Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Då var de dags för seriepremiär!

Publicerad 2011-10-03 19:00:17 i Allmänt

Då var det dags för seriepremiär, och Röke står för vårt motstånd för andra gången. När jag säger andra gången så menar jag givetvis matchen i Skånemästerskapen för ett par veckor sedan. Vi gjorde långt ifrån vår bästa match och vi vann knappt med uddamålet på hemmaplan (referat . Detta är egentligen ingenting vi ska ta med oss, då vi som sagt, inte gjorde något större insats. Dock tror jag att vi alla har lärt oss av detta, och kommer steppa upp under morgondagen och faktiskt visa dem att vi inte ligger på samma nivå som den "kanoninnebandy" Rökedamerna spelade. Höjdbollar som slogs nerifrån och upp mot vårt mål, gjorde att vi blev lite förvirrade och det försämrade också vårt försvar avsevärt. Detta är ingen riktig innebandy och om jag ska lägga handen på hjärtat så är det ett väldigt fegt spel att spela och vi är definitivt bättre än så. Denna gång ska vi absolut inte vara så ojämna utan köra på med vårt spel ifrån början och behålla vårt lugn genom hela matchen.  Matchen mot KFUM visade att vi är ett rutinerat gäng som klarar av att spela ren innebandy, om vi bara vill. Vi ska också visa att vi inte lägger oss på samma nivå som de lag vi möter utan behåller vår standard och kvalite oavsett bra eller dåligt motstånd! Nu inleder vi serien med briljans tjejer!

*Fredrica Bengtsson är som bekant avstängd och kommer inte att spela imorgon.
*Jessica Pettersson är fortfarande borta pga operation.

Trots att två av våra tongivande spelare är borta ska vi inte tappa modet tjejer!
Nu tar vi med oss insatserna mot Puma, Örkelljunga och Malmhaug och kommer ihåg hur jäkla bra spel vi hade och hur vi kunde leka av dem i vissa situationer. Vi är riktigt bra, allt hänger bara på vår inställning! Som vår käre kapten brukar säga; VI VILL, VI KAN, VI SKA!

                    

                      

Kommentarer

Postat av: Tommy

Publicerad 2011-10-03 19:48:49

Lycka till mot Röke!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-10-03 22:57:18

Du kan ju inte säga att ett sorts spel är fegt? Man gör vad som krävs för att vinna en match. De visste kanske att det var er svaga sida. Är det vad som krävs så gör man det. Taktik kallas det faktiskt!

Postat av: Catrin K

Publicerad 2011-10-04 08:24:38

Visst gör man vad som krävs för att vinna en match, men det kan man även göra genom att spela ren och klar innebandy och inte bara stå och skjuta upp långbollar hela tiden?! Visserligen vann dom en hel del på denna taktik, men jag måste stå fast vid min sak att jag tycker det är fegt att bara stå och göra så när man istället kan rulla runt bollen mellan varandra. I de högre divisionerna hade det aldrig funkat och jag utgår ifrån att även dessa siktar på att vinna och gå upp i tvåan. Taktik eller inte. I Åbydamerna spelar vi innebandy där bollen rullas runt och har ett syfte. Vill man istället stå och hiva upp bollar nerifrån via en spelare, så finns det många friidrottsklubbar där lagsport är borta från kartan.

Postat av: Åskådare

Publicerad 2011-10-04 08:33:24

Jag håller med Kleist där faktiskt. Det är både tråkigt att spela och titta på sådan innebandy. Jag var en av dom som såg matchen och Åby gjorde absolut ingen bra match i jämförelse med vad dom gjort tidigare men sen gick bara Rökes spel upp och ner hela tiden. Att ha den taktiken att bara stå och skjuta långbollar kommer inte hålla i längden och som Kleist säger, definitivt inte i tvåan. Och undviker man att rulla boll inom laget eller göra uppspel och istället bara skjuter upp bollar mot motståndarnas mål så är man fega.

Postat av: Jessi

Publicerad 2011-10-04 12:28:02

I vilket fall som, så ska inte vi spela deras tråkiga fegspel utan vi ska spela innebandy ikväll & plocka alla deras luftballonger.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela