Publicerad 2011-09-22 11:44:03 i Allmänt

Lite uppdateringar gällande skånemästerskapen grupp 3, för damer:

Torsdagen 15/9
IK Standstad (div3) - IBK Engelholm (div3) Resultat: 3-4

Lördagen 17/9
FC Helsingborg - IK Standstad Resultat: 3-4 (Båda lagen åkte ur div 2 föregående säsong)

Söndagen 18/9
Palmstaden IK (div2) - IBK Engelholm (div3) Resultat: 14-3

Torsdagen 22/9
FC Helsingborg (div3) - Palmstaden IK (div2)

Ikväll möts FCH och Palmstaden, vilket kan bli väldigt spännande. Som ni alla nog har förstått så spelar FCH för övrigt i vår serie numera och tippas som ett av de lag som blir våra toppkonkurrenter. Efter att ha slagit FBC Engelholm med 7-1, så undrade vi om de var FCH som var bra eller om Engelholmarna gjort en mindre bra match. Detta resulterade i två intervjuer med spelare ifrån vardera lag, som även hade helt olika syn på matchen. Detta i sin tur, innebar, att vi inte riktigt fick veta det vi ville. Ikväll möter Palmstaden IK alltså nu FC Helsingborg, och ska vi gå enligt pappret så ska Palmstaden vinna, då de spelar i en högre division och är generellt, ett mer rutinerat lag. Dock kan allt hända i skånemästerskapen och under försäsongen då lagen inte riktigt är ihopspelade. Eftersom vi även inte har helt klart för oss vilken trupp Helsingborgarna egentligen har, så kommer resultatet bli mäkta intressant. Jag håller er uppdaterade!

Vi hinner ställa ett par snabba frågor till en av spelarna i Palmstaden IK inför matchen ikväll:

Hur ser du på läget inför kvällen match? Hur har ni förberett er?
-
Vi kommer alltid väl förberedda till matchstart, läget kunde dock sett bättre ut, då vi saknar några nyckelspelare på grund av sjukdom och skola.

FCH spelade ju 3-4 mot IK stanstad förra helgen, tror du att det kommer bli ett lika jämnt resultat i er match?
-
Det är nog utan tvekan ett revanchsuget FCH som står på andra sidan planhalvan ikväll och jämna matcher är alltid dem roligaste att spela. Dock tror jag att om vi sätter igång och rullar boll snabbt från start så ska vi ro hem det hela.

FCH ramlade ur tvåan föregående säsong och har även tappat ett par viktiga spelare. Denna säsong har de även tagit upp ett par juniorer och en del nyförvärv . Tror du att ni har ett mer rutinerat lag?
-
Jag har dålig koll på vilka spelare FCH har och rent rutinmässigt så står vi i palmstaden inte högst på listan heller. Jag lever efter filosofin att vilja slår rutin, det laget med mest vilja och störst hunger kommer också stå som segrare när slutsignalen ljuder.

Vad tippar du för resultat i matchen?
-5-2 till vår favör!

Vi tackar för den korta pratstunden och önskar Palmstaden IK lycka till ikväll!

Nedan finner ni IK Stanstads matchreferat om deras match mot FC Helsingborg, som alltså slutade 4-3 till Stanstad
:
"Det blev en skön uddamålsseger hemma mot Helsingborg för ett revanschsuget Stanstad andra omgången av Skm. Revanschsugna efter vår minst sagt skrala insats mot Engelholm några dagar tidigare. Tjejerna visar här att det vi presterade i den matchen bara var en tillfällighet. Riktigt starkt att komma tillbaka på det sätt som vi gör i denna match mot Helsingborg.

Vi ska dock inte sväva på allt för höga moln då, även om vi gjorde en hyfsat bra match mot FCH, vet att vi kan prestera ännu betydligt bättre än i dagens match. Vi ska såklart inte sätta oss ner och vara helnöjda med detta utan som sig bör så har vi mycket mer att jobba vidare med innan vi blir ett "färdigt" lag - om man nu nån gång blir det...

Första perioden bjuder på det sedvanliga ställningskriget i inledningen men sen tycker jag att vi tar över taktpinnen mer och mer. 08.40 in i perioden tar vi också rättvist ledningen i matchen då Sara är framme och trycker in en retur. Med en och en halv minut kvar av perioden kvitterar Helsingborg till 1-1 då vi på nytt släpper in mål i vårt boxplay. perioden slutar 1-1 och tror nog att FCH är mest nöjda med det resultatet.

Andra perioden blir vår klart bästa period i matchen och här är vi riktigt heta och borde nog för att få riktigt godkänt avgjort matchen i denna period. Vi gör 2-1 genom Sara som gör sitt andra mål i matchen. Klockan står då på exakt samma tid som då hon gjorde 1-0 i första, nämligen på 8.40. 3-1 kommer 4 min. senare efter matchens delikatess då vi genom snabba fötter och snabb bollflytt får fram bollen till Sara på vänsterkanten som slår en hård smörpassning in till Nina framför mål som trycker bollen rätt upp i nättaket, utan chans för deras målvakt.
Perioden är som sagt vår och vi skapar ganska många farligheter dock utan resultat.
En av dessa farligheter skapar vi då det endast återstår c.a 15 sek. av matchen - istället för 4-1 så tappar vi boll och FCH tillåts kontra och med endast 4 sek. kvar av perioden så reducerar dom till 2-3. Just denna situation är en av de bitarna som jag är mest missnöjd med under matchen. Vi får under INGA omständigheter gå bort oss i detta läge utan måste här istället visa kyla och våga hålla i bollen. Visst, tjejerna blev heta och ville såklart öka på vår ledning, och det är såklart inget fel med det - 4-1 hade varit skönare än 3-1 inför sista, men oavsett vilket så måste vi ändå se till att detta inte får hända. Men å andra sidan så är det kanske bra att det hände så vi nu har möjlighet att prata igenom det och aldrig låta det hända igen...

Sista perioden är väldigt lik den första, både spel och resultatmässigt då den slutar 1-1 vilket innebär slutresultatet 4-3 i hemmafavör. Känslan är att vi har bra kontroll under hela matchen, förutom de sista två min. i tredje perioden. Helsingborg reducerar till 3-4 då 3,5 min. återstår av matchen. Sen plockar dom ut sin målvakt och vi blir här ordentligt pressade. Vi är här lite mindre kyliga än vad jag hoppats på och de får vi sånär lida för. Vi håller som sagt undan och de kan vi tacka vår årsdebuterande målvakt Sofie för då hon, då det endast återstår 2 sek. av matchen, gör en riktig "idioträddning" då hon ligger raklång i luften och räddar öppet mål. 4-4 här och vi hade haft ett gäng riktigt besvikna tjejer, men det slapp vi nu. Det hade också kännts riktigt tufft då vi istället skulle kunnna/borde avgjort matchen betydligt tidigare. Det är som sagt väldigt små marginaler mellan vinst och förlust men denna gång hamnade vi på "rätt sida" och det känns givetvis riktigt skönt. Vi behövde denna seger, inget att snacka om. Det hade varit tungt med ytterligare en förlust/poängtapp i en match där vi, i alla fall själva, ser om som bästa laget för dagen. Med de två senaste matcherna på näthinnan så vet vi att vi måste prestera på topp i nästan 60 min. för att vinna matcher. Det finns väldigt få matcher som vinns då man spelar bra i 20-30 min och sen tappar i skärpa och fart i resterande del. Det kan bli förödande och det ska vi jobba för att undvika. Tror ingen är nöjd med att vara bästa laget om man inte vinner matcherna."

Missa inte heller matchen mellan Åstorp-Röke (div2) imorgon kl 19.45 i Åstorps sporthall!