Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Engelholmsspelare tycker till om matchen mellan FCH-FBC!

Publicerad 2011-09-14 13:33:16 i Allmänt

Då vi nyligen fick en kommentar på ett inlägg gällande vilka vi trodde var våra största konkurrenter, undertecknat "Ängelholms publik" så blir vi väldigt nyfikna på hur matchen mellan FCH-FBC egentligen såg ut. Vi tar oss därför en lite pratstund med en spelare ifrån FBC Engelholm, för att se om hon har samma åsikt som hennes publik uppenbarligen har. Kommentaren var följande:

Ängelholms publik

"Hur kan du säga att Åstorp och Skurup är de största konkurrenterna i div. 3? Efter att ha sett FCH spela ut ENG IBC i 60 minuter är nog det det farligaste laget ni ska passa er för."

Hur tycker du helheten såg ut i matchen? Hur var kvaliten?
- Kvalitén var ingen vidare för något utav lagen. Det var mest hawaiispel, där Fch hade en spelare nere vid vår kasse hela tiden. Sedan matade backarna bollar upp till den spelaren hela matchen. FCH som tränat hela sommaren och som dessutom spelat i Båstad borde ha utklassat oss mer, då vi tränade första gången dagen innan matchen. Det var just konditionen från vår sida som avgjorde matchen. I sista perioden släppte vi in en del skitmål som var ett resultat av vår dåliga kondis. 

Någon som undertecknat sig som er publik har nyligen gett en kommentar om att FCH spelade ut er i 60 minuter. Hur ser du på detta?
- Det måste ha varit FCH-föräldrar då vi inte anser att det stämmer. Det var vi som körde igång matchen genom att ta ledningen med 1-0 nästan direkt. Sedan bjöd på många onödiga mål då vi i princip assisterade alla deras mål. Det var aldrig spel mot bara ett mål .. dock fick vi försvara oss onödigt mycket just eftersom konditionen ledde till att våra forwards inte orkade ta de här extra löpningarna som krävdes. FCH var snäppet bättre, men som sagt, har man tränat hela sommaren och dessutom spelat i båstad så bör man kunna leverera bättre innebandy i division 3!

Det stod undertecknad "ängelholms publik". Varför tror du att de var FCH-föräldrar?
- Tyvärr kunde vi räkna vår publik på en hand.. medan FCH fyllde läktaren. Kritiken bör alltså ha kommit från deras åskådare. Publiken får ha sina åsikter, och var det konstigt nog FBC-publiken, så lär de få se ett annat lag på banan inom kort tid. 

Vad blev resultatet i matchen?
-Resultatet skrevs till 7-1 till FCH. De vann rättvist, men siffrorna skulle varit ett par mål lägre!

Du anser inte att 7-1 är utklassning?
- På pappret ser det ut som utklassning men med tanke på att det inte direkt var någon spelskicklighet bakom deras mål så vill jag inte påstå detta. Trodde faktiskt att FCH skulle vara bättre än vad de var.. de kanske blir bättre under säsongen, men var det deras bästa innebandy de presterade förra veckan så är jag inte imponerad. Kan dock berömma deras målvakt, siffrorna hade sett lite annorlunda ut om hon inte stått i mål. 

FCH är ett lag som är känt för att dra på sig en del utvisningar för snacket, hur upplevde du dem?
- De fick en utvisning för protest mot domslut från avbytarbänken, så det är kul att du nämner det. Annars upplevde jag inte laget som direkt gnälligt just mot oss. Det är väl lite typiskt daminnebandyn att gnälla "tyst" eller hur man kan förklara det.

Vilka lag tror du vi i Åby ska passa oss för om du gör en objektiv bedömning?
- Jag anser att Engelholm,  Åby och FCH är de som kommer slåss om platserna överst i tabellen. Ni har fått många bra nyförvärv, vi har precis gjort klart med ett bra nyförvärv och om FCH har det flytet som de alltid lyckas att ha, så kommer även dom ligga där uppe ! Åstorp kan dock även dom överraska!

Så du tror att FCH dock har en god chans? Trots dina åsikter om er match?
- Med tanke på kvalitén i div 3 så bör de vara med och slåss om de sista platserna. Av erfarenhet kan jag dock berätta att det är stor skillnad på domarna i div 2 och div 3 och när vi trillade ner från tvåan så var just domarna vårt största problem, då de inte tillät lika mycket som förr. Och är då FCH ett gnälligt lag så kan de få problem med domsluten i div 3!

Vi tackar för pratstunden och önskar FBC Engelholm lycka till!

Kommentarer

Postat av: FcH Fan.

Publicerad 2011-09-14 22:47:29

Om det nu var kondisen som gjorde att ni förlorade.. hur kommer det sig att ni inte försvarade bättre? ni verkar inte vara en höjdare på det heller, inte bara kondisen ni ska öva på ;)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela