Engagemang - Motivation - Tålamod!

Åstorp - Röke

Publicerad 2011-09-24 09:51:28 i Allmänt

Åstorp - Röke (div2) Resultat: 2-7

Fredagkvällen spenderades i Åstorps relativt fullsatta hall. (I alla fall på hemmaläktaren där vi satt). Matchen mellan Åstorp - Rökes division 2-lag, observerades. Referatet skrevs live ifrån hallen, och ni finner det nedan:

Första perioden:
Åstorp går in och ställer upp 2-1-2 i offensiven direkt, vilket förvånar då de faktiskt möter ett relativt okänt lag ifrån tvåan. Det är djärvt att ställa upp i ett sådant system när de inte riktigt vet hur motståndarlaget kommer att spela upp. Röke intar, som förväntat, matchen i startminutrarna och styr spelet,vilket gör att Åstorp faller tillbaka och inte riktigt får till den där pressen de vill få till med sitt 2-1-2system. Trots detta gör Åstorp första målet, som resultat på en relativt taktlös kontring på ett slarvigt anfall. Klassiskt misstag, och detta är garanterat inget som kommer definiera matchen. Röke leder skottstatistiken och Åstorp ska tacka sin målvakt för hennes duktiga räddnigar. Det är relativt dålig innebandy och det är mycket "upp och ner spel" hela tiden. I slutminuterna av period 1, så visar äntligen Röke upp sin rutin och nyförvärvet Elin Jacobsson från Emmaljunga briljerar fram ett soloanfall mot målvakten som inte har en chans.

Andra perioden:
Röke pressar åter högt oh Åstorp faller tillbaka. Det förvånar att de inte lagt om sitt spelsystem i paus, nu när de vet hur Röke spelar. Det är betydligt mer skott på mål i denna period och Åstorps målvakt visar upp sig igen. Måste berömma hennes utkast som kommer vara en stor fördel för dem i seriespelet. Detta visar sig även på Röke. När ett lag pressar så pass mycket som dom gör i defensivt, så är det ett farligt vapen. Det är mycket "hawaispel" och viftande med klubbor och tjejerna ska vara glada att de har så pass tålmodiga domare som inte blåser av hela tiden för slag etc. Dock klarar inte tjejerna av att hantera fördelarna alla gånger, så ett frislag här och var kanske hade varit på sin plats ändå. Elin Jacobsson briljerar igen och denna gång med ett direktskott som heter duga! Nu börjar frutrationen för hemmalaget att ta form och efterslängningar och slag på baksidan av Rökes blad börjar komma. Som resultat på denna brist på fokusering av spelet så gör Röke ännu ett mål, och denna gång även med hjälp av Jacobsson som assisterar fram en smörpass till hennes medspelare, som i sin tur lätt får upp den i krysset. Ställningen är nu 4-1 till Åstorp,som chansar lite för mycket och tappar bollen i egen zon vilket gör att Åstorp gör ett snabbt mål.

Tredje perioden:
I tredje perioden visar Röke upp ett mer tålmodigt spel och spelar runt bollen betydligt mer. Åstorp blir mer och mer frustrerade och de syns mycket ute vid sargerna där vissa spelare satsar fullt ut i närkamperna. Det förvånar att det inte kommer en utvisning i någon av dessa situationer. 13.58 kommer det dock en utvisning, men en ganska simpel sådan; hands. Röke spelar nu i numerärt underläge och trots detta så styr de fortfarande spelet och gör även ett mål under dessa två minuter. Matchen slutar 7-2 till Åstorp. Förväntningarna var högre på Röke, men stundtals så står faktiskt Åstorp upp bra mot dom. Ska bli spännande att möta dom i serien.

Nu bär det av mot match i Malmö. Referat kommer under kvällen/morgondagen!