Engagemang - Motivation - Tålamod!

LUGI IBK - Åby IBK. MATCHEREFERAT

Publicerad 2012-10-24 19:20:00 i Allmänt

OAVGJORT!
I helgen spelade F16 oavgjort mot Lunds laget, LUGI. Många olika reaktioner på resultatet 2-2, men trotts allt gör vi ingen dålig insats.

Första perioden:
Perioden inleds med ett högt tempo och massa onödiga långlöpningar. Laget får sig en rejäl överraskning när Lugi sätter hög press och springer som duracellkaniner första minutrarna! Åby tar ledningen i matchen efter 04.25, Då går Åbys #2 ,Linda Nilsson, in och sätter bollen i nätmaskorna, assisterad av #8, Arta Tahiri.
Åby rycker upp sig och ger sig in på plan med ny energi. Nu ska spelsystemet användas och nu ska vi hålla i bollen.. trodde vi! Restrerande tid av perioden blir sk. Hawaii-bandy och många onödiga felpassningr.

I periodpas drar Coach Jessi direkt upp spelsystemet. "När ska vi börja spela med point tjejer?" Varken spelsystem eller passningar ligger på åbys sida idag och trotts ledning är humöret inte på topp. Nya tag inför andra perioden, En för alla, Alla för en!

Andra Perioden:
Andra peridoen gör  båda lagen väldigt bra insatser. Mycket cred ges till våra backar som räddar många situationer, och självklart till vår fantastiska målvakt Terese "TB" Bond. 03.46 händer det någonting, vår första femma går in och kör igång spelsystemet! #5,Emilia Cleasby, går i och sätter bollen in bollen bakom lugis målvakt. Assist av lagkapten , # 77, Alena Mustafic!
LUGIS forwards har många anfall som går igenom ett utav de resulterar tyvärr i mål. 05.14 reducerar Lugi till 1-2 och Åby får sig en ordentlig tanke ställare.

I periodpaus är det hårda ord och inga visor!
"Tjejer ni har 5 minuter på er att bevisa att vi ska spela på tre femmor och INTE gå ner på folk! "

Trejdje Perioden:
Detta är en period där domarna visar upp sin talang! "Bara för att man läst teoriboken i körskolan betyder det inte det att man kan köra bilen", Nog sagt!
Mycket händer och spelet börjar sakta men säkert ordna upp sig. Åby får fler avslut på mål och både centrar och forwards hittar varandra igen!
10.00 får Lugi ett frislag framför mål. Brister i markeringen och ett jädra slagskott gör att Lugi snyggt kvitterar till 2-2. BTO - Borta lag Time out! Nu går Åby ner på folk, vinst som gäller och inget annat! Nu väntar fem minuter av rörigt spel och hög press. Åby går in och lägger all fokus framåt! Men trotts att laget sliter som få lyckas vi ändå inte få in bollen. Vi är inte nöjda med resultatet, men tar ändå med oss vår ensamma pinne hem till Klippan.