Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Premiär för Åbyherrarna!

Publicerad 2011-10-01 16:28:02 i Allmänt

På lördagen åker vi till Klippans sporthall där våra herrar har seriepremiär, för att stötta dem till deras tre första poäng. Vi refererade live från matchen.

Åby IBK - IFK Nike Resultat: 7-3  (Herr div 3)

Skottstatistik
 1. Åby: 13 Nike: 7
 2. Åby: 8  Nike: 8
 3. Åby: 7  Nike: 7

Period 1: (2-2)
Nike inleder med 1-0, nere i höger hörn på kontring. Kort därefter reducerar Åby till 1-1 via Andreas Ottosson assisterad av Kristofer Senniksen, även dom på en kontring. Matchen inleds med brist på rutinerad innebandy och spelet blir lite i "fram och tillbaka form". Mycket möjligt att anledningen till det stormiga spelet är pga att Nike är så pass snabba i sitt spelande i defensinven. I mellanåt ser man dock ett par väl uttänkta uppspel ifrån Åbys herrar. I mellanåt är det även väldigt slarvigt spel ifrån båda lagen, och brist på fokus i närkamper resulterar i ett flertal regelfel och sin tur frislag. Matchen i sig började på en väldigt "hög nivå", vilket inte i detta fall innebär kvalité på spel, utan att de spelar ett spel som det inte riktigt behärskar i vissa situationer, därav onödiga regelfel. Nike gör återigen ett mål, och på tavlan står det nu 2-1. Inte förrän i 16:e minuten, efter flertalet ribb- och stolpskott, så lyckas Åby få in den via Filiph Jönsson, assisterad av Robert Pitula. Måste påstå att både Filiph och Andreas har varit väldigt tongivande i Åbys uppspel under periodens gång. Åby har nu lyckats ta tillbaka större delen av spelet, och man ser ett lugn som kommit nu först i slutminuterna i perioden.

Period 2: (1-1)
En minut in i period nummer 2 utvisas Nike 2 minuter för obstruktion. Det är fysisk innebandy som spelas i klippans sporthall denna soliga lördag, och ett par av herrarna ifrån vardera lag ligger på golvet ett par gånger efter närkamperna. Slagen kommer efter varandra och det känns som att en tvåa för upprepade förseelser inte kan ligga långt ifrån nu. Frågan är bara vilket lag som drabbas först. 10 minuter in i period nr 2 så gör Nike ännu ett mål, och nu står det alltså 3-2 på resultattavlan. Som efter vana reducerar dock Åby bara kort därefter till 3-3 via Alex Nilsson assisterad av David Nelanderssen. 13:e minuten utvisas kaptenen i Nike för hårt spel och Åby har nu chansen att inta ledning i numerärt överläge. Ingenting händer, och Nike blir åter fulltaliga. 17.15 visas både en spelare i från Nike och en från Åby för hårt spel, grundade i samma situation. Spelet är väldigt krystat just nu.

Period 3: (3-0)
4 minuter in i sista perioden intar istället Åby ledningen genom Alex Nilsson assisterad av Jimmy Nilsson.
Spelet blir mer och mer upphetsad och man märker att det är seriepremiär och tre poäng som står på spel för lagen. I 8:e minuten kommer den förutsedda tvåan från föregående period och det är alltså Åby som visas ut för upprepade förseelser. Drygt två minuter därefter steppar Åby upp sig och producerar fram ett mål via Kristofer Senniksen assisterad av Dennis Nelanderson, som jag måste berömma för en riktigt snygg passning. Det står nu 6-3 till Åby! Spelet börjar blir hetsigt och i slutminuterna drar Nike på sig en 2 minuters utvisning för protest mot domslut. I 18:e minuten gör Åby ännu ett mål via Kristofer Senniksen assisterad av Filiph Jönsson och avslutar seriepremiären med 7-3.