Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Andreasson om kvällens 8-delsfinal!

Publicerad 2011-11-16 09:56:19 i Allmänt

Vill passa på att nämna att vinnande lag ikväll möter Södradals division 1-lag.

Åbydamerna har den äran att ha tre fantastiskt duktiga målvakter. Vi ska vara glada över att dom valt att spela med oss, för det är inte många lag i serien som har tre goalies att välja på, inför varje match. Det är tre tjejer som enormt duktiga och rutinerade, och som under många matcher räddat oss när vi gjort markeringsmissar, och varit för långsamma hemåt i kontringarna. Ikväll möter vi Rökes division 2-lag på bortaplan, i Skånemästerskapens 8-delsfinal. Det kommer bli en svår match och Stefan har valt att ta med samtliga målvakter ikväll. Vi tar oss en pratstund med en av dom som har spelat längst i Åby; Hanna Andreasson.

Hur känns det inför matchen ikväll?
- Jodå, det känns bra! Jag är riktigt taggad! Vi måste ge allt och lite till ikväll, så jag hoppas att det är fler än jag som är taggade!

Stefan har beslutat att ta med er alla tre ikväll, istället för två. Tyvärr så kan man ju bara ha en målvakt inne på plan åt gången, så istället för 1/2 chans att få speltid, så är det nu 1/3 chans. Hur ser du på detta?
-  Jag tycker det är lite onödigt att ta med tre målvakter. Det känns som att man åker dit för att sitta då. Tycker att det räcker med två målvakter med till varje match.

Våra motståndare spelar i division 2, vilken skillnad gör det för er målvakter?
- Det är rätt stor skillnad.  Dom spelar ett helt annat spel och det är svårare att läsa av när dom ska skjuta.

Är det hårdare skott över lag?
- Ja, vad jag märkte under Hjärnarpsmatchen så var det hårdare och svårare skott.

Vad kan vi spelare göra för att underlätta för er i en sådan här match?
- Vi måste kunna ha fri sikt. Dom ska inte få stå mitt framför oss. Sedan att ni verkligen går på oss pressar när dom anfaller.

Vad tippar du för resultat i kvällens match?
- Jag vet faktiskt inte, dom är ju på pappret, rätt mycket bättre än oss. Vi får se! 


                                                     
                                    Vi tackar Hanna för pratstunden och önskar henne lycka till ikväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela