Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Säsongen 2011 inleddes med glans och briljans!

Publicerad 2011-08-22 16:17:14 i Allmänt

Åby IBK vs Örkelljunga Resultat: 7-0

"Måste gratulera damlaget i Åby som lyckats få så bra nyförvärv inför denna säsong, de lyckades verkligen med att presentera sig på matchen igår, Pettersson/Kleist var ett genidrag i den ena femman som står för 8 poäng tillsammans. Samtidigt som Råå styrde stabilt där bak. Detta kommer gå vägen i år tjejer, lycka till!"

"Er match mot Örkelljunga var inte bara välspelad, utan även imponerande. Det kommer gå bra för er denna säsong! Var så säkra! Stort plus till Stefan Magnusson som lyckats kombinera ihop två riktigt stabila femmor redan i första matchen! Starkt jobbat och jag är nog inte ensam om att vinsttippa er!"

"Jag håller definitivt med! Håller koll på er under säsongen! Lycka till!"

Positiva kommentarer väller in i gästboken och vi kan luta oss tillbaka och känna att vi verkligen inlett säsongen med glans! Lördagens match var ett bombnedslag och damerna visade briljans i både spelarglädje och teknik. Fantastiskt roligt att se hur ett lag kan utvecklats så snabbt tillsammans!

Första perioden inleddes med 5 snabba mål ifrån Åbys håll. Jag tror inte bara publiken tappade hakan utan även Örkelljunga som troligtvis hade underskattat oss och inte hängde med oss överhuvudtaget.
För er som inte vet så spelar alltså detta lag i division 2 och ska på pappret, vara bättre än oss. Stort plus till Sofi Bond som visade en stark defensiv insats och hjälpte oss mycket i kontringarna uppåt.

Andra perioden var lite tyngre. Örkelljunga hade en del snabba kontringar på oss, men våra duktiga backar visade återigen sin styrka och lyckades rensa bort de mesta. Två av våra anfallare som glänste lite mer än de andra var; Frida Bengtsson och Petra Magnusson. Dessa två visade stort tålamod och praktiserade Stefans spelsystem som om de aldrig gjort något annat. De var framförallt hur duktiga som helst i överlämningar och kommunikationen med våra backar.  Hanna Andreasson, vår målvakt, gjorde en hel del imponerande räddningar och det såg ljust ut även i andra perioden, även om skottstatistiken var lite mindre.

Tredje perioden inleddes med Therese Bond i kassen och även hon imponerade stort. Hon visade en bra inställning och stabila räddningar!  Mycket roligt att se! I denna period fick även Arta Tahiri äntligen in ett av sina skott, och man såg hur lättnaden sköljde över henne. Hon har visat stort engagemang och bidragit till stora insatser i sin femma. Bra jobbat!

I det stora hela så inleddes alltså säsongen mycket bra och tjejerna visade sin styrka med att vinna första matchen med hela 7-0. Nu gäller det att finjustera spelet och sedan köra stenhårt resten av säsongen!

Missa inte damernas nästa match mot IBK Puma på onsdag i klippans sporthall kl 19.00!


Fotograf: Micke Råå (www.diezel.se)

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2011-08-22 20:34:57

Rikigt roligt att läsa! Fortsätt att uppdatera ofta!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela