Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Pixbospelare motiverar och ger tips!

Publicerad 2011-09-02 15:43:40 i Allmänt

Hon är en stabil back och mycket rutinerad i sitt spel. Många har hört talas om hennes namn och vi kan vara stolta  över att ha producerat en sådan talang upp mot de högre divisionerna. Hennes karriär startade i Tåstarps pojklag och har gått en brännhet väg mot elitlaget Pixbo Wallenstam IBK i Göteborg! Hon har nu tagit en paus i sitt spelade på grund av jobb men håller fortfarande intresset igång genom att träna Pixbos damer som spelar i division 1. Vi har tagit oss en pratstund för att inspirieras av hennes historia och för att få tips inför säsongen! Vi har Ellinor Nilsson på telefon!

Nedan följer intervjun:

Du har haft en imponerande karriär. I vilka lag har du spelat?
- Jag började att spela med pojkarna i Tåstarps IBF, och gick sedan vidare till Engelholm. Därefter tog jag steget till Pixbo.

Vilka är dina största meriter inom innebandy?
- Två SM-brons och ett silver. Ett student VM-guld och ett u19 VM-guld.

Hur förbereder du dig inför match och hur ser en typiskt matchdag ut, på hemmaplan?
- Viktigt att göra inför match är givetvis att äta och vila ordentligt. Sedan är det även viktigt att förbereda sig mentalt. En typiskt matchdag börjar med samling 2,5 h före matchstart. Vi snackar och fikar lite. Har sedan matchgenomgång och därefter ombyte. Sedan är det utelöpning och inomhusuppvärming. Till sist är det inspringning och därefter matchstart!

Vilka tre egenskaper tycker du är viktigaste, för en individuell spelare, som vill komma långt?
- Bra spelförståelse, bra fysik och inställning!

Vilka tre egenskaper är viktigt för ett lag som vill komma långt?
- Att laget ska vara sammansvetsat så att alla drar åt samma håll. Att ha förtroende åt tränaren och spelsystemet. Sedan är det givietvis viktigt att det finns mycket av den individuella spetskompetensen i laget.

Vilket anser du är det bästa spelsystemet?
- Definitivt 2-2-1! När ett lag behärskar detta så är det kanon. Behärskar man inte det så är det katastrofalt. Ibland kan man se när lagen inte klarar av det och ställer om till 2-1-2.

Vad har du för tips till oss inför säsongen?
- Var lojala mot varandra inom laget! Tro på er själva och det ni gör! Lycka till!



Vi tackar Ellinor Nilsson för den trevliga pratstunden och önskar henne lycka till med ledningen av Pixbos div 1!

Kommentarer

Postat av: Tommy

Publicerad 2011-09-02 17:41:27

Stark spelartrupp. Lycka till tjejer, skall med spänt intresse följa er denna säsong!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela