Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Stefan Magnusson svarar!

Publicerad 2011-08-25 15:03:57 i Allmänt

Nu är det dags att byta några ord med åbys svar på  Sven-Göran "Svennis" Eriksson.
Som bekant så tränas ju åbydamerna av Stefan Magnusson. En stabil och ödmjuk tränare med goda kunskaper inom innebandy. Hans drivkraft och glädje till spelet smittar av sig på damerna och viljan till att träna och bli bättre, är stor. Herr Magnusson gör inte bara åbydamerna till ett bra, kombinerat lag - utan lyssnar och visar hur ett gott samarbete mellan tränare och spelare ska se ut!

Nedan följer intervjun:

Du är en omtyckt tränare har vi förstått. Hur länge har du varit involverad i innebandy? Och vad fick dig att välja just damspåret?
-
Roligt att höra att man är en omtyckt tränare. Har varit involverad i innebandy i 13 år från och till, varit tränare i 6 år utav dom 13. Varför damlag? Ja, det är så enkelt som att damer är lättare att forma så som man vill ha det. Och på så sätt är det lättare att få igenom sina idéer

Gällande serien, så har det nu skett lite förändringar då vi fått ytterligare ett par nya lag till vår serie. Tror du att det kommer göra stor skillnad för vårt mål att komma bland topp tre?
-
Ska man vinna serien så kvittar det vilka som är med. Är man ett bra lag så vinner man ändå. Och då förtjänar man att gå upp. Sen kan några lag vara svårare än andra, det är då vi ska vara bättre.

Vilka tre lag tippar du i toppen?
-
Åby, Åstorp, Ängelholm

Hur ser din egen vision ut de närmaste tre åren för damlaget?
-
Tar en säsong i taget. Mycket som händer mellan april-juli månad. Men hade man vetat att man har samma spelare i tre år, trots att man inte vinner första året. Så hade man byggt laget annorlunda kanske.
Hade jag vetat vilka spelare som kommer att vara med i tre år så hade jag sagt att; inom dessa åren är vi i tvåan.

Vad tror du är lagets starkaste respektive svagaste egenskaper?
-
Att vi har en bra mix på laget,  att vi har många möjligheter att ändra under motgångar. Att vi har roligt i laget, samt att alla tillför något. Svagaste egenskapen i laget är nog tålamodet. Vilket vi måste ha för att kunna ta motgångar. För motgångar kommer alltid under en säsong och det är då man måste vara stark och ha tålamod.

Det har varit en del samarbete mellan damer och herrar på träningssidan. Vilka fördelar tror du det har haft för respektive lag?
-
Herrar vinner på att dom är få i sin spelartrupp. Vi vinner på att möta mer motstånd och att vi gärna vill vinna över herrarna, vilket vi även gör i vissa övningar. Vi ger inte upp utan vi visar, nu jävlar tar vi dom.

Det är en stor trupp i år, med en del nyförvärv och några uppflyttade spelare. Vad har du för tips till dom som vill ta en plats på match?
-
Att vara på träningen och ge 100%. Lära sig av dom andra och våga fråga och ha en åsikt. Framförallt också att man måste VILJA!



Vi tackar Stefan och önskar honom lycka till med damernas match på lördag!

Kommentarer

Postat av: Bloggföljare

Publicerad 2011-08-26 14:46:11

Du gör ett mycket bra jobb!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela