allmänt

På grund av att 4 lag dragit sig ur i damtreorna har tävlingskommittén beslutat att göra en ny serieindelning och således även lottat om serierna.

Nedan ser ni de nya serieindelningarna:


Norra
Båstads GIF
Emmaljunga GoIF
FBC Råbocka
FC Helsingborg
Förslövs IF
Göinge IBK
IBK Engelholm
Munka Ljungby IBK
Röke IBF
Willands IBK
Å/K IBS
Åby IBK

Uppdatering : Idag har vi fått reda på att Emmaljunga och Munka Ljungby har dragit sig ur serien.

Södra
Eslövs IBF
FBC Ystad
FC Skurup
Gårdarike IBK
Håkanstorp IBC
Häljarps SK
Höllvikens IBF
IBK Höken
IBS Svedala
IK Stanstad
Malmhaug KFUM IBK
Malmö FBC Ungdom

Såhär slutade den norra serien säsongen 2010/2011:

1. Örkelljunga IF
2. Emmaljunga GOIF
3. Åstorp/kvidinge IBS
4. Förslöv IF
5. Röke IBF
6. IBK Engelholm
7. Frosta IBF
8. Åby IBK
9. FBC Råbocka
10. Göinge IBK


Operationen gick bra!

Publicerad 2011-08-31 10:35:22 i Allmänt

Jessica Pettersson har nu opererats och det hela gick bra!
Hon åker hem under morgondagen.  

Jessica Pettersson på operation.

Publicerad 2011-08-29 16:47:53 i Allmänt

Det ställs frågor hej vilt gällande hur läget ser ut för Jessica Pettersson och hennes handled som ska opereras.
Pettersson opereras under morgondagen och det har pratats om att hon ska vara gipsad i ca 13-14 veckor.
Saken har nu omdiskuterats, och har vi flytet med oss så kan hon vara tillbaka redan efter halva tiden beräknad. Gällande frågan i gästboken om vem Kleist ska spela med fram tills dess, så är det ännu oklart. Återkommer med mer info.

Driven 16-åring imponerar hos damerna.

Publicerad 2011-08-29 12:49:36 i Allmänt

Nästa intervju är med en av våra befintliga spelare i klubben.
Hon är en av de snabbaste anfallarna vi har och har redan fått en plats och har spelat från start i varje match hitintills. Hennes snabba teknik har visat sig på poängtavlan och hennes utveckling går lika fort som bollarna sitter i kassen! Hon är en av de 16-åringar som tagit sig upp i damlaget och visat att hon definitivt platsar! I fredags tog vi oss en liten pratstund med vårat egna lilla bombnedslag; Arta Tahiri.  

Nedan följer intervjun:


Du är en av de yngre spelarna som gått upp i damlaget. Hur känns det
?
-Det känns jätte bra faktiskt! Jag trivs mycket bra och tycker det är väldigt roligt! Jag tänker väldigt mycket på att utvecklas och bli bättre och i damlaget tror jag att det finns en stor chans för det!  

Du har utvecklats mycket och fått spela från start de senaste matcherna. Vad tror du det beror på?
-
Jag engagerar mig väldigt mycket. Jag visar viljan till att få en plats i laget och jobbar för det på träningarna. Träning ger resultat!

Du spelar fotboll också, vilket tycker du är roligast? Och vilket prioriterar du?
-
Hade jag prioriterat en av sporterna hade jag inte spelat båda, jag älskar både sporterna och försöker hitta en balans mellan dom. Just nu är det väldigt mycket för det krockar, men mamma Bond och Coach Stefan är på mig, så jag inte kör ihjäl mig!

Någon gång blir du tvungen att välja. Vad väljer du då?
-
Jag vet ingenting om framtiden. Den dagen den sorgen.

Vad är skillnaden mellan att spela på f16- respektive dam-nivå?
-
På dam-nivå är det mycket mer tempo, bättre motstånd, avancerad spelförståelse, träningarna är anpassade efter svagheter och styrkor. Det är mycket roligare också då det är en större utmaning!

Hur tror du att det kommer gå för oss i säsongen?
-
Förhoppningsvis topp tre och kvalplats! Som sagt, vi siktar högt! 

Hur upplever du mentaliteten i damlaget?
Det är positivt och viljestarkt. Vi är vinnarskallar som siktar framåt och vill nå målet som vi har satt upp.

Vad har du för tips för de andra 16-åringarna som vill ha speltid?
-
Framförallt att komma till träningarna. Positiv inställning, våga visa framfötterna och låta det ta den tiden som behövs för att bli damlagsspelare. 16-åringarna i Åby ibk är väldigt duktiga. 

Tre ord inför säsongen 2011/2012?
-
Tålamod, viljan, sammanhållning.

'

Vi tackar Arta för pratstunden och önskar henne lycka till i damlaget och under säsongen!

Dagens citat:

Publicerad 2011-08-27 17:56:54 i Allmänt

"-Skit i domarna nu tjejer. De är bara för att dom blev mobbade i skolan, som dom gör så. Det är därför man blir domare..."

...säger Erica Råå och lägger armen runt Kleist...

Stark insats mot ett av division 2's kommande topplag!

Publicerad 2011-08-27 17:42:32 i Allmänt

Åby Ibk vs Hjärnarp Ibk Resultat: 1-6

Matchen mot Hjärnarps damer slutade tyvärr 1-6. Ett resultat som inte var helt oväntat, trots att Åbys lag stog upp starkt mot dem i stora delar av matchen. Det var en händelserik match som innehöll allt från ett rött kort till tuffa närkamper vid sargen. Åbys damer visade dock åter upp sitt rutinerade spel vid flertaliga tillfällen och även om resultatet på tavlan inte var det bästa så kan vi åka hem med våra huvuden högt! Hjärnarps damer spelar nämligen i divison 2 och kommer garanterat, med sina nyförvärv och rutin tillsammans vara ett av dess topplag. Därför vill vi starkt påstå att vi gjort en mycket bra insats. Om inte i första - så definitivt i 2 och 3:e perioden.    

Under första perioden var vi inte riktigt igång och spelade mycket defensivt utan att egentligen vårda våra anfall/kontringar tillräckligt. Hjärnarps damer visste var dom hade varandra i löpningarna och ett par snabba mål kom redan under de första minutrarna i matchen. Mot slutet började vi dock spela med lite mer självförtroende och skotten började komma.

Andra perioden inleddes som den första slutade. Vi spelar med större självförtroende och vågar gå med boll och lägga de lite mer avancerade passningarna. Detta resulterar i att vi producerar ett mål via Pettersson och Kleist och det känns som att vi spelar vårt eget spel igen. Vi börjar även hjälpa Hanna Andreasson i målet och låter henne se skotten, vilket resulterar i flera bra räddningar. Perioden slutar 1-1 och vi kan vara mycket nöjda över vår insats. Stort plus till Erica Råå som stabiliserar upp läget i försvaret och styr sina anfallare på ett väldigt bra sätt. Även ett plus till Arta Tahiri som visar på mycket tålamod och lyssnar på sina medspelare, vilket visar sig i hennes spel. Mycket bra! Vi vill även passa på att berömma Cajsa Nilsson som hoppar in och gör ett par byten då Jessica Pettersson skadades. Hon har en mycket bra spelförståelse och likt Arta så lyssnar hon och man ser att hon är driven till att utvecklas. Roligt att se! I denna period drar Frida Bengtsson även på sig ett rött kort för missfirmelse, vilket kanske inte är det mest önskade scenariot då hon är en av våra bästa anfallare och nu är avstängd till nästa match. Men detta händer även den bästa och förhoppningsvis så lär vi allihopa oss någonting av det och undviker det i framtiden.

Tredje perioden är en tumultartad period med numerärt underläge i hela 5 minuter. Dock står vi upp bra och minutrarna går fort. Vi spelar även här väldigt självsäkert och med tålamod. Här vill vi passa på att berömma (kapten) Ida Fallson Persson som står upp bra i defensiven och lägger många bra passningar uppåt. Hon har även en mycket bra dialog med domarna och laget, vilket resulterar i ett större lugn och mer fokus på spelet. Vi vill även ge beröm till Sofi Bond som spelar mycket bra ihop med Erica Råå. Det utgör en mycket bra backduo och de praktiserar sin rutin tillsammans som om det inte har gjort något annat tidigare.

Period 1: 0-4
Period 2: 1-1 numerärt underläge 2 minuter
Period 3: 0-1 4 mot 4 i ca 1 min och sedan numerärt underläge i 5 minuter

Utvisningar
Erica Råå: 2 minuter felaktigt avstånd
Frida Bengtsson: 2 minuter otillåtet slag, 2 minuter protest mot domslut samt rött kort (matchstraff 3) för missfirmelse. Därmed avstängd nästa match och därefter spel i väntan på att diciplinsgruppen ska ge ytterligare straff.

Poäng
Catrin Kleist : 1 mål
Jessica Pettersson: 1 assist

(Bilder kommer i efterhand!)

 

Kapten Fallson Persson inför morgondagens match!

Publicerad 2011-08-26 15:34:41 i Allmänt

Åby Ibk vs Hjärnarp i rantzowhallen kl 12.00 imorgon

Imorgon åker Åbys damer norrut för att spela skånemästerskapsmatch mot Hjärnarp.
Hjärnarps damer är en rutinerad trupp som spelar i damernas division 2.
Morgondagens fight kommer blir tuff och det gäller att Åbydamerna är på tå redan ifrån startsignal. Vi slår en pling till vår käre kapten för att få ett litet pepptalk innan förberedelserna sätter igång.


Ida Fallson Persson:
Imorgon ska vi ge allt tjejer! Hjärnarp är ett sammansvetsat lag med många rutinerade spelare. Dom vet vad dom har varandra och de flesta i laget har haft många säsonger ihop. Det ska bli ruskigt spännande att se hur dom spelar och hur vi svarar på det. Det kommer bli tufft och annorlunda då vi fram tills nu har haft relativt lätta lag att möta. Imorgon ska vi fokusera och inte tänka för mycket! Vi spelar vårt spel och kör på vår grej, så kommer detta gå vägen- och inte bara det; vi kommer vinna!!

Vi vill, vi kan, vi ska!! 


Fotograf: Micke Råå (www.diezel.se)

Defensiven är i hög grad förstärkt!

Publicerad 2011-08-26 12:49:15 i Allmänt

Nästa intervju är med en helt ny spelare i klubben. Hon är omtalad för sin stabila spelteknik och är en rutinerad back ifrån de högre divisionerna. När hon skrev på för Åby så spred det sig som en löpeld och vi ser fram emot säsongen med Erica Råå i försvaret.

Nedan följer intervjun: 


Till skillnad från de två andra nyförvärven vi intervjuat, så är du helt ny i klubben. Vad fick dig att välja Åby?
-
Det var Stefan som ringde upp mig och frågade om jag var intresserad av att spela för Åby. Sedan visste jag att mina kära vänner Jessi och Frida även var sugna och därför blev det spel här.

I vilka klubbar har du tidigare spelat?
-Höganäs, Mibk (Munka-ljungby) 

Du är en omtalad spelare i innebandyvärlden. Detta pga. din stabilitet och styrka som back. Hur kom det sig att du valde just denna position från början?
-Från början var jag forward i Höganäs vilket faktiskt gick jävligt bra, vann poängligan bla. Men det var tränaren som tyckte att jag passade bättre där nere. Anledningen var för att jag var stabil och stoppade det mesta som kom emot mig.

Redan efter din debutmatch i klubben så fick du positiva kommentarer ifrån publik och tränare. Hur känns det inför säsongen?
-
Det känns så klart jättebra, man får mer självförtroende och kan på så vis göra ännu bättre ifrån sig. Plus att det blir roligare att fortsätta spela. 

Vad tror du om de lag Åbys damer har i år?
-
Jag hade redan en känsla innan jag gick till Åby, att damlaget skulle bli ett vasst lag i år, och det tror jag fortfarande (eller jag vet). Men man ska inte tro så mycket, det är bara till att köra på och ge allt i alla matcher. Det är så man vinner!

Hur tror du det kommer att gå för Åbydamerna i serien?
-Jag skulle nog bli besviken om vi inte är med i toppen och fajtas. Mer än så säger jag inte (haha)!

Hur upplever du klubben/föreningen än så länge?
-
Jag tycker det verkar vara en trevlig förening, man gör inte skillnad på herrlag och damlag och det tycker jag är viktigt! 

Tre ord inför säsongen 2011/2012?
-
kötta, kämpa, vinna!!!!!! 




Fotograf: Micke Råå (www.diezel.se)


Vi tackar Erica för intervjun och välkomnar henne till klubben!

Stefan Magnusson svarar!

Publicerad 2011-08-25 15:03:57 i Allmänt

Nu är det dags att byta några ord med åbys svar på  Sven-Göran "Svennis" Eriksson.
Som bekant så tränas ju åbydamerna av Stefan Magnusson. En stabil och ödmjuk tränare med goda kunskaper inom innebandy. Hans drivkraft och glädje till spelet smittar av sig på damerna och viljan till att träna och bli bättre, är stor. Herr Magnusson gör inte bara åbydamerna till ett bra, kombinerat lag - utan lyssnar och visar hur ett gott samarbete mellan tränare och spelare ska se ut!

Nedan följer intervjun:

Du är en omtyckt tränare har vi förstått. Hur länge har du varit involverad i innebandy? Och vad fick dig att välja just damspåret?
-
Roligt att höra att man är en omtyckt tränare. Har varit involverad i innebandy i 13 år från och till, varit tränare i 6 år utav dom 13. Varför damlag? Ja, det är så enkelt som att damer är lättare att forma så som man vill ha det. Och på så sätt är det lättare att få igenom sina idéer

Gällande serien, så har det nu skett lite förändringar då vi fått ytterligare ett par nya lag till vår serie. Tror du att det kommer göra stor skillnad för vårt mål att komma bland topp tre?
-
Ska man vinna serien så kvittar det vilka som är med. Är man ett bra lag så vinner man ändå. Och då förtjänar man att gå upp. Sen kan några lag vara svårare än andra, det är då vi ska vara bättre.

Vilka tre lag tippar du i toppen?
-
Åby, Åstorp, Ängelholm

Hur ser din egen vision ut de närmaste tre åren för damlaget?
-
Tar en säsong i taget. Mycket som händer mellan april-juli månad. Men hade man vetat att man har samma spelare i tre år, trots att man inte vinner första året. Så hade man byggt laget annorlunda kanske.
Hade jag vetat vilka spelare som kommer att vara med i tre år så hade jag sagt att; inom dessa åren är vi i tvåan.

Vad tror du är lagets starkaste respektive svagaste egenskaper?
-
Att vi har en bra mix på laget,  att vi har många möjligheter att ändra under motgångar. Att vi har roligt i laget, samt att alla tillför något. Svagaste egenskapen i laget är nog tålamodet. Vilket vi måste ha för att kunna ta motgångar. För motgångar kommer alltid under en säsong och det är då man måste vara stark och ha tålamod.

Det har varit en del samarbete mellan damer och herrar på träningssidan. Vilka fördelar tror du det har haft för respektive lag?
-
Herrar vinner på att dom är få i sin spelartrupp. Vi vinner på att möta mer motstånd och att vi gärna vill vinna över herrarna, vilket vi även gör i vissa övningar. Vi ger inte upp utan vi visar, nu jävlar tar vi dom.

Det är en stor trupp i år, med en del nyförvärv och några uppflyttade spelare. Vad har du för tips till dom som vill ta en plats på match?
-
Att vara på träningen och ge 100%. Lära sig av dom andra och våga fråga och ha en åsikt. Framförallt också att man måste VILJA!



Vi tackar Stefan och önskar honom lycka till med damernas match på lördag!

Kissekatterna fick gå med svansen mellan benen hem..

Publicerad 2011-08-25 13:28:33 i Allmänt

Åby IBK vs IBK Puma Resultat: 7-2

Ännu en match är spelad. Trots att Åbydamerna hade en tung första period, så lyckades dom ändå avsluta matchen med en vinst på 7-2. Tålamod är allas bästa vän..


Ibk Puma, visade sig vara de lag som de flesta väntat sig. Spelet var flummigt och närkamperna slutade oftast med att Puma inte riktigt visste vad dom gjorde. Till en början förstod vi inte riktigt deras spel och la oss näst intill på deras nivå. Vi spelade förvirrat och blindpassningar fanns det gått om. Den enda som egentligen var 100%ig var Hanna Andreasson, som räddade oss flertalet gånger när vi i anfall tappat boll och dom fick en hopplös, men ändå helt ok kontring.
Dock räckte inte det hela vägen och till sist kom första målet. Hör och häpna, ifrån deras håll. Vilket i och för sig kanske inte var helt oväntat?!

Andra perioden kom vi upp oss lite och spelet började bli renare. Petra Magnusson visade ännu en gång sin klara rutin och hjälpte laget upp på fötter igen, genom att visa tålamod och lugna ner spelet. Också Fredrica (Frida) Bengtsson, som även reducerade till 1-1, visade att hon defintivit inte gick med på det här så kallade "grötspelet"!
Efter detta så började målen trilla in. I andra perioden hade vi en skottstatistik på ca 22 skott, vilket är ganska mycket och även om inte alla resulterade i mål så hade vi ändå bevisligen tagit tillbaka spelet och visat mot vilket håll vinden skulle dra!

Tredje perioden var vi tillbaka i vårt vanliga spel igen. Deras kontringar blev inte lika många och vi hittade varandra bättre i löpningarna. Även om vi inte producerade lika många mål i denna period, så visade vi på att vi klarar av att hantera att spela mot sämre lag utan att sjunka på deras nivå. Dock ska vi göra detta redan från början nästa gång!
Denna period innehöll även ett par olika scenarion som inte var "utav det vanliga".
I slutminuterna "flög" Jessica Pettersson över sargen och slog i huvudet i den hårda kant som finns bakom.
Kleist tappade självkontrollen och "flög" på spelaren istället och allt var en enda röra!
Efter en stunds överläggande körde vi de sista 3 minuterna och slutsignal gick. Åbys damer vinner återigen med en sjua på tavlan och stämningen hade, om än med lite spänning, glädje med sig i luften.

Sammanfattningsvis så gör vi en relativt bra match. Det tog ett tag att komma igång, men vi skyller på att den gemensamma erfarenheten att styra upp och leda matchen; inte riktigt finns där ännu, när det gäller att möta sämre lag.
Ett stort plus till Alena Mustafic och Carro Skoog som båda gjorde en stark och mycket bra insats i första matchen för säsongen. Vill även passa på att nämna, att efter den ordentliga smällen och en natts vistelse på sjukhus så är Jessica Pettersson nu tillbaka hemma och vilar upp sig inför matchen på lördag. Detta blir hennes sista match före operation, så inget lär stoppa henne från att spela. Hon är omtumlad och lite sur för att hon missar träningen ikväll, men starkt besluten att vara tillbaka tills på lördag! 


Stefan Magnussons sammanfattning av matchen:
Vi startade väldigt nervös. Var inte med alls från start och hade ingen fokus på vad vi skulle göra. De tog säkert 4-5 byten innan vi kom in i matchen. Dom fick ju första målet, som inte heller var helt oväntat. Sedan reducerade vi och började spela lite bättre. Vi kom in mot slutet och startade andra perioden bättre och då började målen rulla in. Vårt tålamod satte käppar i hjulet och vi trillade in i deras spel. Vi måste börja sätta våra chanser, för vi kommer definivt inte få samma antal mot de lag i serien och absolut inte på lördag när vi möter Hjärnarp.Vi gör inte vår bästa match, men vinner ändå med 7-2 och hämtar upp oss bra mot slutet.  Ett stort plus till Hanna Andreasson som gör många bra räddningar och hjälper upp oss i defensiven. Berömmer även Erika Råå och Alena Mustafic som ställer upp stabilt hemåt. Alena gjorde en mycket bra förstamatch och är stark i kroppen. Börjar hon ha lite tålamod med boll så kommer hon bli ruggigt bra!

   
Fotograf: Micke Råå (www.diezel.se)
 
Missa inte nästa match mot Hjärnarps IBK på bortaplan. Lördagen 27/8 kl 12.00.

Åbydamerna ifrån en motståndares ögon!

Publicerad 2011-08-24 12:29:13 i Allmänt

Första matchen mot Örkelljunga gick ju som bekant överraskande bra. Matchen slutade 7-0!
För att ta de allra bästa med oss ifrån denna insats så har vi tagit oss tid och pratat med en av spelarna ifrån Örkelljunga.  

Nedan följer intervjun: 

Du var med och spelade första träningsmatchen mot oss. Med vilka tankar gick ni in i matchen?
-Vi såg denna match som ett sätt att få bättre sammanhållning i laget. Vi har fått många nya spelare från bl a Emmaljunga och hälften av oss hade inte ens träffats innan matchen. Det var även ett bra tillfälle för oss att prova på det nya försvarsspel som vi har börjat träna på.

Som ni säkert fått höra så har vi fått en del nyförvärv. Hur upplevde ni Åbys sammanhållning och inställning till varandra?
-
Det är alltid svårt att säga som motståndare, men det verkade som att ni kommit ihop bra som ett lag och att stämningen var positiv hela matchen.

Vad tyckte du om matchen i helhet?
-Första perioden var det kaos i vårt lag vilket kanske inte var så konstigt eftersom vi då försökte lära oss namnen på alla.. Andra och tredje perioden kändes det däremot som att vi kom in mer i matchen.

Ansåg ni att ni gjorde en bra match men att vi var duktigare eller att ni gjorde en dålig match och vi därmed kunde vinna?
-Helt ärligt så gjorde vi inte en bra match och resultatet var därmed helt rättvist.

Vilka tre lag tippar du högst i serien?
-
Jag har dålig koll på lagen i div 3, men ni kommer säkerligen ligga i topp!


Tack så mycket för den trevliga pratstunden och vi önskar Örkelljunga lycka till i fortsättningen!



5 snabba med kapten Fallson Persson inför morgondagens match!

Publicerad 2011-08-23 22:20:31 i Allmänt

Åby vs IBK Puma kl 19.00 imorgon på hemmaplan!

Vi hinner med att ställa fem snabba frågor med vår käre lagkapten innan vi går till sängs för att vila ut inför morgondagens fight mot kattungarna!

Hur ser du på den uttagna truppen tills imorgon?
-Truppen ser bra ut. Det är personer som vill lira och Stefan har tagit hänsyn till femmorna som kombinerades ihop i föregående match.

Ibk Puma är ett ganska okänt lag då dem är nya som damlag. Tror du att vår brist på kännedom om motståndarna kommer föra nackdelar med sig?
-Nej, de tror jag inte. Innebandy som innebandy. Jag tror vi kommer se rätt fort hur vi ska spela mot dom. Vi har rätt många rutinerade spelare som vet hur vi ska lägga upp spelet efter en snabb titt på våra motståndare.

Hur har ni förberett er på kvällens träning inför matchen?
-Mycket träning på frislag i femmorna och även kört lite box respektive powerplay. I och med att kedjorna är relativt säkra i varandra så har vi lagt större vikt på detta sektioner.

Hur tippar du morgondagens match?
Jag tror på vinst! Siffrorna är svårt att säga, då vi aldrig spelat mot dem. Men jag tror självklart på vinst!

Hur ska vi tänka när vi går in i matchen?
Jaa du. Jag säger som jag alltid kommer säga:  vill man, så kan man, så ska man!!

Tack Ida och lycka till önskar vi till damerna!

Fredrica Bengtsson på högvarv i moderklubben igen!

Publicerad 2011-08-23 12:54:40 i Allmänt

Nu är det dags att inleda den andra intervjun och vi fortsätter även där med en lojal spelare som vänt om för att hjälpa moderklubben på fötter igen! Fredrica (Frida) Bengtsson, har haft stora framgångar under föregående säsong i damernas division 2, och vi är alla mycket glada över att ha hennes snabba klubbteknik och pålitliga spelförståelse tillbaka. 

Nedan följer intervjun:

Du är också ett så kallat "nygammalt" förvärv. Vad fick dig att komma tillbaka?
-Finns inget bättre än att känna känslan att man är på hemmaplan igen. Med den gemenskapen i laget och viljan att utvecklas från spelarna och även viljan från Stefan att satsa, så är det såklart ännu roligare!

Truppen är ganska blandad i år med nya respektive lite mer rutinerade spelare. Hur tror du att det kommer fungera?
-Jag tror att det kommer fungera utmärkt. Alla har alltid något att lära sig och det tror jag vi kan hjälpa varandra med i laget!

Vad tror du att du kommer tillföra till laget?
-Jag hoppas ju på en fortsatt bra placering i poängligan och hoppas ju att jag kan tillföra många mål så det hjälper oss upp i toppen!

Hur tror du topp tre i poängligan kommer se ut?
-Inget jag vill svara på, det får vi se helt enkelt!

En del i klubben tippar dig som poängdrottning, tror du att dom har rätt?
-Det får vi se helt enkelt! Hade ju varit kul att vinna den i år och därmed hjälpa laget till en bra plats i serien!

Hur tror du det kommer se ut för oss gällande placering i serien?
-Jag håller kvar vid mitt ord och det är att vi ska ha en kval plats iallafall, kämpar vi på som vi har gjort nu hela försäsongen så är vi värda det för vi är duktiga tjejer!

Vad är skillnaden på Stefans och Andreas Lamberths (Munka Ljungby ibk) ledarfilosofi?
-
Det är mycket skillnad på div.2 och div.3. I Munka ville vi ju hålla oss kvar i tvåan men fick inte mycket hjälp från föreningen och mycket var emot damlaget där. Men Lamberth var en bra tränare som gick in för att vinna och hjälpa oss och tyvärr räckte inte det..
Stefans ledarfilosofi gillar jag väldigt mycket, jag tycker han är en bra tränare som verkligen hjälper oss och man ser på honom att han brinner för detta och det är det som gör att det kommer gå bra för oss denna säsongen!

Tre ord inför säsongen 2011/2012?
-
Glädje, viljan och tålamod!



Vi tackar Frida för en trevlig pratstund och önskar henne välkommen hem och lycka till under säsongen!




Dagens citat:

Publicerad 2011-08-22 19:45:50 i Allmänt

Jessica Pettersson:

"Tjejer, på onsdag ska Puma gå hem med svansen mellan benen & önska att dom hetat kattungarna istället! Krossa!"

Säsongen 2011 inleddes med glans och briljans!

Publicerad 2011-08-22 16:17:14 i Allmänt

Åby IBK vs Örkelljunga Resultat: 7-0

"Måste gratulera damlaget i Åby som lyckats få så bra nyförvärv inför denna säsong, de lyckades verkligen med att presentera sig på matchen igår, Pettersson/Kleist var ett genidrag i den ena femman som står för 8 poäng tillsammans. Samtidigt som Råå styrde stabilt där bak. Detta kommer gå vägen i år tjejer, lycka till!"

"Er match mot Örkelljunga var inte bara välspelad, utan även imponerande. Det kommer gå bra för er denna säsong! Var så säkra! Stort plus till Stefan Magnusson som lyckats kombinera ihop två riktigt stabila femmor redan i första matchen! Starkt jobbat och jag är nog inte ensam om att vinsttippa er!"

"Jag håller definitivt med! Håller koll på er under säsongen! Lycka till!"

Positiva kommentarer väller in i gästboken och vi kan luta oss tillbaka och känna att vi verkligen inlett säsongen med glans! Lördagens match var ett bombnedslag och damerna visade briljans i både spelarglädje och teknik. Fantastiskt roligt att se hur ett lag kan utvecklats så snabbt tillsammans!

Första perioden inleddes med 5 snabba mål ifrån Åbys håll. Jag tror inte bara publiken tappade hakan utan även Örkelljunga som troligtvis hade underskattat oss och inte hängde med oss överhuvudtaget.
För er som inte vet så spelar alltså detta lag i division 2 och ska på pappret, vara bättre än oss. Stort plus till Sofi Bond som visade en stark defensiv insats och hjälpte oss mycket i kontringarna uppåt.

Andra perioden var lite tyngre. Örkelljunga hade en del snabba kontringar på oss, men våra duktiga backar visade återigen sin styrka och lyckades rensa bort de mesta. Två av våra anfallare som glänste lite mer än de andra var; Frida Bengtsson och Petra Magnusson. Dessa två visade stort tålamod och praktiserade Stefans spelsystem som om de aldrig gjort något annat. De var framförallt hur duktiga som helst i överlämningar och kommunikationen med våra backar.  Hanna Andreasson, vår målvakt, gjorde en hel del imponerande räddningar och det såg ljust ut även i andra perioden, även om skottstatistiken var lite mindre.

Tredje perioden inleddes med Therese Bond i kassen och även hon imponerade stort. Hon visade en bra inställning och stabila räddningar!  Mycket roligt att se! I denna period fick även Arta Tahiri äntligen in ett av sina skott, och man såg hur lättnaden sköljde över henne. Hon har visat stort engagemang och bidragit till stora insatser i sin femma. Bra jobbat!

I det stora hela så inleddes alltså säsongen mycket bra och tjejerna visade sin styrka med att vinna första matchen med hela 7-0. Nu gäller det att finjustera spelet och sedan köra stenhårt resten av säsongen!

Missa inte damernas nästa match mot IBK Puma på onsdag i klippans sporthall kl 19.00!


Fotograf: Micke Råå (www.diezel.se)

Intervju med nygamla förvärvet Jessica Pettersson!

Publicerad 2011-08-22 15:06:25 i Allmänt

Vi inleder med att hålla intervju med en "nygammal" spelare i truppen.
Hon är en rutinerad spelare med mycket bra skott och snabb teknik. I debutmatchen gjorde hon ensam fyra poäng och har snabbt kommit in Åbys spelsystem igen.
Jessica Pettersson väljer lojalt att komma tillbaka efter några framgångsrika säsonger i division 2.

Nedan följer intervjun:

Vad fick dig att välja att komma tillbaka till Åby igen?
-Framför allt för att jag visste att det var många bra spelare på väg in & att jag tror att denna säsongen kan bli mycket intressant med blandningen av de rutinerade & uppflyttade tjejerna.

Enligt tabellen så har du gjort en väldigt bra start på säsongen, hur känns det att få backa tillbaka nu p ga operation?
-Det känns självklart väldigt frustrerande med tanke på att jag kommer ny till laget. Jag vill vara med & tillföra så mycket jag kan, men det är en sak som måste göras för att jag ska kunna fortsätta att spela i framtiden.

Hur ser du på årets serie? tror du att Åby kommer ligga högt eller kommer vi få det svårt?
-Serien ser väl helt okej ut. Jag sticker ut hakan lite & säger att jag definitivt tror att det blir minst en kvalplats om laget klarar sig ifrån skador & sjukdomar.

Vad är lagets svagaste samt starkaste egenskaper?
-Den starkaste är att vi har en väldigt bra lagmoral, "en för alla, alla för en". Sen kan jag inte på rak arm säga den svagaste faktiskt.

Hur tror du poängligan kommer se ut fram till jul? Kommer du att finnas med på listan?
-
Jag tror att Frida kommer att fortsätta att producera precis som alltid, men hon kommer nog att få konkurrens av både Arta, Catrin & Petra. Lisa är oxå en spelare man inte ska räkna bort. Jag själv kommer inte att finnas med på listan då jag inte kommer att kunna spela förens efter jul pga av operationen.

Det är många spelare i truppen i år. Har du något tips för spelare som vill ta en plats?
-
Framför allt att man ska dyka upp på träningarna & ge 100%. Visa att man verkligen vill ha en plats. Bara för att man blir satt på bänken första matchen betyder det inte att man sitter där nästa, så tålamod är väldigt viktigt.

Tre viktiga ord inför säsongen 2011/2012?
-
Tålamod, engagemang & glädje!


Vi tackar Jessica och önskar henne lycka till med operation och fortsatt spel i Åby!



   

Åbydamernas blogg dammas av och uppdateras på nytt!

Publicerad 2011-08-22 14:21:58 i Allmänt

Nu är det dags att köra igång bloggen på nytt!
Framöver kommer det att finnas bilder och och referat, samt även intervjuer med spelarna på bloggen!


Välkomna att följa åbydamernas väg till topp 3, 2011! 

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela