Engagemang - Motivation - Tålamod!

Åbydamerna blir starkare och starkare! Vinst mot Förslöv!

Publicerad 2011-11-14 12:44:57 i Allmänt

Åby IBK - Förslövs IF Resultat: 7-4

Under lördagen spelades det match hemma mot Förlövs IF. Det var en spännande match, med många händelser och trots att Åbydamerna var osäkra i delar av matchen så kammade vi hem tre säkra poäng till Åby IBK! Tack till alla som var där och stöttade. Vi har nyligen fått reda på att vi är de damlag i norra Skåne div 3, som i snitt har flest åskådare till våra matcher. Stort tack!

Att producera mål i period 1. Check!

Första perioden inleddes bra, och inställningen att vi skulle gå in och försöka leverera i första, till skillnad från tidigare matcher visade sig väl. Redan i 8:e minuten levererar Sofi Bond via Petra Magnusson första målet, och det kändes skönt att äntligen vara de lag som stod för första målet. Målet kom under ett numerärt överläge då Förslöv blivit utvisade för felaktigt avstånd i två minuter. Efter lika många minuter till, så kom de andra målet och detta var via Fredrica Bengtsson assisterad av Erica Råå. Mycket roligt att se hur våra backar levererar uppåt. Två mål in i matchen och både Bond och Råå har varit inblandade i målen. Detta är två backar som kommer att ta plats i poängligan. Var så säkra!

Period 2 (2-3)
Andra perioden var lite ostadig och det kändes inte riktigt helt hundra när Åbydamerna intog planen. Vi lutade oss lite för mycket tillbaka och konsekvensen blev två snabba mål bakåt. Det var nu ett resultat på 2-2 på tavlan efter bara 4 minuter in i andra perioden. Vi visade lite frustration, men lyckades ändå hålla oss ifrån utvisningar till skillnad från Förslöv som efter 3.51 drar på sig ännu en 2:a för slag. Åbydamerna är nu i ännu ett numerärt överläge och powerplay-femman ställer upp. Vill passa på att berömma denna femma som gjorde bra ifrån sig i samtliga överlägen och även här produceras det ett mål som görs av Petra Magnusson assiterad av Cajsa Nilsson. Det står nu 3-2 på resultattavlan, och Åbydamerna har intagit ledningen igen.
I 11:e minuten stormar Rebecca Pettersson in på planen och bidrar med ett mål på egen hand! Mycket roligt att se, då detta var första målet för Rebecca hos damerna, då hon kommit upp från 16-års laget. Det är kul att se hur juniorerna utvecklas och det är redan nu hård konkurrens om platserna. Alena Mustafic var en annan som tog stor plats under matchen, och jag måste nog påstå med övertygelse att hon var en av de bästa spelarna i matchen. Hon har växt något oerhört och är en stark medspelare som kan spela med nästan vem som helst och ända producera med kvalite i sitt spel! i 12:e minuten reducerar dock Förslöv på en stark kontring och det är inte så mycket att göra åt denna. Det var en duktig och snabb spelare, som vårdade anfallet.
När det är 5 sekunder kvar av period nr 2, så åker Förslöv ut en tredje gång för ännu ett slag. Det man kan läsa av detta; är frustration och att Förslövsspelarna antagligen är trötta då en del slag och andra förseelser kommer, efter situationerna. Åbydamerna börjar alltså nästa period i ett tredje numerärt överläge.

Period 3 (3-1)
Tredje perioden inleds med tre mål under de elva första minuterna. Målen görs av Arta Tahiri, Ida Persson och Fredrica Bengtsson. Assisterade av Catrin Kleist, Jessica Pettersson och Hanna Lindskog. Beröm till Hanna som gör suveräna utkast och som bidrar till målen. Även ett stort plus till Ida, som från backposition dribblar upp i anfall och lägger ett snyggt mål i högre kryss. Imponerande! Efter dessa tre mål står det nu 7-3 på resultatavlan, men Åbydamerna vägrar slappna av. Alla kan hända i innebandy och det är viktigt att kämpa för varandra fram tills signal gått. Efter ett lite snurrigt byte som gör när det är fyra sekunder kvar av matchen, görs dock ett snabbt mål av Förslöv, vilket resulterar i att matchen slutar 7-4. Det var en tuff match med många händerlse som sagt. Målen som tappas bakåt tar vi med oss, och gör annorlunda i defensiven till nästa gång. Generellt sätt så gör vi en bra match och hjälper varandra till att jobba med det vi behöver. Stort plus till backarna och Hanna Lindskog i denna match. Ni var inblandade i många mål och var starka uppåt. Kul att se! Hanna är en säker målvakt som är riktigt vass i sina sidoförflyttningar. Hennes räddningar är mäkta imponerande och hon gör en riktigt bra match. Bra jobbat!