Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

FC Helsingborg om gårdagens match mot Palmstaden IK

Publicerad 2011-09-23 11:59:11 i Allmänt

FCH vs Palmstaden IK Resultat: 1-5

Gårdagens match slutade alltså som bekant med fem bollar för Palmstaden och 1 boll till FCH. Som tidigare sagt så räknas ju FCH numera in bland våra toppkonkurrenter och därför är det också extra intressant och veta hur det går för dem under försäsongen. I inlägget ifrån gårdagen ser ni även hur tabellen ser ut för FCH's poängstatistik i skånemästerskapen, och nu är alltså matchen mot Palmstaden även spelad. Vi ringer upp en av spelarna i FCH för att få hennes syn på matchen:

Nedan följer intervjun: 

Matchen mot Palmstaden slutade 1-5. Vad tyckte du om matchen generellt?

- Jag tyckte inte det var en sjyst match spelmässigt och det var även mycket fult snack på planen.  Vi spelade inte vår bästa match, men sedan är det inte konstigt att de vinner, då de faktiskt är ett division 2-lag och snäppet bättre. Vi fick inte riktigt upp vårt spel, och hade vi fått det så tror jag att det hade blivit ett jämnare resultat.

Var det ett rättvist resultat?
- Ja, det får man väl tyvärr lov att säga. Dock så tycker jag att vissa bedömda situationer var orättvisa. Ett exempel var att ett av våra mål blev bortdömda pga. av en regelmiss ifrån domaren.  

Vad var den största skillnaden på lagen?
- Spelet gick snabbare för dem och det kan man ju förstå eftersom de är ett mer ihopspelat lag som fortfarande har division 2-spel i sig. Kvalitén var relativt bra ifrån båda lagen, men att bedöma på resultatet så får jag väl påstå att Palmstaden hade en större generell spetskompetens. Fysiskt sätt så anser jag inte att det var någon större skillnad. Vi har haft en lång försäsong och lyckades stå upp bra mot dem!

Det har pratats mycket om Palmstadens nyförvärv Maria Filipanics i målet. Hur påverkade det er? Var det något som försvårade läget avsevärt?
(Maria har IK Stanstad som moderförening och har hunnit med en del under sin karriär som målvakt på D1-nivå. Maria har representerat Partille, Södradal och senast Olofström. I just Olofström var hon riktigt nära att ta steget upp till elit 2010 men föll i kvalet mot Örebro.)
- Gällande deras nyförvärv så är det inget som vi märkte av. Våra tränare visste möjligtvis om det, men det är i sådana fall inget som de valt att gå ut med till oss. Mia Karlsson gjorde mer kvalificerade räddningar under matchens gång, enligt min åsikt.  

Ni har trillat ur tvåan och kommer att spela i damernas div 3 i år, vad tror ni är den största skillnaden på divisonerna?
- Domarna! Definitivt! Sedan kommer tempot i spelet självklart också vara en stor skillnad, då lagen inte är lika rutinerade och för spelet på samma sätt. Även fysiken är ju en nivå högre i division 2 och den tror jag inte kommer finnas i division 3. 

Ni har tagit upp en del juniorer och skrivit kontrakt med en del nyförvärv, är det något som ni borde ha gjort redan föregående säsong för att hålla er kvar i division 2?
- Vi hade absolut behövt dem tidigare. Nya spelare är ju alltid bra och ger en helt ny inställning till laget. Men om det hade lett till att vi lyckats hålla oss kvar i division 2, vågar jag inte yttra mig om.  Vi är väldigt glada över våra nyförvärv och juniorer som tagit steget upp och jag hälsar dem hjärtligt välkomna!   

Vilka tror du kommer bli era största konkurrenter i serien?
- Ingen aning. Jag har ingen aning hur serien ser ut i 3:an, och vi kommer gå in i varje match med inställning att de är det svåraste laget, för att ta oss igenom serien så bra som möjligt.

Vi tackar för intervjun och önskar FCH lycka till i serien.

                     

Kommentarer

Postat av: Publik

Publicerad 2011-10-11 00:41:48

Ett exempel var att ett av våra mål blev bortdömda pga. av en regelmiss ifrån domaren=



Om er spelare befinner sig i målvaktsområdet då är det inte mål även om en av domarna blåste för mål så är där en domare till som kanske har en annan åsikt.

Ett mål är ej godkänt förrän en tekning är gjord.



Kanske dax att lära sig regelboken ? För den kan inte många spelare och ledare.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela