Publicerad 2012-10-29 17:25:00 i Allmänt

VINST!
I helgen bjöd F16 publiken på en match som var allt förutom lugn! Från totalt underläge till totalt övertag!
Åby slog Fc Helsingborg med 10 - 4!

Första Perioden:
( 0-3 ). Åby går in och sätter full fart på spelet men bollarna går inte på mål. 2.41 kommer första smällen Fch tar ledningen.Helt plötsligt börjar vi inse att något är fel, både i försvar och anfall. Backarna får inte upp bollen, våra forwards får inte fram bollarna mot mål och spelsystemet är inte i närheten av att fungera. Åby står hjälplöst och tittar på när FCH gör både 0-2 och 0-3 inom loppet av några minuter! Åby gör ingen dålig insats men bollarna rullar inte vår väg idag!

I periodpaus:
Jessi: Vet ni vad det roligaste som finns är?
Laget: Nej?
Jessi: Att vända ett underläge som detta! De har fått ha sitt roliga, så nu går vi in och gör det!

Andra perioden:
(6-1) Att gå in och vända ett underläge som detta krävs både tålamod och engagemang! Och inte behövde vi vänta länge! 1.37 in i andra perioden går Åbys #88, Arta Tahiri, in och gör 1-3. Assisterad av # 27, Linda Nilsson! Ca 2 minuter senare drabbas FCH av en utvisning, 2 minuter för slag! Åby ställer upp för frislag på mitt plan. En snabb pass åt sidan av #27, Linda Nilsson, gör att #88, Arta Tahiri lägger in bollen bakom Fchs målvakt! vid 3.29 står det 2-3 på tavlan och äntligen hade Åby börjat få utdelning för sitt slit. Att spela med Point har varit Åbys stora svaghet, men när både första och andra femma går in och x-antal klockrena uppspel med point är ju allt som saknas målen! 9.13 går Åbys #5 Emilia Cleasby in och kvitterar till 3-3, assisterad av #19, Astrid Nilsson! 9.31 går vi in och tar ledningen. #17,My Danielsson går in och gör 4-3. Dryga minuten senare går hon in och gör tredje målet för dagen! 10.40 går Åbys #88 Arta Tahiri, in och gör 5-3. Assisterad av  #19, Astrid Nilsson!. Åby har alltså gått från att ligga i underläge till att ha övertaget i matchen på ca 3 minuter! STARKT JOBBAT! Men Fch ger sig inte och 12.54 sätter de 5-4 bakom vår "nya" målvakt #82, Olivia Ågren! Som gör ett fantastiskt jobb i mål ,då vår ordinarie målvakt Terese Bond tyvärr inte kunde medverka pga sjukdom. Men nej! Att leda med udda målet ger ingen lugnande känsla inför sista periodpaus, så 13.02 går  #5 Emilia Cleasby in och sätter 6-4, assisterad av #88, Arta Tahiri!

I periodpaus drar Coacherna upp att vi har ett fungerade pointspel men vi måste lugna ner det! Vi kan spela Hawaii bandy men vad tjänar det till?! .Laget ska gå in och göra fler mål samt tänka på att hålla motståndarna ute vid sargen.!

Tredje Perioden:
( 4-0) På samma sätt som vi avslutar andra perioden drar vi igång den tredje. 3.49 går #5, Emilia Cleasby, in och sätter 7-4 , assisterad av #88, Arta Tahiri. Äntligen börjar pointen sitta och äntligen fungerar försvaret igen! 8.10 tar en av våra forwards och lägger in bollen bakom FCHs målvakt. #18, Rebecca Pettersson går in och gör 8-4, assisterad av #17 My Danielsson! Både Första och Andra femman levererar på topp idag, men inte glömmer vi bort tredje femmans stadiga försvar! Alla utvecklas med tiden men tjejerna i tredje femman tar verkligen stegen uppåt och visar att de ska ha full speltid på matcherna! Engegemang motivation och tålamod! 10.38, Tar FCH en Time out, Vi vet inte vad de bestämmer, hur de planerar eller vad de beslutar sig för. Men 12.02 spricker deras försvarsspel och en av våra backar gör sitt första mål i Åby tröjan! #66 Angelica Nash, sätter bollen i nätmaskorna efter ett frislag på mittplan!, assisterad av #12, Moa Robertsson! Ställningen är 9-4 och alla väntar spänt på att göra vinst-resultatet tvåsiffrigt. 12.36 Går hon in och gör matchens sista mål! #17. My Danielsson sätter 10-4 genom en pass från #7 Felicia Nash! Äntligen kan spelarna,publiken och inte minst tränarna slappna av, och vara nöjda med att fortfarande ligga i serieledning!

MATCHENS LIRARE
(Varje match utser vi matchens lirare! Den personen som förra matchen fick äran att bli detta, utser alltså vem som får den ärofyllda gröna kepsen denna matchen.
Felicia Nash som förra matchen fick kepsen ger motiveringen till varför denna tjejen får kepsen den här matchen!)

En tjej som hade full energi på planen, och var positiv hela matchen igenom. Något som är det viktigaste när man sysslar med lag sport - attityden! Hennes teknik och spel idag låg på topp och hon hade full kontroll på var hon skulle spela bollen.
Kortfattat: Härlig energi! Bra fokus! Hon visade vad hon går för!