Engagemang - Motivation - Tålamod!

Stark insats mot ett av division 2's kommande topplag!

Publicerad 2011-08-27 17:42:32 i Allmänt

Åby Ibk vs Hjärnarp Ibk Resultat: 1-6

Matchen mot Hjärnarps damer slutade tyvärr 1-6. Ett resultat som inte var helt oväntat, trots att Åbys lag stog upp starkt mot dem i stora delar av matchen. Det var en händelserik match som innehöll allt från ett rött kort till tuffa närkamper vid sargen. Åbys damer visade dock åter upp sitt rutinerade spel vid flertaliga tillfällen och även om resultatet på tavlan inte var det bästa så kan vi åka hem med våra huvuden högt! Hjärnarps damer spelar nämligen i divison 2 och kommer garanterat, med sina nyförvärv och rutin tillsammans vara ett av dess topplag. Därför vill vi starkt påstå att vi gjort en mycket bra insats. Om inte i första - så definitivt i 2 och 3:e perioden.

Under första perioden var vi inte riktigt igång och spelade mycket defensivt utan att egentligen vårda våra anfall/kontringar tillräckligt. Hjärnarps damer visste var dom hade varandra i löpningarna och ett par snabba mål kom redan under de första minutrarna i matchen. Mot slutet började vi dock spela med lite mer självförtroende och skotten började komma.

Andra perioden inleddes som den första slutade. Vi spelar med större självförtroende och vågar gå med boll och lägga de lite mer avancerade passningarna. Detta resulterar i att vi producerar ett mål via Pettersson och Kleist och det känns som att vi spelar vårt eget spel igen. Vi börjar även hjälpa Hanna Andreasson i målet och låter henne se skotten, vilket resulterar i flera bra räddningar. Perioden slutar 1-1 och vi kan vara mycket nöjda över vår insats. Stort plus till Erica Råå som stabiliserar upp läget i försvaret och styr sina anfallare på ett väldigt bra sätt. Även ett plus till Arta Tahiri som visar på mycket tålamod och lyssnar på sina medspelare, vilket visar sig i hennes spel. Mycket bra! Vi vill även passa på att berömma Cajsa Nilsson som hoppar in och gör ett par byten då Jessica Pettersson skadades. Hon har en mycket bra spelförståelse och likt Arta så lyssnar hon och man ser att hon är driven till att utvecklas. Roligt att se! I denna period drar Frida Bengtsson även på sig ett rött kort för missfirmelse, vilket kanske inte är det mest önskade scenariot då hon är en av våra bästa anfallare och nu är avstängd till nästa match. Men detta händer även den bästa och förhoppningsvis så lär vi allihopa oss någonting av det och undviker det i framtiden.

Tredje perioden är en tumultartad period med numerärt underläge i hela 5 minuter. Dock står vi upp bra och minutrarna går fort. Vi spelar även här väldigt självsäkert och med tålamod. Här vill vi passa på att berömma (kapten) Ida Fallson Persson som står upp bra i defensiven och lägger många bra passningar uppåt. Hon har även en mycket bra dialog med domarna och laget, vilket resulterar i ett större lugn och mer fokus på spelet. Vi vill även ge beröm till Sofi Bond som spelar mycket bra ihop med Erica Råå. Det utgör en mycket bra backduo och de praktiserar sin rutin tillsammans som om det inte har gjort något annat tidigare.

Period 1: 0-4
Period 2: 1-1 numerärt underläge 2 minuter
Period 3: 0-1 4 mot 4 i ca 1 min och sedan numerärt underläge i 5 minuter

Utvisningar
Erica Råå: 2 minuter felaktigt avstånd
Frida Bengtsson: 2 minuter otillåtet slag, 2 minuter protest mot domslut samt rött kort (matchstraff 3) för missfirmelse. Därmed avstängd nästa match och därefter spel i väntan på att diciplinsgruppen ska ge ytterligare straff.