Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Ännu en vinst för Åbydamerna och Rolfsson briljerar i målet!

Publicerad 2011-09-18 15:39:19 i Allmänt

Åby-Röke. Resultat: 6-5

Ytterligare en match har nu blivit spelad i skånemästerskapen för Åbydamerna. Matchen spelades denna gång mot Röke, ett lag som inte helt oväntat, förlorade sin senaste match mot Hjärnarp. Denna match slutade med vinst för damerna. En vinst som från början såg nära ut, men som i resten av matchen satt väldigt långt inne. Åby drog även på sig en del utvisningar, som kanske inte varje gång, var helt rättvist bedömda. I helhet måste jag påstå att vi definitivt inte gjorde vår bästa match, men vi stod upp för varandra och lyckades vända siffrorna på resultattavlan, trots att vi hade en del nyckelspelare borta. Vill även understryka Jenny Rolfssons insats i denna match, som räddade damerna åtskilliga gånger med rysande enhandsräddningar. Helt klart matchens bästa lirare!

Första perioden. (2-2)
Första perioden inleds med två snabba mål ifrån Åbys håll. Vi får upp självförtroende och av någon anledning slappnar vi av för mycket och Röke reducerar. När klockan slår 1.55 får Charlotta Lundgren en utvisning för nick, när hon (och jag tror nog att alla håller med mig) bokstavligen råkade stå i vägen för bollen. Numerärt underläge i två minuter och sedan är spelet igång igen. Här visar verkligen våra backar; Erica Råå och Sofi Bond upp sig med glans! Även ett stort plus till Viviana Lundberg som visar ett stort tålamod och lugn som resulterar i assist till ett av målen som gjordes. När klockan slår 19.31 flyger Kleist över sargen vilket resulterar i 2 minuter för otillåten trängning på Rökespelaren, som verkar förstått vad hon gjort och går med raka steg mot utvisningsbåset. Vi hinner spela powerplay i ca 30 sekunder och sedan är det periodslut.

Andra perioden. (1-2)
I denna period har Röke största kontrollen av spelet. Vi spelar hawaispel och har överhudtaget inte koll på vad vi faktiskt gör. Nervositet och brist på tålamod resulterar i att vi förlorar denna period och jag säger som Stefan Magnusson; vad håller vi på med? Det här är inte vi! Erica Råå får en utvisning i 14:e minuten för hårt spel, och ännu en gång blir de numerärt underläge för Åbydamerna. Dock tar Arta Tahiri och Carro Skoog tag i detta och spelar fram ett mål, vilket verkligen var skönt att se. Stort plus till dessa två tjejer som aldrig ger upp! Därefter gör Röke ytterligare två snabba, vilket gör att det nu står 3-4 på tavlan och Röke har antagit ledning!

Tredje perioden. (3-1)
Efter en rejäl omskakning i periodpaus går Åbydamerna nu in med nytt självförtroende och en mer positiv inställning. Detta visar sig även på resultattavlan och vid 11.41 så står det 6-4 till Åby. Stort plus till Rebecca Petterson och Alena Mustafic som gör sin första match med damlaget och visar redan upp rutin och vilja att hjälpa laget till poäng! Båda dessa tjejer kommer definitvt att göra fler poäng under säsongen. Bra jobbat.
Vid 13.34 gör Röke ett mål, vilket resulterar i att det nu står 6-5. Sedan drar Erica Råå på sig ytterligare en utvisning för hårt spel. Läget blir smärre kaotiskt och vi gör allt för att inte släppa in några bollar. Båda lagen tar time out för att lugna ner situationen och vi lyckas hålla siffrorna på tavlan till signalen går. Ett stort, stort plus till Jenny Rolfsson som rent ut sagt briljerade nere i målet och räddade oss från många mål. Mycket bra jobbat!

Utvisningar:
Erica Råå: 2x2 minuter för hårt spel
Charlotta Lundgren: 2 minuter för nick
Totalt: Numerärt underläge i 6 minuter

Poängstatistik:
Alena Mustafik: 1 mål
Catrin Kleist: 1 mål, 1 assist
Carro Skoog: 1 mål, 1 assist
Arta Tahiri: 1 mål
Rebecca Pettersson: 1 assist
Viviana Lundberg: 1 assist
Erica Råå: 2 mål
Sofi Bond: 2 assist

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-18 15:57:46

Postat av: Vivi

Publicerad 2011-09-18 15:58:55

Härligt jobb tjejer!

Postat av: Uffe

Publicerad 2011-09-18 19:43:11

Jag håller inte med dig Kleist angående utvisningen för nick. Det måste vara bättre att flytta sig.Tycker det ser lika roligt ut varje gång någon står och tittar på bollen utan att flytta sig. Alla blir lika förvånade.

Postat av: Kleist

Publicerad 2011-09-19 01:11:11

Jaa, självklart är det bättre att flytta på sig Uffe! De jag menade var att ja jtyckte inte de var en särskillt frivillig nick och att bedömningen av en utvisning där eventuellt kunde vara fel.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela