Åby IBK F16 2012/2013.

Engagemang - Motivation - Tålamod!

Förlust mot FC Helsingborg.

Publicerad 2011-11-04 10:21:04 i Allmänt

Gårdagens match mot FCH var en spännande och tuff match. Vi mötte de serieledande gänget och det höll dessvärre inte hela vägen. Våra motståndare är definitivt ett tufft gäng som både är fysiskt och tekniskt duktiga. Man kunde se i deras spelförståelse att det är ett division 2-lag i grunden. FC Helsingborg är ett mycket duktigt lag som förtjänade sin vinst igår. Deras spel är rutinerat och de syns att de spelat ihop längre än bara ett par matcher som vi.

Vill dock givetvis även berömma oss då vi är de enda lag som fått in fyra mål på dem! Det var en tung match, men stundtals spelade vi bra innebandy mot dem och gjorde dom osäkra i sitt spel. I andra perioden efter att FCH tagit sin timeout, så kom vi ifatt och vid ett tillfälle var ställningen 3-4.  Vi spelade även två lika perioder mot dem, vilket visar på att vi är starka och står upp för varandra in i det sista. Bra jobbat tjejer!

Resultat: 7-4 

Period 1 3-0
Period 2 3-3  
Period 3 1-1

Efter att de skrivit ett omdiskuterat inlägg om att vi säger oss vara på en annan nivå spelmässigt och framhäver oss som ett arrogant lag, så var delar av Åbydamerna besvikna när dom förberedde sig under matchdagen, då vi trodde oss ha ett bra samarbete med dem. Efter samtal ifrån FCH:s kapten som ber om ursäkt för att vi tolkat det så och säger att det var tränarens påståenden (som dessutom fortfarande står för sina ord) så kände vi oss lite mer lugnade. Vi dementerar givetvis att vi på något sätt skulle tro och tycka att vi var bättre än någon annan. Vi skriver bloggen ur ett Åbyperspektiv och det är andra lag som vinsttippat oss, inte vi själva. Vi har givetvis ett mål att hamna bland topp tre, men vem har inte det?! Sedan vill vill vi passa på att nämna att påståendet om att vi inte skulle tippa FCH bland topp tre är FEL. Inlägget där vår tränare tippar vilka lag som kommer i toppen är före FC Helsingborg kom in i vår serie, dvs innan serierna lottades om. Osportsligt att skriva ett sådant provocerande inlägg och driva med motståndarna, när man leder med 14 mål över tvåan i tabellen, och de om något, visar på arrogans. Tro mig, vi fick lära oss detta efter vad vi skrivit om Röke. Så jag hoppas även att dom lär sig något av detta och kanske formulerar sig på ett annat vis nästa gång.

På söndag spelar vi mot IBK Engelholm på bortaplan, och även de kommer bli en tuff match! Mer info om tid och plats, kommer inom kort!

Kommentarer

Postat av: norra serien

Publicerad 2011-11-06 18:35:57

varför ska helgisngborgs tränare formulera sig på annat vis då han tycker så ?

Postat av: Admin

Publicerad 2011-11-07 11:54:53

Ibland kan de vara bra att tänka en gång till innan man formulerar sig på ett visst sätt då människor tolkar allt olika, så att man inte får en massa ovänner.

Postat av: Sven Persson

Publicerad 2011-11-07 12:03:26

Va bra, då har du kanske lärt dig av dina misstag nu då?

Postat av: Admin

Publicerad 2011-11-07 13:14:45

Man lär sig något nytt varje dag. Dock handlade detta inte om vårt misstag när det gällde att underskatta Röke, utan något helt annat. Tack för att du läser vår blogg, och kommenterar. Alla åsikter är välkomna!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åby IBK F16 2012/2013. Engagemang - Motivation - Tålamod

I våras blev det bestämt att det skulle anmälas fler flicklag till seriespel säsongen 12/13. Flickor 16 och Flickor 15. Här kan ni följa oss på träningar, matcher och andra aktiviteter. Alla mellan åldrarna 95-98 spelar i dessa laget, och bättre sammanhållning får man leta efter! Under hösten kommer tjejerna att delta i både seriespel, SM, DM och övriga cuper såsom t.ex Gothia. Mycket information och resultat kommer att läggas upp här på bloggen, så glöm inte att kika in med jämna mellanrum. Engagemang - Motivation - Tålamod!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela