Engagemang - Motivation - Tålamod!

Åbydamerna avslutar gruppspelet i SkM med att skriva historia tillsammans!

Publicerad 2011-09-24 19:00:11 i Allmänt

Åby IBK - Malmhaug KFUM Resultat: 7-3

Då var skånemästerskapens sista slutspelsmatch spelad för Åbydamerna. Det började i uppförsbacke och det såg lite mörkt ut i början av period 1, men damerna visar återigen upp sitt tålamod till spelet och reducerar för att sedan vinna resterande perioder i matchen. Dagens match slutade alltså 7-3, vilket innebär att Åbydamerna för första gången är vidare till slutspel i SkM!

Första perioden (2-2)
Som ovan nämnt så inleder vi inte matchen på allra bästa sätt. Vi är nervösa och får inte riktigt med oss bollen i anfallen. Malmhaug gör därför första målet i 6:e minuten. Dock reducerar efte bara 45 sekunder via Arta Tahiri som tar tag i det själv och spelar fram ett mål. Detta får upp hakan på oss och vi börjar spela runt bollen igen.  Dock kommer Malmhaug igen, och slår in ett mål i 14:e minuten. Vi börjar förstå att vi inte kan slappna av när vi fått in et mål och Erica Råå tillsammans med Fredrica Bengtsson, som gör comeback efter en matchs avstängning, tar tag i det hela och jämnar resultatet till 2-2 på tavlan innan signalen går. I denna period vill jag passa på att berömma Kapten Ida Persson och Charlotta Lundgren som räddar oss flertalet gånger efter ett par misslyckde uppspel som resulterar i snabba kontringar för Malmhaug.

Andra Perioden (3-1)
I denna perioden spelar vi lite lugnare och mer rutinerat. Stundtals spelar vi fantastiskt bra innebandy. Perioden innehåller inte några speciella händelser mer än i slutminuterna. Kl 13.15 gör händer det äntligen någonting . Detta är Fredrica Bengtsson och Petra Magnusson som tillsammans spelar fram ett mål så att ställningen nu är 3-2. Vi andra är inte sämre utan ytterligare två mål produceras via Kleist och Arta. Stort beröm till Alena Mustafic som åter visar sig värdig in plats damlaget. Hon har en mycket bra spelförståelse och lägger många bra passningar till sina medspelare Även Rebecca Petterson gör en mycket insats i denna kedja tillsammans med Petra och Fredrica, trots att dom inte spelat ihop så länge. Malmhaug spelar fram ett mål i 17:e minuten, och jag måste påstå att det var ett väldigt snyggt anfall, så det får vi väl bjuda på. Finns ingenting att göra på den.

Tredje Perioden (2-0)
Även i denna period har vi koll på det mesta. Måste berömma Erica Råå och Sofi Bond som gör en mycket bra match och styr uppspelen galant. Ett extra plus till Erica Råå för sina fantastiska skott. Detta visar sig när hon på en mycket bra passning ifrån Petra Magnusson, får till ett skott som heter duga. Vill idag påstå att med sin driftighet och inställning helt klart är matchens lirare! En annan som ska ha mycket beröm i denna period är Viviana Lundberg som är mycket duktig på defensiven. Hon är suveränt duktig på att ha tålamod och hålla i bollen. Mýcket bra jobbat. I 13.e minuten så bedöms det en straff till oss, då en regelförseelse begås i ett av våra frilägen. Väl förtjänat så lägger Fredrica Bengtsson själv straffen i hopp om att få till ett tredje mål i matchen och därmed vinna en gratis middag på mc donalds på hemvägen. Hungrig som hon är så dribblar hon av målvakten, utan någon större ansträngning! Det som är roligt i det här läget är att Stefan Magnusson bryter tystnaden och säger "Jag hade satt den" och lutar sig tillbaka. Men Fredrica låter inte nervositeten ta över utan gör det med briljans! Ställningen på tavlan är nu 7-3 och det blir också slutresultatet i denna match. Vill även passa på att berömma Jenny Rolfsson för hennes kvalificerade räddningar under matchens gång. Sedan tycker jag att Hanna Andreasson även hon är värd beröm för att hon håller en sådan bra inställning och hjälper oss alla att hålla huvudet högt trots att vi under vissa stunder spelar mindre bra. Mycket bra förebild för oss andra och det ska vi lära oss av!

Någon gång under matchen så får vi även en utvisning för ? . Viviana Lundberg springer på kortsidan bakom vårt mål, utanför plan, för att värma upp. Plötsligt höjer domaren handen och drar 2 minuter utvisning mot oss. Detta kan jag tyvärr inte säga när det händer eller vad regelfelet egentlien är, eftersom denna kod inte finns i protokollet och sekretariatet inte har noterat händelsen. Jag har heller aldrig någonsing dragit en sådan utvisning själv, så därför har jag tyvärr inte mer info att ge angående detta.