Engagemang - Motivation - Tålamod!

Kissekatterna fick gå med svansen mellan benen hem..

Publicerad 2011-08-25 13:28:33 i Allmänt

Åby IBK vs IBK Puma Resultat: 7-2

Ännu en match är spelad. Trots att Åbydamerna hade en tung första period, så lyckades dom ändå avsluta matchen med en vinst på 7-2. Tålamod är allas bästa vän..

Ibk Puma, visade sig vara de lag som de flesta väntat sig. Spelet var flummigt och närkamperna slutade oftast med att Puma inte riktigt visste vad dom gjorde. Till en början förstod vi inte riktigt deras spel och la oss näst intill på deras nivå. Vi spelade förvirrat och blindpassningar fanns det gått om. Den enda som egentligen var 100%ig var Hanna Andreasson, som räddade oss flertalet gånger när vi i anfall tappat boll och dom fick en hopplös, men ändå helt ok kontring.
Dock räckte inte det hela vägen och till sist kom första målet. Hör och häpna, ifrån deras håll. Vilket i och för sig kanske inte var helt oväntat?!

Andra perioden kom vi upp oss lite och spelet började bli renare. Petra Magnusson visade ännu en gång sin klara rutin och hjälpte laget upp på fötter igen, genom att visa tålamod och lugna ner spelet. Också Fredrica (Frida) Bengtsson, som även reducerade till 1-1, visade att hon defintivit inte gick med på det här så kallade "grötspelet"!
Efter detta så började målen trilla in. I andra perioden hade vi en skottstatistik på ca 22 skott, vilket är ganska mycket och även om inte alla resulterade i mål så hade vi ändå bevisligen tagit tillbaka spelet och visat mot vilket håll vinden skulle dra!

Tredje perioden var vi tillbaka i vårt vanliga spel igen. Deras kontringar blev inte lika många och vi hittade varandra bättre i löpningarna. Även om vi inte producerade lika många mål i denna period, så visade vi på att vi klarar av att hantera att spela mot sämre lag utan att sjunka på deras nivå. Dock ska vi göra detta redan från början nästa gång!
Denna period innehöll även ett par olika scenarion som inte var "utav det vanliga".
I slutminuterna "flög" Jessica Pettersson över sargen och slog i huvudet i den hårda kant som finns bakom.
Kleist tappade självkontrollen och "flög" på spelaren istället och allt var en enda röra!
Efter en stunds överläggande körde vi de sista 3 minuterna och slutsignal gick. Åbys damer vinner återigen med en sjua på tavlan och stämningen hade, om än med lite spänning, glädje med sig i luften.

Sammanfattningsvis så gör vi en relativt bra match. Det tog ett tag att komma igång, men vi skyller på att den gemensamma erfarenheten att styra upp och leda matchen; inte riktigt finns där ännu, när det gäller att möta sämre lag.
Ett stort plus till Alena Mustafic och Carro Skoog som båda gjorde en stark och mycket bra insats i första matchen för säsongen. Vill även passa på att nämna, att efter den ordentliga smällen och en natts vistelse på sjukhus så är Jessica Pettersson nu tillbaka hemma och vilar upp sig inför matchen på lördag. Detta blir hennes sista match före operation, så inget lär stoppa henne från att spela. Hon är omtumlad och lite sur för att hon missar träningen ikväll, men starkt besluten att vara tillbaka tills på lördag!

Stefan Magnussons sammanfattning av matchen:
Vi startade väldigt nervös. Var inte med alls från start och hade ingen fokus på vad vi skulle göra. De tog säkert 4-5 byten innan vi kom in i matchen. Dom fick ju första målet, som inte heller var helt oväntat. Sedan reducerade vi och började spela lite bättre. Vi kom in mot slutet och startade andra perioden bättre och då började målen rulla in. Vårt tålamod satte käppar i hjulet och vi trillade in i deras spel. Vi måste börja sätta våra chanser, för vi kommer definivt inte få samma antal mot de lag i serien och absolut inte på lördag när vi möter Hjärnarp.Vi gör inte vår bästa match, men vinner ändå med 7-2 och hämtar upp oss bra mot slutet.  Ett stort plus till Hanna Andreasson som gör många bra räddningar och hjälper upp oss i defensiven. Berömmer även Erika Råå och Alena Mustafic som ställer upp stabilt hemåt. Alena gjorde en mycket bra förstamatch och är stark i kroppen. Börjar hon ha lite tålamod med boll så kommer hon bli ruggigt bra!

Missa inte nästa match mot Hjärnarps IBK på bortaplan. Lördagen 27/8 kl 12.00.