Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Psst..

Publicerad 2011-10-24 11:44:53 i Allmänt

Kikade in på Göinges sida, och hittade ett matchreferat ifrån matchen i lördags. Ibland kan de vara spännande att se om motståndarlaget har samma, eller om vi ser på matchen ur helt olika perspektiv.  Håll till godo! 


Matchreferat Åby/Klippan 22/10

Det är ett taggat gäng som är påväg mot klippan denna lördag (22/10). 11 utespelare och Sara är skadad och kan bara göra ett fåtal byten, men tjejerna är riktigt taggade fast vi vet att detta kommer att bli en tuff match. Då vi fattas lite folk så har vi fått flytta runt lite bland spelarna så vi har fått flytta ner Challe och Sandra till backpositioner. Vi har även med två nya som gör sin första match idag och det är Johanna och Annica. Annica har oturen med sig och lyckas sträcka sig på uppvärmningen.

Första perioden började riktigt bra och vi har bra press på klippan och har några målchanser. Dock så har vi fortfarande lika svårt att göra mål och ibland så hade vi behövt ett mål som var två meter högt. Vi kämpar på och spelar lite tufft vilket leder till att klippan får ett frislag nära mål. Under tiden som vi ställer upp, slår klippan en snabb passning till deras vänster forward som kommer på ett direktskott som går in i mål via Idas arm. Första perioden rullar på och vi kämpar för att få in bollen i kassen utan resultat. Vi förlorar första perioden med 1-0.

Efter lite pepptalk inne i omklädningsrummet så går ett taggat Göinge ut för att vinna andra perioden. Vi kämpar på och har en riktigt vassa chans när Johanna sätter den ribban och vi har några skott på målvakten. Tyvärr så lyckas vi inte heller i denna period göra några mål utan istället så sätter klippan två bollar med bara fyra minuters mellanrum. Andra perioden sluta 3-0

I tredje perioden går vi ut med inställningen att vi fortfarande har en chans att vinna. Göinge är trötta vilket gör att vi inte alltid orkar följa med när vi har anfall. Fem minuter in i tredje perioden så kommer en Klippanspelar själv med bollen på egen planhalva och Göinge sätter ingen press. I och med detta så kan Klippanspelaren lätt lyfta bollen till en annan Klippanspelar som står framför Ida. Dock så går inte bollen till Klippanspelaren som står framför Ida utan direkt in i mål. Trots detta så kämpar Göinge på och vi sätter nu lite högre press. Vi gör allt för att få in bollen i mål men detta utan resultat och vi åker från klippan med en 4-0 förlust.

Sammanfattat så gör Göinge en helt okej match med hänsyn till att vi saknar en del folk, skador och att vi har fått flytta runt på spelarna. Denna förlust bara har gjort oss mer taggade till på tisdag då vi har Dm-match borta mot Klippan. Nu vet vi ju vad vi har att jobba med och hur motståndarna spelar. En positiv sak är att detta är nog den första matchen vi spelar utan att få några utvisningsminuter alls. Om detta va rättvist, ja det kan man själv få avgöra. Damerna har en tuff vecka framför med tre matcher så det blir att hålla sig frisk och tagga till ordentligt för nu får vi se till att plocka hem våra tre första poäng.

// Göinge IBK

Kommentarer

Postat av: Kalle

Publicerad 2011-10-24 14:54:21

Tänk på att det krävs tillstånd att kopiera material från andra hemsidor.

Postat av: Catrin K

Publicerad 2011-10-24 15:03:47

Tack för info. Har koll på läget.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela