Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Helgens matcher i skånemästerskapen för damer!

Publicerad 2011-09-12 13:29:30 i Allmänt

Vi har haft ännu en matchledig helg, vilket ofta resulterar i att man blir relativt sysslolös. Vi har därför varit ute och sett en del lag spelat matcher i SkM - skånemästerskapen. Vissa matcher var redan förutbestämda med tanke på att lagen spelar i hela olika divisioner och har därför helt olika kvalite på sitt spel. Dock är det SkM, och då vi alla vet-  att allt kan hända, så vågade man ju bara inte missa att se resultattavlan ifrån dessa.

De matcher som har spelats är:

Onsdag 7/9
IK Södradal - Örkelljunga IF. Resultat: 7-3
Detta resultat är ganska tippat eftersom Södradal spelar i damernas division 1 och ska därmed vara de bättre laget, på pappret. Dock förvånar detta resultat mig ganska mycket, då vi spelade träningsmatch mot Örkelljunga som spelar i tvåan och matchen slutade 7-0 till oss, vilket därmed är ett bättre resultat än vad Södradal gjorde mot dem. Detta kan ju sjävlklart ha många förklaringar som exempelvis att södradal har sparat på sina division 1 spelare och endast tagit med reserverna. Jag hörde även att örkelljunga gjort en betydligt bättre match än mot oss..

Fredag 9/9
Åstorp-Skurup. Resultat: 4-2
Matchen slutade 4-2 till Åstorp, som vi trodde skulle leverera mer, då Skurup inte direkt är de bästa laget nerifrån. Denna matchen missade jag tyvärr, men vår käre tränare Stefan Magnusson var och spionerade på våra grannar. Hans tycke om matchen var inte direkt positivt, när han sa rakt ut att den var skitdålig och att han absolut inte var imponerad. I hans ögon såg det ut som två 15års-lag som sprang runt och där fanns absolut ingen tanke bakom bollen överhuvudtaget. Man kan ju bara hoppas att vårt spel inte har samma skeptik och ögon ifrån läktaren när vi möter dom..

Lördag 10/9
Två matcher spelades:

Fbc Engelholm -Fbc Ystad. Resultat: 14-1
Här exploderar engelholms unga talangfulla spelare och vinner matchen med 14-1. Ystad är inteh eller direkt kända för att briljera med bollen, men jag trodde ändå att resultatet skulle bli lite jämnare. Sådana siffror ska överhuvudtaget inte finnas på den här nivån, då spelet helt försvinner och det blir mer som tennisens upplägg. Fram och tillbaka, fram och tillbaka... ända upp till 14-1. Kan ju inte varit roligt att släppa in de målet... 

IK Södradal- Göinge. Resultat: 4-1
Den andra matchen spelades mellan Södradal och Göinge. Göinge är ett lag ifrån den norra serien i damerna division 3 och skall inte underskattas. Vilket Södradal troligtvis gjorde då resultat blev ett relativt jämnt 4-1. Kanske tappade Södradal in denna bollen och de mesta spelet var riktat mot Göinges mål? Kanske hade Göinge bra spel och bara missade att sätta sina bollar? Det var i alla fall åter ett förvånande resultat ifrån Södradal, som man tycker ska kunna leverera mer än vad de visat de två senaste matcherna mot div 3-lag. Jag tippar på att Södradal låtit deras reserver komma in och föra spelet, och låtit deras div 1- spelare vila fram till slutspelet! Frågan är bara om det verkligen kommer lyckas ta sig till slutspel med dessa resultat?

Söndag 11/9
Malmö Fbc- Häljarp. Resultat: 7-1
Malmö Fbc är ett rutinerat lag, med många spelare som spelat högre upp. Med sina rosa tröjor känns dom lätt igen runt om i hallarna. Frågan jag ställer mig är om det var deras damlag som spelar i trean eller som spelar i tvåan som Häljarp fick pisk av. Matchen slutade nämligen 7-1 till Malmö. I första perioden tilldelades även Malmö en straff då Häljarp avväger ett friläge så pass att chansen att göra mål försvinner. Straffen resulterar i mål och inte kort därefter får även malmö en kontring som även där resulterar i ett välförtjänt mål. Första perioden inleds med 2-0, vilket är en helt ok start för Häljarp som lyckas stå bra upp mot det, bevisligen, bättre laget. Andra perioden händer det inte så mycket och resultatet blir 0-0, till skillnad ifrån den tredje där malmö tar en sista kraftansträngning för att verkligen visa vem som är värdig vinnare, och slår in tre snabba. Häljarp levererar försiktigt ett litet ofarligt mål och perioden slutar 5-1. Häljarp föll rätt mycket i sista och orkade inte riktigt stå upp mot Fbc Malmö som gjorde en bra match!


 

Kommentarer

Postat av: Josefin

Publicerad 2011-09-13 13:50:49

Det är Södradals farmalag som spelat gruppspel i skånemästerskapen och dom kommer att spela i div2 kommande säsong, deras div 1 lag går rakt in i slutspelet och spelar därmed inget gruppspel. Det kanske ger mer förståelse för resultaten :)

Postat av: Catrin Kleist

Publicerad 2011-09-13 14:09:10

Tack för detta svar Josefin! :)

Postat av: linda

Publicerad 2011-09-15 23:51:33

södradals damer är "seedade" in i slutspelet som dem varit i alla år, de fyra lagen som ligger högst upp i seriesystemet är alltid inseedade. Så antar att de är södradals div3 lag som spelar gruppspelsmatcher.

Rolig blogg!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela