Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Åby - Willands Matchreferat

Publicerad 2012-10-10 22:15:42 i Allmänt

F15
 
Åby IBK - Willands IBK
 
5 - 2
 
VINST!
 
 
Åbys F15 har nu avklarat sin andra match i serien på hemmplan i igår (läs tisdag) och det blev vinst! Med publiken på plats var det många som vilel se Åby ta en seger.
 
Första perioden :
 
Med en bra uppvärmning med mestadels skottövningar var alla spelare taggade för matchstart. Mer än halva första perioden bestod mest av stress och bollar som bara skickades iväg utan motagare. Men 9:59 kom en av våra duktigar backar, #28 Ida Svensson och gjorde det första målet. Men trots det var det inte många som var nöjda med lagets insats.
 
Under den första periodpausen tog coach Jessi upp att det var alldeles för stressigt ute på planen. Vi måste lugna ner det.
 
Andra perioden :
 
Det inleds med mindre stress och laget börjar ta hand om bollen och en förbättring börjar ske. En period med ett antal mål för Åbys del. Efter 4:46 kom forwarden #14 Ellen Öberg Svensson med sin säkra teknik och gjorde denna periodens första mål. Redan några minuter senare, 7:36 gjorde #19 Astrid Nilsson sitt första mål denna match. Strax där på kom ett skott från #5 Emilia Cleasby på målvakten och på returen placerades bollen in i mål på tiden 9:13 från våran egen målvakt #22 Terese Bond, som idag spelade ute. Isa Hansen #44 gjorde ett bra jobb i målet, men klockan 14:22 fick olyckligtsvis Willands in sitt första mål.
 
I pausen när alla har kommit in i omkläningsrummet får Jessi ut orden ''Ibland spelar ni som, ja.. jag vet inte vad, och ibland spelar ni bättre än ett damlag... Hur vill ni ha det?'' I kör svarade hela laget 'damlag' och samalde sina krafter för att gå in för den tredje och sista perioden.
 
Tredje perioden :
 
Åbys tjejer började perioden med att spela kanon. Passningarna satt för det mesta helt rätt. 5:06 gjorde #13 Sofie Johansson där backen #28 Ida Svensson fick assisten. Minuter senare får vår centrar, #3 Maja Olsson  utvisning för upprepande slag. Boxplay spelades av Emilia Cleasby, Linda Nilsson, Ellen Öberg Svensson och Astrid Nilsson och fungerade bra, inga mål av Willands under de två minutrarna men starx där efter att Åby blivit fem spelare på planen igen lyckades en av deras snabba forwards göra ett mål.
När slutsignalen gick stod Åby som segrare med 5-2 mot Kristianstads laget Willands. En rörig men bra match var avklarad och Åby fick sin första vinst. Glada och stolta togs sarjen ner. Bra spelat!
 
 
Även tack till Alena, Vivi och Helena som hjälpte till på bänken och till domarna och publiken.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela