Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Historisk herrfinal !

Publicerad 2011-10-12 11:19:29 i Allmänt

Som svensk domare får man sällan döma de internationella herrfinalerna. Bara en tidigare herrfinal i VM eller europacuperna har varit utan svenskt lag. Storvretas finalmiss på fredagen öppnade dock för domarna Råsbrink/Grahn Gustavsson som nu får döma lördagens final i Champions Cup.

På damsidan har det hänt ett par gånger att Sverige har missat VM-finalen eller att Sverige saknat deltagande lag i Europacupen.

På herrsidan har däremot detta inte varit lika vanligt. Av 26 finaler i VM eller europacuperna har det endast blivit en final utan svenskt deltagande. Det var 2009 i Fredrikshamn – då inget svenskt herrlag deltog.

Den gången blev det i stället en helfinsk final mellan Tapanilan Erä och SSV. Den dömdes av Håkan Grahn-Gustavsson och Johan Råsbrink. Samma domarpar får nu döma lördagens herrfinal i Champions Cup mellan SSV och tjeckiska Tatran Stresovice.

 
Håkan Grahn-Gustavsson och Johan Råsbrink har blivit utsedda till Årets domare de tre senaste säsongerna. På lördagens dömer de herrarnas final i Champions Cup. Foto: Stefan Svensson.

 





 
 

Champions Cup 2011 är alltså första gången som Sverige deltar på herrsidan utan att nå fram till finalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela