Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Gårdagens träning..

Publicerad 2011-09-21 10:22:23 i Allmänt

Gårdagens träning blev inställd pga för många återbud, vilket är mindre bra då vi har match i helgen.
Istället blev det till att spendera kvällstimmarna på idrottens hus i Helsingborg för en övervakning av matchen mellan Pixbo Wallenstam vs. FC Helsingborg vs. Röda laget (domarna).
Det var en spännande match som slutade i förlängning där Helsingborgs egna Linus Nordgren gjorde avgörande mål! Jag satt och observerade hur domarna hanterade matchen och jag måste säga att jag faktiskt är lite förvånad över vissa beslut. Det var mycket avblåsningar och dom på en del ställen där en fördel, ur mitt perspektiv, skulle passa sig bättre. Blev även förvånad när Helsingborgs målvakt visas ut för hårt spel.. eller var de obstruktion som den andra domaren visade...?!

Fick även ett litet meddelande ifrån Kennie Petterson som spelar i herrlaget, där han frågade hur min analys på matchen såg ut. Jag svarade med att jag tyckte att de var bra kvalité på matchen, men att en del av juniorerna som FCH valt att ge speltid, såg väldigt nervösa ut. Detta visade sig också i spelet och framförallt i defensiven där FCH's målvakt får rädda dem ett par gånger ifrån markeringsmissar.

Dock gör FCH's nya målvakt Toivonemi för övrigt en mycket bra match, och trots att han är väldigt liten kroppsmässigt så gör han suveräna räddningar. Efter matchen läste jag på om honom för att se vem han egentligen är, då det pratades om honom överallt på läktaren. Det visade sig att han kommer ifrån Finland och är rankad som världens bästa målvakt.
...Man kan ju fråga sig varför han valde just FCH?

Nedan se ni en video på när han räddar en straff mot Växsjö på bortaplan.



För övrigt så var det en trevlig kväll och det var kul att träffa en del av tjejerna i laget, utanför planen. Det var en avslappnad stämning och vi hade kul tillsammans! Kanske fick vi till och med lite ideer om hur vi ska spela matchen mot Malmhaug på lördag?! Träffade även FCH's tränare och en del tjejer ifrån deras damtrupp, som var mycket trevliga och berättade att de läser vår blogg och ser fram emot mötet mot oss i november. Måtte vi vinna denna match tjejer!
       
   
Här har vi Alena Mustafic som under spänning och i mörker,
 väntar på att lagen ska springa in och presenteras!

Nu tar vi nya tag tills imorgon och kommer på träningen tjejer! Det är mycket viktigt att vi inte lämnar för mycket återbud, då vi faktiskt satt upp ett gemensamt mål. Alla måste dra åt samma håll och följa detta om vi ska klara det! Nu kör vi!!

Kommentarer

Postat av: Uffe

Publicerad 2011-09-21 14:29:10

Alla damerna var kanske och kollade på FCH-Pixbo??

Postat av: jessi

Publicerad 2011-09-21 14:59:06

Ja eftersom träningen blev inställd, så bestämde de flesta av oss att spendera tiden tillsammans ändå & åkte dit för att kolla matchen.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela