Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Snabb sammanfattning av kvällens äventyr i Broby

Publicerad 2012-01-28 02:00:53 i Match

Om kvällens match finns mycket att säga. Referat kommer upp under dagen men nedan följer en kort sammanfattning.

Trots en grym insats från vår sida ville inte bollen som vi ville. Göinge fick in några riktiga turbollar medan vi slet som djur utan reslutat. Med dryga halvminuten kvar låg vi under med två bollar. Då drabbade Jessica Pettersson, #4 ihop med två Göingespelare vilket resulterade i ett skadat knä. Läget bedömdes som allvarligt och ambulans tillkallades då Pettersson själv misstänkte en allvarligare skada. För att minska risken för ytterligare skador togs beslutet att inte flytta Pettersson från planen och i väntan på ambulansen som dröjde togs beslutet att avbryta matchen trots protester från Pettersson ;).  "- Ni avbryter INTE matchen, vad ni än gör!" Göinge tog där med "hem vinsten" med 5-3. (Väl på sjukhuset konstaterades att det troligen är ledbandet som fått sig en känga. Röntgen kommer att genomföras under natten och visar det inte något kommer Pettersson skrivas ut med)

Även om inte det inte blev några poäng för vår del gjorde vi sammanfattningsvis en bra match. Vi fick inte riktigt till de spel som vi egentligen kan spela. Men trots förlusten vill jag hylla våra fantastiska "mini-juniorer" för en OTROLIG INSATS. Linda Nilsson gjorde inte mindre än ett mål och en assist, Maja Olsson var även hon nära att peta in bollen och Terese Bond tvekade inte att sätta sig i mål vid matchens enda straff. NI som tvekar på att 14- åringar inte platsar i damlaget.... Släng er i väggen! Dessa tjejer är med både mentalt och tekniskt. Med lite övning och rutin kommer de ta plats utan problem. Så summan av kardemumman, ett nederlag poängmässigt? Ja. Ett nederlag för laget? NEJ! Det krävs mer än såhär för att sätta Åbydamerna i obalans. 

                  Vi vill, vi kan och vi ska!




 

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-08 17:13:07

Ni skrev aldrig något referat om Göinge matchen, väntar och väntar men inget dyker upp....

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela